ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Βλέπει» Μπερίσα ο Παναθηναϊκός (vids)

Τον Βαλμίρ Μπερίσα της Ρόμα, φέρεται να έχει στο «στόχαστρο» του ο Παναθηναϊκός. Ο 18χρονος επιθετικός είχε πρόσφατα αναδειχτεί πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ-17 (2013).

«Βλέπει» Μπερίσα ο Παναθηναϊκός  (vids)

Ο Σουδός φορ, με τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κ-17, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων, με τη Ρόμα τελικά να τον αποκτά από την Χαλμσταντ. Ο Μπερίσα αποτελεί την επιλογή του Γιάννη Αναστασίου για τη θέση του επιθετικού, ο οποίος θα μπορέσει να δώσει περισσότερες λύσεις στην «γραμμή πυρός» των «πρασίνων».

Οι Ιταλοί «ψήνονται», να τον δώσουν δανεικό ούτως ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να αποκτήσει εμπειρίες και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παρακολουθεί την υπόθεση εδώ και κάποιες μέρες, αποτελεί ιδανική λύση για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, αλλά και την Ρόμα.

Το θέμα δεν αναμένεται να «τραβήξει» πολύ, καθώς όπως έχουν δηλώσει και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, το ρόστερ της ομάδας θα πρέπει να κλείσει άμεσα, με τις όποιες εξελίξεις να αναμένονται πολύ σύντομα.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.543 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Αλβανικής καταγωγής Βαλμίρ Μπερίσα, γεννήθηκε το 1996 στη Σουηδία, παίζοντας το… τόπι για πρώτη φορά με τα χρώματα της Χάλμσταντ. Η πρόοδος του ήταν… άμεση και μόλις στα 16 του, αγωνίστηκε με την ομάδα Κ19, σημειώνοντας 8 γκολ σε 11 ματς, ενώ με την φανέλα της Εθνικής Σουηδίας Κ17, σκόραρε 3 φορές σε 7 παιχνίδια.

Η Ρόμα τελικά τον απέκτησε (ανάμεσα σε Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους, Τότεναμ, Ντόρτμουντ, Σάντερλαντ, Σέλτικ, Άγιαξ), υπογράφοντας τον για 5 χρόνια. Κάποιοι τραυματισμοί και οι δυσκολίες προσαρμογής τον πήγαν λιγάκι πίσω, με τους Ρωμαίους οι οποίοι πιστεύουν ακράδαντα στο ταλέντο του, να αποφασίζουν να τον δώσουν δανεικό σε κάποια ομάδα για να μπορέσει να «ψηθεί», όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο.

Η «μεγάλη» σεζόν…

Το 2012-2013 ήταν η χρονιά του Μπερίσα, καθώς άρχισε να ξεδιπλώνει το πλούσιο ταλέντο του και σε συνάρτηση με την σωματική του ανάπλαση, ο μικρός άρχισε να «λάμπει». 7 γκολ σε 13 ματς με την Κ19 της Χάλμσταντ, ενώ στο ντεμπούτο του με την Κ21, σκόραρε και πάλι.

Οι εμφανίσεις του με τις ομάδες νέων της Χάλμσταντ, τον οδήγησαν δικαιωματικά στην Εθνική Σουηδίας, με την οποία ταξίδεψε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για το Μουντιάλ Κ17.

Δυο γκολ με τη Νιγηρία, ένα με την Ιαπωνία, ένα με τις Ονδούρες και χατ-ρικ με την Αργεντινή, στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης, τον ανέδειξαν πρώτο σκόρερ, με τις «σειρήνες» μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης να αρχίζουν να ηχούν.

Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά μοιάζουν αρκετά με αυτά του Μίροσλαν Κλόζε, όπως αναφέρουν οι Σουηδοί, αφού ο Μπερίσα είναι ύψους 1,86, έχει πολύ μεγάλη δύναμη, είναι μαχητής και βρίσκει δίχτυα εύκολα και δεν υπολείπεται και σε τεχνική κατάρτιση. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον έχρισαν νέο, Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, έστω καθ’ υπερβολή, ωστόσο ο 18χρονος έχει όλα τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον.

Ο Παναθηναϊκός φέρεται σύμφωνα με τις πληροφορίες να «βλέπει» θετικά τον δανεισμό του από τη Ρόμα, προσπαθώντας να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή, ενόψει της νέας σεζόν, η οποία δεδομένα θα είναι πολύ πιο δύσκολη και απαιτητική για τους «πράσινους».

Αν καταφέρει να «πάρει» τον Μπερίσα ο Παναθηναϊκός, θα έχει στα χέρια του μια επιπλέον καλή λύση στον επιθετικό τομέα, καθώς ο Μπερίσα θα μπορέσει να «στηρίξει» και να ξεκουράσει το βαρύ πυροβολικό του «τριφυλλιού», τον Μάρκους Μπεργκ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.