ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Με την ίδια συγκέντρωση στη «λάβα» της Λεωφόρου

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τη λογική και το πλάνο του Παναθηναϊκού στον επαναληπτικό με τη Σταντάρ Λιέγης, στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Με την ίδια συγκέντρωση στη «λάβα» της Λεωφόρου

Μην αναλύσουμε πολύ τα περί ύπουλου αποτελέσματος στη Λιέγη. Απλά και κατανοητά είναι όλα αυτά. Από τη στιγμή που δεν χάνεις σε ένα εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς, πόσο μάλλον όταν απείχες για έναν ολόκληρο χρόνο, είσαι ικανοποιημένος. Το 0-0, όμως, είναι και ένα αποτέλεσμα το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη ρεβάνς. Από τη μια σε κάνει να χαμογελάς, από την άλλη σε έχει στην «τσίτα», καθώς ένα γκολ από τον αντίπαλο μπορεί να είναι καταστροφικό.

Η χθεσινή εικόνα του «τριφυλλιού» στη Λιέγη, κυρίως από το 30′ και μετά, όταν η αναμενόμενη πίεση των γηπεδούχων, άρχισε να εξαφανίζεται, είναι άκρως ικανοποιητική και πολλά υποσχόμενη για τη συνέχεια. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν όχι μόνο άψογα διαβασμένη, αλλά και εξαιρετικά στημένη στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Κι όταν μετά το πρώτο ημίωρο, η Σταντάρ άρχισε να ρίχνει το τέμπο της, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε, άπλωσε το παιχνίδι του, και χτύπησε πότε από τα άκρα και πότε από τον άξονα. Αν ο Μπεργκ ήταν σε καλύτερη βραδιά και από τα δεξιά υπήρχε ένας μπακ με επιθετικές αρετές, τότε πιθανότερο αποτέλεσμα ήταν το «διπλό».

Ο Παναθηναϊκός μας θύμισε πολύ τον περσινό του δευτέρου γύρου. Με πλάνο στην ανάπτυξή του και την ανασταλτική του λειτουργία, με τρεξίματα, με πρέσινγκ, αλλά και με δυσκολία στο τελείωμα. Με καθημερινή δουλειά και «μπόλιασμα» των μεταγραφών, τότε η λογική λέει ότι φέτος η ομάδα θα παραταχθεί ένα κλικ καλύτερη από πέρυσι. Διότι, ξεκινάει από διαφορετική αφετηρία και το 90% των παικτών γνωρίζονται μεταξύ τους.

Στα της ρεβάνς, τώρα. Το βάρος, πια, πέφτει στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί η ομάδα έχει μπροστά της μια τεράστια ευκαιρία να περάσει στην επόμενη φάση και να εξασφαλίσει την είσοδό της στο ΕUROPA LEAGUE, με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Στον επαναληπτικό, δεν χρειάζεται ενθουσιασμός. Η Λεωφόρος θα είναι «καμίνι», ο κόσμος θα ανυπομονεί από την αρχή για ένα γκολ, αλλά μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου θα πρέπει να υπάρχει μια κατά κάποιον τρόπο συντηρητική αντιμετώπιση της αναμέτρησης, ειδικά στην αρχή. Η συγκέντρωση και η προσήλωση στο πλάνο είναι το παν, κάτι που ξέρει ο Γιάννης Αναστασίου. Με τέτοια λογική, ο Παναθηναϊκός προκρίνεται και πλέον επιστρέφει…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ