ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Κυκλοφόρησε η «Λεωφόρος Ηρώων»

Προς πώληση έχει τεθεί το βιβλίο που εξιστορεί την ιστορία του Παναθηναϊκού κατά την διάρκεια της κατοχής.

Κυκλοφόρησε η «Λεωφόρος Ηρώων»

Το βιβλίο διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία αλλά και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ερασιτέχνη:

«Το βιβλίο «Λεωφόρος Ηρώων» του Ανδρέα Οικονόμου κυκλοφόρησε από την Κάπα Εκδοτική, υπό την αιγίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 1.817 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η έρευνα αφορά την ιστορία του Παναθηναϊκού Α.Ο. στα χρόνια του πολέμου και της Κατοχής. Ο αναγνώστης πληροφορείται ποιοι αθλητές του Τριφυλλιού (από όλα τα σπορ) έλαβαν μέρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, ποιοι χάρισαν τη ζωή τους στην πατρίδα και ποιοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Διαβάζει, επίσης, (ανέκδοτα μέχρι σήμερα) γράμματα που έγραφαν οι «πράσινοι» αθλητές από το Μέτωπο.

Εκτενής είναι η αναφορά στην περίοδο της Κατοχής. Ο συγγραφέας αξιοποιώντας πρωτογενείς πηγές, δηλαδή αρχειακό υλικό του Ομίλου (πρακτικά Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων), εφημερίδες και περιοδικά της εποχής και μεταγενέστερων ετών, αλλά και συνεντεύξεις που παραχώρησαν παλιοί αθλητές, φωτίζει την τότε δραστηριότητα του Παναθηναϊκού σε όλους τους τομείς: αντιστασιακή, πολιτική, κοινωνική, αθλητική.

Στις 288 σελίδες του βιβλίου, δίνονται πολλές πληροφορίες για αθλητές και παράγοντες του Τριφυλλιού που συμμετείχαν στην Αντίσταση κατά των κατακτητών, για όσους συνελήφθησαν και βασανίστηκαν, αλλά και για αυτούς που εκτελέστηκαν. Ακόμη, υπάρχουν πληροφορίες για τα μέλη του Συλλόγου που πήραν μέρος στη Μάχη της Κρήτης και για όσους διέφυγαν στη Μέση Ανατολή και προσέφεραν από εκεί τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα. Πλούσιο είναι και το φωτογραφικό έντυπο που συνοδεύει την έκδοση, με σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Το βιβλίο προλογίζει ο «πατριάρχης» της ελληνικής δημοσιογραφίας Χρήστος Πασαλάρης. Τον επίλογο γράφει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου Ηλίας Μιχαλαριάς. Συνεργάτης του συγγραφέα για την ολοκλήρωση της έκδοσης ήταν ο Γιώργος Κοκοής, ενώ το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο αρχιτέκτων Κίμων Βενέρης.

Η «Λεωφόρος Ηρώων» είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014. Θα πωλείται στα βιβλιοπωλεία, καθώς και σε μειωμένη τιμή (12 €) στον Τάφο του Ινδού (καφέ θύρας 7) του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα απόκτησής του με αντικαταβολή, χωρίς επιβάρυνση ταχυδρομικών εξόδων για τον παραλήπτη.

Επισκεφτείτε τη σελίδα στο Facebook για να πάρετε μία πρώτη «γεύση» από το βιβλίο: www.facebook.com/LeoforosHroon

Για πληροφορίες: 210 6859273 ([email protected]

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.