ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ταξίδι στο άγνωστο

Την Μίντιλαντ από την Δανία καλείται να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα play off του Europa League και το panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους Δάνους.

Ταξίδι στο άγνωστο

Η Μίντιλαντ ιδρύθηκε μόλις το 1999 και προέκυψε από την ενοποίηση των ομάδων Ίκαστ και Χέρινγκ Φέρμαντ. Η έδρα της είναι η «MCH Arena» χωρητικότητας 11.800 θεατών. Το όνομά της προέρχεται από χορηγό αλλά οι περισσότεροι το αποκαλούν «Ζιντάν Αρένα» λόγω του Αιγύπτιου επιθετικού Μοχάμεντ Ζιντάν που στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο πέτυχε πέντε από τα έξι γκολ της ομάδας του.

Βρίσκεται σε μια μικρή πόλη, τη Χένινγκ που έχει πληθυσμό 47.765 κατοίκους. Η πόλη έχει βραβευθεί δύο φορές ως η δανέζικη πόλη της χρονιάς. Η πόλη εκτός της Μίντιλαντ διαθέτει και πολλές ομάδες ice hockey.

Η Μίντιλαντ στα 15 χρόνια της ιστορίας δεν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα αλλά δύο φορές έχει φτάσει στην δεύτερη θέση, ενώ πέρσι τερμάτισε στην τρίτη θέση. Έχει κατακτήσει το κύπελλο Δανία τέσσερις φορές (2003, 2005, 2010, 2011).

Mπερνάρ:  «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»
Mπερνάρ: «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό» 10.237 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτή είναι η έβδομη φορά που δίνει προκριματικά στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στο κύπελλο Ουέφα ή Γιουρόπα Λιγκ αλλά δεν έχει βρεθεί ποτέ σε ομίλους.

Την τελευταία φορά που βρέθηκε σε προκριματικά ήταν τη σεζόν 2012 – 2013 όταν και αποκλείστηκε στα πλέι οφ από την Γιούνγκ Μπόις (είχε χάσει στην έδρας της με 0-3 αλλά κέρδισε 0-2 εκτός).

Ο προπονητής της Γκλεν Ρίντεσχολμ, δεν έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ έχει περάσει μια ζωή στην ομάδα, αφού υπήρξε προπονητής της Ίκαστ από την οποία προήλθε η Μίντιλαντ. Έκανε ένα διάλειμμα δύο χρόνων (2006 – 2008) για να προπονήσει την ομάδα κάτω των 17 της Δανίας.

Οι «λύκοι» (το ψευδώνυμό τους) έχουν δώσουν ήδη τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα ενώ μέχρι το πρώτο παιχνίδι στην Λεωφόρο θα έχουν δώσει ακόμα δύο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν αγωνιστικό ρυθμό, καλύτερο σε σχέση με αυτό του Παναθηναϊκού.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...