ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κοτσόλης: «Θα προκριθεί η ομάδα με τα λιγότερα λάθη»

Ο Στέφανος Κοτσόλης με δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», τόνισε πως άπαντες στην ομάδα είναι έτοιμοι, για τη νέα πρόκληση της καριέρας τους.

Κοτσόλης: «Θα προκριθεί η ομάδα με τα λιγότερα λάθη»

Ο έμπειρος τερματοφύλακας των «πρασίνων» παραμονές του αγώνα με τη Σταντάρ στο Βέλγιο, επεσήμανε πως η ομάδα που θα προκριθεί θα είναι αυτή που θα κάνει τα λιγότερα λάθη, ενώ κατέληξε λέγοντας πως όλοι οι ποδοσφαιριστές θα δώσουν τον καλύτερό του εαυτό, ώστε να βοηθήσουν την ομάδα, όπως έγινε και πέρυσι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η περσινή χρονιά ήταν ένας μεγάλος κύκλος εμπειριών για τους νεαρούς συμπαίκτες μου, οι οποίοι γαλουχήθηκαν αντιμετωπίζοντας δύσκολες καταστάσεις, αλλά στο τέλος ήρθε γι’ αυτούς και για όλη την ομάδα η επιβράβευση με την κατάκτηση του Κυπέλλου και της πρώτης θέσης στα πλέι οφ. Μέσα από τις επιτυχίες διαμορφώνουν την προσωπικότητα και το χαρακτήρα τους και πιστεύω πως θα δείξουν το ταλέντο τους και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το κίνητρο άλλωστε της διάκρισης είναι μεγάλο».

Είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός να κάνει την υπέρβαση και στην Ευρώπη;

«Τον πήχη ψηλά τον έβαλε η ίδια η ομάδα με τις επιτυχίες της και με το ποδόσφαιρο που έπαιξε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Άπαντες στην ομάδα, η διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες, λέμε πως προχωράμε βήμα βήμα.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.084 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα καταφέραμε στην Ελλάδα και τώρα το βλέμμα μας είναι στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι πριν από ένα χρόνο η ομάδα ξεκίνησε από το μηδέν. Στην ουσία ανοίξαμε μία νέα σελίδα στην ιστορία της και είμαστε ευλογημένοι, λόγω της κατάληξης που είχε η προσπάθειά μας. Η ομάδα είναι έτοιμη για την πρόκληση της Ευρώπης και ταμείο θα κάνουμε στο τέλος».

Ποιος είναι ο εφικτός στόχος της ομάδας στην Ευρώπη;

«Η φιλοσοφία της ομάδας είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και το μυαλό μας το έχουμε μόνο στους αγώνες με τη Σταντάρ Λιέγης».

Ποιο είναι το ταβάνι αυτής της ομάδας;

«Δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε. Έχουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα, που αναπτύσσουν το ταλέντο τους και παράλληλα βελτιώνεται και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Επίσης, την περσινή χρονιά βελτιώθηκαν ατομικά και οι έμπειροι ποδοσφαιριστές της ομάδας και το τέλος ήταν ιδανικό για μας».

Πού περιμένεις να κριθεί η πρόκριση στα παιχνίδια με τη Σταντάρ Λιέγης;

«Την έχουμε μελετήσει καλά και ξέρουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της. Τα δύο παιχνίδια με τους Βέλγους μου θυμίζουν τα ματς με τον ΟΦΗ στον περσινό ημιτελικό του Κυπέλλου. Τις περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης θα έχει η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη».

Σας φορτώνει με επιπλέον άγχος το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θέλει και για οικονομικούς λόγους να προχωρήσει στην Ευρώπη;

«Όλοι έχουμε συναίσθηση της κατάστασης της ομάδας. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τη βοηθήσουμε, όπως κάναμε και πέρυσι…».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.