ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Πρώτα η Μίντιλαντ, μετά το πρωτάθλημα

Ο Παναθηναϊκός, σ’ ένα υγιές περιβάλλον και σ’ ένα αξιόπιστο ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Πριν απ’ αυτό όμως, έχει μια υποχρέωση. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Πρώτα η Μίντιλαντ, μετά το πρωτάθλημα

Η επιστροφή από τις διακοπές με βρήκε δύο φορές σε διάστημα μίας εβδομάδας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η πρώτη κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης, σ’ ένα γεμάτο από κόσμο και διάθεση γήπεδο, που ακόμα και μετά την ήττα δεν έχασε ούτε τη φωνή του, ούτε το χαμόγελό του. Η δεύτερη, απέναντι στην Παναχαϊκή, σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, με ελάχιστο κόσμο και «μουντάδα», αφού ούτε η ώρα, ούτε το όνομα του αντιπάλου, ούτε το κίνητρο βόλευαν. Και στα δύο – επαναλαμβάνω εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα – ματς μου έμεινε η ίδια σκηνή στο φινάλε. Ή καλύτερα η ίδια… φωνή.

«Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ», φώναζε όλο το γήπεδο τη βραδιά με τη Σταντάρ. «Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ», φώναζαν οι λίγοι στο τέλος του φιλικού με την Παναχαϊκή. Γίνεται ευθύς αμέσως κατανοητό: ο κόσμος έχει ανεβάσει τον πήχη και θέλει η χρονιά που έρχεται να συνοδευτεί – τουλάχιστον – με πρωταθλητισμό. Η περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου, το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Παναθηναϊκός, η διατήρηση του βασικού κορμού, η φιλοσοφία του προπονητή και η στήριξη η δική τους, κάνει τους οπαδούς να πιστεύουν πως όλα είναι δυνατά. Γιατί όχι;

Ο Παναθηναϊκός, σ’ ένα υγιές περιβάλλον και σ’ ένα αξιόπιστο ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές του κουβαλούν έναν χρόνο που γνωρίζει ο ένας τον άλλον, οι πρωτοκλασάτοι – πλην Αμπέντ – παρέμειναν στον σύλλογο, ο Καπίνο αντικαταστάθηκε από έναν αξιόπιστο τερματοφύλακα, ο προπονητής έχει τη στήριξη όλων. Μπορεί στ’ αυτιά των πολλών εκείνο το «πρωταθλητή σε θέλουμε» να ακούγεται ουτοπικό, αλλά δεν είναι.

Πριν απ’ αυτό όμως, ο Παναθηναϊκός έχει μια υποχρέωση. Υποχρέωση που δεν συγκρίνεται με εκείνη κόντρα στην Σταντάρ. Ο Παναθηναϊκός ΠΡΕΠΕΙ να προκριθεί απέναντι στη Μίντιλαντ. Επιβάλλεται. Χρειάζεται τα χρήματα αυτά περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, προκειμένου να σταθεί στα πόδια του και να αισιοδοξεί για το αύριο. Πριν από κάθε σκέψη για πρωτάθλημα, πριν από κάθε προγραμματισμό για το πώς θα περάσει νικηφόρα από την Λιβαδειά στην πρεμιέρα και όλα αυτά που συνοδεύουν την έναρξη του πρωταθλήματος, υπάρχει η Μίντιλαντ. Ο πρώτος τελικός της Λεωφόρου και ένας δεύτερος στη Δανία. Κερδίζεις, προκρίνεσαι, ξεμπερδεύεις και τα υπόλοιπα θα έρθουν πιο εύκολα…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.