ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Ο Παναθηναϊκός μου προσφέρει όλα όσα μου χρειάζονται»

Για τους στόχους του με τον Παναθηναϊκό αλλά και με την Εθνική ομάδα μπάσκετ μίλησε σε συνέντευξή του, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

«Ο Παναθηναϊκός μου προσφέρει όλα όσα μου χρειάζονται»

Ο έμπειρος μπασκετμπολίστας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «top scorer» ανέφερε ότι μεγάλο του όνειρο είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό. Όπως τόνισε οι νταμπλούχοι του προσφέρουν όλα όσα χρειάζονται για να πετύχει αυτόν τον στόχο.

Διαβάστε μέρος της συνέντευξης του 30χρονου φόργουορντ:

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα που ως τα μέσα της σεζόν δεν είχες μεγάλη συμμετοχή;

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.223 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Δεν είχα καθόλου συμμετοχή. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Προσπαθούσα να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Δούλευα σκληρά με επιμονή και υπομονή. Δεν μπορούσα, όμως, να κάνω αυτό που μου ζητούσαν»

Ναι, αλλά στο τέλος σου έμεινε γλυκιά γεύση…

«Σίγουρα. Η τελευταία εντύπωση μετράει περισσότερο και αυτή είναι η πιο σημαντική  τελικά».

Ποιο είναι το μπασκετικό σου όνειρο;

«Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας  με τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός μου προσφέρει όλα όσα χρειάζονται. Υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να τα καταφέρω».

Ποια η άποψή σου για τον κόουτς Ιβάνοβιτς;

«Είναι ένας εγνωσμένης αξίας και προπονητής. Έχει δουλέψει σε υψηλό επίπεδο με επιτυχία. Νομίζω πως είναι ο κατάλληλος και άπαντες κρινόμαστε από τα αποτελέσματα».

Συμφωνείς με το πλάνο της ελληνοποίησης του Παναθηναϊκού;

«Ως Έλληνας συμφωνώ. Μου αρέσει. Είναι πολύ καλό για τα νέα παιδιά και για τους Έλληνες. Νομίζω πως πρέπει να το εφαρμόσουν και άλλες ομάδες. Σε όλη την Ευρώπη πέφτουν τα μπάτζετ και είναι θετικό να δίνονται ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Βέβαια, όπως προανέφερα, εκ του αποτελέσματος θα φανεί να είναι σωστό».

Το κεφάλαιο Εθνική Ομάδα βρίσκεται στο μυαλό σου;

«Έρχεται η στιγμή για την προετοιμασία. Πρέπει να το σκεφτόμαστε (όσοι κληθούμε) και πάμε στην Ισπανία για το Μουντομπάσκετ».

Πιστεύεις ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά;

«Κάθε χρόνο λέμε πως στοχεύουμε στην κατάκτηση κάποιου μεταλλίου ή ακόμη και του χρυσού. Νομίζω πως βάζουμε πίεση και άγχος στην ομάδα χωρίς λόγο. Έχουμε όλα τα φόντα, τους παίκτες και την εμπειρία για να πάμε καλά, όμως αυτή η πίεση μόνο κακό έκανε τόσα χρόνια. Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση μπορούν να καταφέρουν κάτι καλό. Είναι θέμα τύχης και θέμα ημέρας. Είναι ένα πολύ μικρό πρωτάθλημα που πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο».

Ποια η γνώμη σου για τον Φώτη Κατσικάρη με τον οποίο είχες συνεργαστεί στη Βαλένθια;

«Είναι ένας πολύ καλός και καταξιωμένος προπονητής. Έχει αφήσει έργο τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα με την και ΑΕΚ. Θεωρώ πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την Εθνική Ομάδα. Είναι σημαντικό που ένας εξαιρετικός  Έλληνας προπονητής ανέλαβε την Εθνική. Και μόνο που θα μιλάμε ελληνικά στην προπόνηση είναι σημαντικό».

Ποιος είναι ο σπουδαιότερος παίκτης με τον οποίο έχεις συνεργαστεί;

«Είναι πάρα πολλοί. Δεν θέλω να ξεχωρίσω έναν. Έχω συνεργαστεί με σπουδαίους παίκτες, όπως ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς, ο Σπανούλης, ο Γιασικεβίτσιους και ο Ναβάρο. Πρόκειται για τεράστιες προσωπικότητες από τις οποίες μόνο να κερδίσεις πράγματα μπορείς».

Ποιος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;

«Επίσης είναι πολλοί. Νομίζω ότι ο Σόφο είναι από τους δυσκολότερους. Τόσο στις προπονήσεις, όσο ήμασταν συμπαίκτες, όσο και ως αντίπαλος με άλλη ομάδα είναι πολύ δύσκολο να τον ελέγξεις. Και σίγουρα δεν μπορεί να τον περιορίσει ένας παίκτης. Απαιτείται ομαδική δουλειά».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...