ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Δεν θα έρθουμε στην Ελλάδα για τουρισμό…»

Ο προπονητής της Μίντιλαντ, Γκλεν Ρίντεσχολμ, μίλησε στο «Έθνος» για τις επικείμενες του Παναθηναϊκού με την ομάδα του, τονίζοντας πως οι πιθανότητες είναι 65%-35%, υπέρ των «πρασίνων».

«Δεν θα έρθουμε στην Ελλάδα για τουρισμό…»

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρίντεσχολμ:

«Θα είναι μεγάλη απογοήτευση για τον Παναθηναϊκό αν καταφέρουμε να τον αποκλείσουμε», τόνισε αρχικά ο Ρίντερσχολμ.

Για την αρχική του δήλωση περί 80%-20%, όσον αφορά τις πιθανότητες πρόκρισης, είπε:

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.440 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Εκείνη τη στιγμή δεν είχα πολλά στοιχεία στα χέρια μου για τον Παναθηναϊκό κι απλά έκανα τη σύγκριση με βάση την ιστορία της ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι το ποσοστό πρόκρισης είναι 35-65% για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο θα δουλέψουμε πολύ σκληρά ώστε να μοιράσουμε τις πιθανότητες μέχρι εκείνα τα ματς.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν παραμένει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Απλά στη συνέχεια που είδα καλύτερα τα πράγματα και είχα τον χρόνο να τα αναλύσω λίγο, θώρησα ότι μπορούμε από την πλευρά μας να διεκδικήσουμε κάτι καλό σε αυτά τα παιχνίδια. Και σε περίπτωση που τα καταφέρουμε θα είναι κάτι το φανταστικό! Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία στη σύντομη ιστορία του συλλόγου (σ.σ. ιδρύθηκε το 1999). Πόσο μάλλον από τη στιγμή που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με πλούσια εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για τον παίκτη που ξεχωρίζει:

«Πρέπει να προσέξουμε πολύ τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος αποτελεί μόνιμη απειλή για τις αντίπαλες εστίες. Τον ξέρουμε καλά και γνωρίζουμε ότι μπορεί να σκοράρει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Εξάλλου προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου έδειξε την ικανότητά του να σημειώνει εύκολα γκολ. Βέβαια δεν πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας μόνο σε αυτόν γιατί ο Παναθηναϊκός έχει κι άλλους έμπειρους παίκτες που έχουν φάει με το κουτάλι τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Και φυσικά αναφέρομαι στους Πράνιτς και Πέτριτς, οι οποίοι δένουν εξαιρετικά με τους πολλούς νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες που διαθέτει η ελληνική ομάδα».

Για την Μίντιλαντ:

«Γνωρίζω την ομάδα μου και πιστεύω πολύ στις δυνατότητές της. Αν παίξουμε στο 100% και στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ, πιστεύω ότι έχουμε όλα τα φόντα για να κλέψουμε την πρόκριση από τον Παναθηναϊκό. Μετά το πρώτο ματς θα δούμε αν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων κι ανάλογα με το αποτέλεσμα θα μπορέσουμε να πούμε και περισσότερα».

Για τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης:

«Έχω μία πρώτη εικόνα του Παναθηναϊκού από τα παιχνίδια που έδωσε με τη Σταντάρ Λιέγης για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πολύ άτυχος κι ότι έπρεπε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ειδικά στο ματς που διεξήχθη στην Αθήνα. Ουσιαστικά υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο, αλλά η Σταντάρ μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κάποια λάθη και να πάρει την πρόκριση. Μακάρι να τα καταφέρουμε κι εμείς».

Για τα πλάνα του ενόψει των δύο αγώνων:

«Το σίγουρο είναι ότι δουλεύουμε πάρα πολύ και δεν πρόκειται να έρθουμε στην Αθήνα για τουρισμό, αλλά για να κερδίσουμε. Δεν σκοπεύουμε να παίξουμε αμυντικά. Το σήμα κατατεθέν της ομάδας μας είναι η επίθεση και σίγουρα θα ψάξουμε το γκολ στη Λεωφόρο. Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο, αλλά θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τα καταφέρουμε. Το καλό για την ομάδα μας είναι ότι διαθέτουμε παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Αν δείτε τα στατιστικά θα καταλάβετε τι εννοώ. Ήδη έχουμε τρία γκολ κατά μ.ο. στο πρωτάθλημα Δανίας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.