ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Φανέλες μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει… μωβ (Pics)

Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η νέα εκτός έδρας εμφάνιση του Παναθηναϊκού που είναι σε μωβ χρώμα, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Αυτή η φανέλα δεν είναι η μόνη «διαφορετική» που είχε ο σύλλογος στην πλούσια ιστορία του. Το panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει μερικές από αυτές.

Φανέλες μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει... μωβ (Pics)

Σίγουρα ακούγεται παράξενο στις μέρες μας, αφού ο Παναθηναϊκός έχει συνδυαστεί με το πράσινο και το τριφύλλι αλλά η πρώτη φανέλα του συλλόγου ήταν κόκκινη! Σύμφωνα με τον… μύθο κατά την διάρκεια μιας προπόνησης στην οδό Πατησιών, ένας ταύρος κυνήγησε τους παίκτες κι έτσι η φανέλα έγινε πράσινη.

Από τότε αν και οι περισσότερες είναι πράσινες δεν έλειψαν εκείνες που προκάλεσαν συζητήσεις για τον σχεδιασμό τους.

Φανέλα παο

Η φανέλα της Kappa φορέθηκε την σεζόν 1980 -1981 σε Ευρωπαϊκούς αγώνες. Αξιοσημείωτο, το λαχανί χρώμα αλλά και ο γιακάς σε λευκό χρώμα που θυμίζει τις φανέλες που φορέθηκαν κατά την πορεία της ομάδας προς το Γουέμπλεϊ.

Φανέλα παο 1

Η τελευταία φανέλα που σχεδίασε η εταιρεία Kappa, αφού μετά ο Παναθηναϊκός ξεκινά την συνεργασία του με την Adidas. Με αυτή την φανέλα ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στην Ευρώπη τη σεζόν 1994 – 1995.

φανελα παο 3

Η πρώτη φανέλα που σχεδίασε η Adidas για τον Παναθηναϊκό. Αποτέλεσε την εκτός έδρας φανέλα της σεζόν 1994 – 1995.

φανελα παο 2

Εξ’ ημισείας αυτή η φανέλα στο πράσινο και στο άσπρο. Αποτέλεσε την εκτός έδρας φανέλα τη σεζόν 1996 – 1997 και δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα γούρικη αφού ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός τίτλων και εκτός Ευρώπης.

φανελα παο 4

Μπλε φανέλα ήταν αυτή που σχεδίασε η Adidas για την τρίτη εμφάνιση του Παναθηναϊκού τη σεζόν 1997 – 1998. Ούτε αυτή αποδείχτηκε ιδιαίτερα γούρικη.

φανελα παο 5

Επετειακή φανέλα για τα εκατό χρόνια του συλλόγου. Ήταν η τρίτη εμφάνιση για την σεζόν 2008 – 2009, με το χρώμα της να είναι κάτι μεταξύ σε μπλε και μωβ.

φανελα παο 6

Ο Παναθηναϊκός εντυπωσιάζει στην Ευρώπη τη σεζόν 2001 – 2002, όχι όμως και η τρίτη φανέλα που είχε σχεδιάσει η Adidas για την ομάδα, με το μπλε χρώμα να κυριαρχεί.

τερματοφύλακας 2003-2004

Η χρυσή φανέλα του τερματοφύλακα για τη σεζόν 2003 – 2004 που αποδείχτηκε και στην πράξη χρυσή, αφού ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στους τίτλους με νταμπλ μετά από επτά χρόνια.

pao fanela 1

Άλλη μια μπλε φανέλα. Ήταν η τρίτη εμφάνιση τη σεζόν 2005 – 2006 με το τριγωνικό σχήμα στον γιακά να κάνει την διαφορά.

pao fanel 2

Η βασική στολή του τερματοφύλακα που φορέθηκε δύο σεζόν, από το 2007 μέχρι το 2009.

μπλε γανελα

Η μπλε φανέλα που αποδείχτηκε γούρικη, αφού την περσινή σεζόν που την φόρεσε ο Παναθηναϊκός πήρε το κύπελλο, ενώ απέδωσε καλό ποδόσφαιρο.

laxani 2005

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η εκτός έδρας εμφάνιση της σεζόν 2004 – 2005. Σε λαχανί χρώμα, μετά από πολλά χρόνια.

λαχανι

Λαχανί ήταν και η τρίτη εμφάνιση της σεζόν 2006- 2007. Η διαφορά με την προηγούμενη ήταν στο κόψιμο στο γιακά αλλά και ο μπροστινός σχεδιασμός της. Με αυτή την φανέλα ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στον χαμένο τελικό κυπέλλου με την Λάρισα.

faneles mov

Η Adidas πρωτοτυπεί και για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου λανσάρει φανέλα σε μωβ χρώμα. Η αντίθεση που κάνει με το πράσινο χρώμα στις λεπτομέρειες κάνει την διαφορά. Αποτελεί την τρίτη εμφάνιση για τη σεζόν 2014 – 2015.

Πηνελόπη Παπαδήμου

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.