ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Panathinaikos!

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θέλει να γιορτάσει στη Λεωφόρο, μπροστά στον κόσμο του την πρόκριση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης (21:00, panathinaikos24.gr, OTE TV). Υπομονή και συγκέντρωση, τα κλειδιά του παιχνιδιού.

Panathinaikos!

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ απέναντι στους Βέλγους, ούτως ώστε να προκριθεί στα πλέι-οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας το μίνιμουμ, που είναι η συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα, μπορεί να είναι ένα «πονηρό» αποτέλεσμα, ωστόσο οι «πράσινοι» έδειξαν ότι… την έχουν τη Σταντάρ και παράλληλα με τη βοήθεια του κατάμεστου «Απ. Νικολαΐδης», θα μπορέσουν να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση.

Παίζεται του Λαγού…

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.734 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το μεσοδιάστημα από το πρώτο ματς στο «Σλεζίν», είχε σκαμπανεβάσματα για το «τριφύλλι», καθώς ο Αναστασίου είδε τους Πέτριτς και Μέντες να αποχωρούν από τις προπονήσεις, ωστόσο αμφότεροι επέστρεψαν και θα είναι όπως όλα δείχνουν στο βασικό σχήμα της ομάδας.

Ερωτηματικό είναι ο Τάσος Λαγός, ο οποίος δεν «έβγαλε» την χθεσινή προπόνηση, λόγω διάτασης στον πλάγιο κοιλιακό, με την συμμετοχή του να κρίνεται την ύστατη ώρα, στην κυριολεξία.

Μια πιθανή ενδεκάδα απόψε, είναι ο Στέφανος Κοτσόλης στο τέρμα, η αμυντική τετράδα θα είναι η ίδια με το Βέλγιο, με τους Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, «Σίφο» και Νάνο, από τα δεξιά προς τα αριστερά, στο κέντρο οι Μέντες ως αμυντικό χαφ, Ζέκα και Πράνιτς (η Λαγός) εσωτερικοί μέσοι, ο Πέτριτς μπροστά τους και οι Μπεργκ-Κλωναρίδης στην επίθεση. Στη θέση του Κλωναρίδη ενδεχομένως να δούμε τον Καρέλη, με τον Έλληνα τεχνικό αν μην έχει αποφασίσει ακόμα.

Επίσης παίζει και το σενάριο του Ατζαγκούν, ο οποίος τα πήγε περίφημα στο Βέλγιο. Αν παίξει ο Νιγηριανός θα πάρει τη θέση πίσω από το επιθετικό δίδυμο. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η σημερινή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είναι γρίφος, με τον προπονητή της ομάδας να αποφασίζει την τελευταία στιγμή.

[vfv id=”2″]

[vfv id=”3″]

Λεωφόρος προκρίσεων…

Έξι ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία Ευρωπαϊκή παράσταση του «τριφυλλιού», στην ιστορική του έδρα. Ήταν 22 Φεβρουαρίου του 2008, όταν οι «πράσινοι» με προπονητή τον Ζοσέ Πεσέιρο, ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος με την Ρέιντζερς (1-1) για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, οι «πράσινοι» την τελευταία φορά που κούνησαν σεντόνι στη Λεωφόρο, ήταν στις 7 Δεκεμβρίου του 2004, όταν έριξαν την «τεσσάρα» στην Αϊντχόφεν, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, όντας αποκλεισμένοι από την επόμενη φάση.

Συγκέντρωση, όχι βιασύνη το σύνθημα

«Αν κάνουμε αυτά που πρέπει δεν θα χουμε πρόβλημα…», ήταν τα λόγια του Γιάννη Αναστασίου στην προχθεσινή Συνέντευξη Τύπου, δίνοντας το στίγμα της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βιαστεί, ούτε να παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό του κόσμου. Έχοντας ως παρακαταθήκη το 0-0, χρειάζεται τη νίκη με οποιονδήποτε τρόπο και μόνο με υπομονή και πίστη στο πλάνο θα τα καταφέρει.

Πλέον οι «πράσινοι» γνωρίζουν πολύ καλύτερα τη Σταντάρ (όπως και αυτοί τον Παναθηναϊκό φυσικά) και ξέρουν που πρέπει να χτυπήσουν για να πάρουν το ματς. Αν το «τριφύλλι» προσέξει στην άμυνα και κυρίως τα άκρα των Βέλγων που είναι και το δυνατό τους σημείο, έδειξε πως ένα τουλάχιστον γκολ, το έχει, άσχετα αν στη Λιέγη, η ατυχία σε κάποιες περιπτώσεις του το στέρησε.

Η Λεωφόρος σήμερα φοράει τα γιορτινά της και άπαντες περιμένουν το εν λόγω ματς με ανυπομονησία. Ας ελπίσουμε ότι γύρω στις 23:00 το βράδυ, θα έχει στηθεί ένα «πράσινο» πανηγύρι, με τον Παναθηναϊκό να έχει στα χέρια του την πρόκριση, τα οφέλη της οποίας, είναι τεράστια σε όλα τα επίπεδα.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.