ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Σημάδι δείξε…

... πως θα γυρίσεις! Ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου στη νίκη με 2-1 επί του Ατρομήτου έδειξε έτοιμος για τα ματς με τη Σταντάρ Λιέγης και αποφασισμένος να επιστρέψει. Σκόρερ οι Πέτριτς (18') και Κλωναρίδης (77'), 2 ασίστ ο Ζέκα, χαμένο πέναλτι ο Μπεργκ (88').

Σημάδι δείξε...

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ατρόμητο σε μια πρόβα τζενεράλε ενόψει Σταντάρ και μπροστά σε περίπου 5000 φίλους των πράσινων, επικράτησε με 2-1 του μαχητικού Ατρομήτου.

Το ματς

Με τους Κοτσόλη, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλο, Μέντες, Ατζαγκούν, Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ και Πέτριτς ξεκίνησε ο Γιάννης Αναστασίου την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Οι «πράσινοι» στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού είχαν την κατοχή και μάλιστα στο 10′ δημιούργησαν και την πρώτη τους ευκαιρία.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.367 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έπειτα από καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Ζέκα έδωσε στον Μπεργκ, ο Σουηδός ελίχθηκε στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Τσενάμο.

Το «τριφύλλι» ασκούσε πίεση και δημιούργησε προβλήματα στον Ατρόμητο, καθώς ήθελε το γρήγορο γκολ, όμως τα χάλαγε στην τελική προσπάθεια.

Προβάδισμα ο Ατρόμητος

Οι Περιστεριώτες ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 18′ με σκόρερ τον Μπρίτο.

Το κενό που δημιουργήθηκε στην άμυνα των πράσινων, το εκμεταλλέυτηκε ο Μπρίτο που δεν δυσκολεύθηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από πάσα ακριβείας του Γιαννούλη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Κυπελλούχοι Ελλάδος να κάνουν λάθη στη μεσαία γραμμή και να χάνουν εύκολα τη μπάλα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν διάθεση να πιέσουν.

Μάλιστα στο 24′ έφτασαν στο κοντά 2-0. Γιαννούλης και Καραμάνος συνδυάστηκαν απ’ τα αριστερά, ο πρώτος μπήκε στην περιοχή και βγήκε τετ α τετ με τον Κοτσόλη αλλά το κακό πλασέ του, έδωσε το δικαίωμα στο πορτιέρο των πράσινων να διώξει σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός πίεζε για την ισοφάριση, αλλά άφηνε πολλά κενά στα μετόπισθεν και ο Ατρόμητος παρέμενε αρκετά κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα του. Συγκεκριμένα στο 28′ ο Καραμάνος μπήκε από τα δεξιά αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.

Ισοφάρισε ο Πέτριτς

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να είχαν καλύτερη κυκλοφορία  της μπάλας, όμως ο Πέτριτς ήταν στο κατάλληλο σημείο και έφερε το ματς στα ίσα στο 34′, μετά από όμορφο συνδυασμό τριών παικτών.

Συγκεκριμένα ο Μπεργκ και ο Ζέκα συνδυάστηκαν από τα δεξιά, ο δεύτερος πάτησε στην περιοχή και πάσαρε στο σημείο του πέναλτι στον αμαρκάριστο Πέτριτς, που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1.

Παρόλα αυτά ο Ατρόμητος αμυνόταν καλά και δεν άφηνε κενά, στα οποία θα μπορούσαν να τα εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Αναστασίου και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες να είναι στο 1-1 σε ένα παιχνίδι που ήταν αρκετά μοιρασμένο.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά ορεξάτος και με κάθετες μπαλιές κυρίως προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα των παικτών του Ατρομήτου.

Στο 55′ ο Γιάννης Αναστασίου έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Λαγό να μπαίνει στη θέση του Πράνιτς, ο οποίος έδειξε ότι του λείπουν παιχνίδια και είναι αρκετά πίσω σε θέματα ετοιμότητας, από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε πολλές αλλαγές τόσο σε πρόσωπα αλλά και σε σχήμα, καθώς το 4-4-1-1 έγινε 4-3-2-1, με τους Καρέλη και Ντίνα που πάτησαν χορτάρι, να είναι οι κύριοι εκφραστές της «πράσινης» επίθεσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ρυθμός του παιχνιδιού να πέσει κάπως, που ήταν και απολύτως λογικό, για την εποχής και τη σημασία του αγώνα.

Στο 69′ ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο 2-1. Ο Καρέλης, ύστερα από εκπληκτική πάσα του Μπεργκ, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μπάρκα αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Ο Έλληνας φορ ήταν αρκετά δραστήριος, καθώς στο 72′ έχασε ακόμα μία ευκαιρία με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να δείχνει πολύ καλά αντανακλαστικά.

«Γκολ ποίημα» από τον Κλωναρίδη

Η πίεση των «πρασίνων» έφερε αποτέλεσμα με τον Κλωναρίδη να σημειώνει ένα γκολ ποίημα. Συγκεκριμένα ο νεαρός άσος βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και πραγματοποίησε ένα άπιαστο πλασέ, ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Ζέκα(2η στο ματς) και έκανε το 2-1, μετουσιώνοντας την πολύ καλή κυκλοφορία που είχαν στην επίθεση.

Στο 88′ χάθηκε μοναδική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να διευρύνει το σκορ. Ο Κούρος ανέτρεψε τον Μπεργκ μέσα στην περιοχή του Ατρόμητου με τον Σουηδό να παίρνει την εσχάτη των ποινών, αλλά η εκτέλεση ήταν κάκιστη, με αποτέλεσμα η μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με το «τριφύλλι» να επικρατεί με 2-1 του Ατρομήτου.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (85′ Στιλ), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο (81’ Χουχούμης), Σίλντενφελντ (66’ Κλωναρίδης), Μέντες, Ζεκα, Πράνιτς (55’ Λαγός), Ατζαγκούν (60’ Ντίνας), Πέτριτς (60’ Καρέλης) και Μπεργκ.

Ατρόμητος: Τσενάμο (65’ Μπάρκας), Ταυλαρίδης, Φυτανίδης (84′ Παπασπύρος), Μπρίτο (46’ Κιβρακίδης), Γεωργίου (46’ Φάμπιο), Νάστος (46’ Μπάλλας), Γιαννούλης (65’ Κούρος), Καραμάνος (46’ Ναπολεόνι), Δημούτσος (46’ Τάτος), Λαζαρίδης, Γκαρσία (65’ Νεγκουέμ).

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.