ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τέσσερα και λίγα ήταν…

Ο Παναθηναϊκός έστησε πάρτι στη Λεωφόρο, κερδίζοντας με 4-1 τη Μίντιλαντ (13΄Λάουντρικσεν, 20΄ (πέναλτι),23΄,44΄, 88’ Μπεργκ εξασφαλίζοντας από σήμερα την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Τέσσερα και λίγα ήταν...

Οι «πράσινοι» πήραν αυτό που ήθελαν, δηλαδή σκορ πρόκρισης και θα πάνε για τουρισμό… στη Δανία την επόμενη εβδομάδα, όπου ο Παναθηναϊκός, θα τσεκάρει καιν τυπικά τον εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου φόρεσε το Ευρωπαϊκό του κουστούμι… και φιλοδώρησε με τεσσάρα την Μίντιλαντ, η οποία το μόνο που κατάφερε με το να ανοίξει το σκορ στο 13΄, ήταν να τσαντίσει… τον Παναθηναϊκό, ο οποίος σταμάτησε στα 4, ενώ μπορούσε άνετα να βάλει άλλα τόσα…

Ο Σουηδός killer, Μάρκους Μπεργκ, τα έδειξε… στη Μίντιλαντ, βάζοντας όλα τα γκολ του Παναθηναϊκού, στήνοντας το δικό του πάρτι, μετατρέποντας τα όνειρα των Δανών σε εφιάλτες.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.660 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το ματς με σχηματισμό 4-4-2, με ρόμβο στη μεσαία γραμμή, με την «έκπληξη» του Γιάννη Αναστασίου, Θανάση Ντίνα, να βρίσκεται πίσω από τους Καρέλη-Μπεργκ. Ενώ παρτενέρ του «Σίφο» στην άμυνα ξεκίνησε ο Μέντες. Οι Δανοί αντιθέτως ξεκίνησαν με 4-4-1-1.

Η Μίντιλαντ «έδωσε» εκκίνηση στο ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που προσπάθησε να πιέσει στην αρχή. Ο Σίστο από αριστερά στο 2ο λεπτό ωστόσο ήταν αυτός που πήγε… να δημιουργήσει κίνδυνο, αλλά ο Ράσμουσεν που έπιασε την κεφαλιά, από τη σέντρα του πρώτου, είδε την μπάλα να καταλήγει μακριά άουτ.

Στο 3ο λεπτό οι «πράσινοι» κέρδισαν το πρώτο τους κόρνερ, με τον Καρέλη, χωρίς να βγει κα΄τι καλό από την εκτέλεση του Νάνο, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ισπανός δοκίμασε από μακριά αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τον Χάουγκαρντ.

Στο 5΄ο Καρέλης σπατάλησε μια μοναδική ευκαιρία όταν βγήκε τετ α τετ με τον κίπερ των Δανών από κεφαλιά πάσα του Μπεργκ, αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει, με αποτέλεσμα οι Δανοί να διώξουν την τελευταία στιγμή. Στη συνέχεια της φάσης ο «Τριάντα» έδωσε στον Μπεργκ, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει καλό κοντρόλ, χάνοντας άλλη μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του Αναστασίου.

Ο Παναθηναϊκός συνεχώς «χτυπούσε» στην πλάτη της άμυνας των Δανών, καταφέρνοντας να δημιουργεί κινδύνους στην περιοχή της Μίντιλαντ, με τον Ζέκα στο 9΄να βγάζει ωραία μπαλιά στον Μπεργκ, αλλά ο Σουηδός, δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ, μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Αναμπουμπούλα… και 0-1

Στο 13΄κόντρα στη ροή του αγώνα, η Μίντιλαντ θα προηγηθεί, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λάουντρισεν, όταν ο Κοτσόλης έκανε κάκιστη έξοδο, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, για το 0-1.

Στο 18΄ο Ντίνας προσπάθησε να συνδυαστεί με τον Μπεργκ, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ, μετά από κόντρες, στην πρώτη επίσκεψη των «πράσινων» στην περιοχή της Μίντιλαντ, μετά το γκολ των Δανών.

Μπεργκ… Καρέλης και… 1-1

Ο Παναθηναϊκός μετουσίωσε την υπεροχή του στο γήπεδο στο 20΄, όταν μετά από πάσα κεφαλιά του Μπεργκ, στον Καρέλη, ο τελευταίος ελίχθηκε ιδανικά και πήρε το πέναλτι, από τον Σβιατσένκο (πήρε κίτρινη κάρτα), το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Σουηδός, εν μέσω πανζουρλισμού στη Λεωφόρο.

Έκρυψαν τη μπάλα…

Σε χρόνο dt… στο 23΄ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματα του πάλι με τον Μπεργκ, όταν ο Καρέλης έβγαλε τη μπαλιά από αριστερά και ο Σουηδός με εξαιρετικό τελείωμα έδειξε την μεγάλη του κλάση, εκτελώντας τον Χάουγκαρντ, κάνοντας το 2-1 και πανηγυρίζοντας το έξαλλα, χτυπώντας το χέρι του στο… τριφύλλι, στην «καρδιά» της φανέλας.

Στο γήπεδο υπήρχε μία ομάδα και αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός, αφού κάθε φάση… μύριζε γκολ, με τους Δανούς να μην μπορούν να ακολουθήσουν, παρά το γεγονός ότι σκόραραν πρώτοι… σε μια ανύποπτη φάση.

Η Μίντιλαντ προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Αναστασίου δεν άφηνε περιθώρια στους Δανούς να δημιουργήσουν κάτι καλό. Η «πλάτη» της άμυνας της Μίντιλαντ, σφυροκοπούταν συνεχώς με κάθε φάση να «μυρίζει» κίνδυνο, από πλευράς «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο γκολ στο 37΄, όταν ο Πράνιτς εκτέλεσε το στημένο, ο Σίλντενφελντ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρέθηκε στο πεδίο βολής του Λαγού, εκείνος στον αέρα εξαπέλυσε  έναν κεραυνό, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, μετά από μια φοβερή ανάπτυξη των «πρασίνων» από πίσω, ο Καρέλης από αριστερά έστρωσε στον Μπεργκ, στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του Σουηδού, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χάουγκαρντ.

Χατ-ρικ ο Σουηδός killer…

Ο Μάρκους Μπεργκ έκανε πλάκα… στη Μίντιλαντ, όταν στο 44΄, μετά από εξαιρετική σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου από δεξιά, εκτέλεσε απ’ ευθείας με το αριστερό, με τον τερματοφύλακα των Δανών, να μην μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα, απέναντι στον «τρελό Σουηδό» όπως φώναζε και η εξέδρα.

Το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ να είναι στο 3-1 υπέρ της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου, η οποία δεν άφηνε κανένα περιθώριο στη Μίντιλαντ, να απειλήσει. Η μεσαία γραμμή των «πρασίνων» λειτουργούσε εξαιρετικά, ο Ντίνας και ο Καρέλης ανακάτευαν συνεχώς τους αμυνόμενους της Μίντιλαντ, με αποτέλεσμα το κοντέρ, να έχει γράψει 3-1, μέσα σε συνοπτικές διαδικασίες.

Από κει που σταμάτησε…

Με τον Παναθηναϊκό στη σέντρα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να υπάρχουν αλλαγές στις δύο ομάδες, αλλά με τους «πράσινους» να μπαίνουν φουριόζοι και μόλις στα 15 δεύτερα, να βγαίνει τετ α τετ με τον Χάουγκαρντ, ο οποίος αρχικά απέκρουσε, ο Καρέλης πήρε το «ριμπάουντ», αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Ο αμυντικός τραγέλαφος… των Δανών συνεχίστηκε, όταν στο 49΄ ο Μπεργκ δέχθηκε δώρο από τον Ονουάτσου, με τον Σουηδό να φτάνει… «φάτσα» με το καρέ… αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε άουτ πάνω από τα δοκάρια του Χάουγκαρντ, ο οποίος πέρασε μια εφιαλτική βραδιά απόψε στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο Χασάν μας θύμισε στο 53΄του δευτέρου ημιχρόνου, ότι υπήρχε Μίντιλαντ μέσα στο γήπεδο, όταν επιχείρησε σουτ μετά από ατομική ενέργεια, αλλά ο Κοτσόλης βρισκόμενος σε ετοιμότητα μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Η Μίντιλαντ ξεσπάθωσε… προϊόντος του χρόνου και με τον Ίγκμπουν στο 56΄απείλησε τον Κοτσόλη, ωστόσο το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Οι Δανοί προσπάθησαν να κρατήσουν μπάλα, ωστόσο η πίεση των «πράσινων», έφερνε συνεχώς αποτέλεσμα και στο 58΄ο Καρέλης, μετά από ατομική προσπάθεια, έβαλε δύσκολα στον Σβιατσένκο, ο οποίος τον ανέτρεψε κάνοντας του ένα σκληρό φάουλ, με αποτέλεσμα να δεχθεί την δεύτερη κίτρινη κάρτα του στο ματς και να αποβληθεί.

Το «τριφύλλι» με παίκτη παραπάνω πλέον, ηρέμησε το παιχνίδι του, έδωσε χώρο στους Δανούς, οι οποίοι καιγόντουσαν για ένα γκολ, αλλά ο Παναθηναϊκός αμυνόταν εξαιρετικά και δεν άφηνε περιθώρια στη Μίντιλαντ να απειλήσει σοβαρά, παρά την μικρή χαλαρότητα που έδειξε στην αρχή του Β΄ μέρους.

Στο 66΄ο Παναθηναϊκός απείλησε εκ νέου με τον Καρέλη, ο οποίος μετά από «σκαφτή» πάσα του Μπεργκ σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της Μίντιλαντ. Στη συνέχεια ο Αναστασίου πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή, περνώντας τον Ατζαγκούν στη θέση του Ντίνα, για να πιέσει περισσότερο στο κέντρο, θέλοντας φανερά να εκμεταλλευτεί την αργή αμυντική τετράδα των Δανών.

Οι ρυθμοί στο ματς έπεσαν, αφού ο Παναθηναϊκός είχε σκορ… πρόκρισης, το οποίο ήταν και ο αντικειμενικός στόχος του αγώνα, οι «πράσινοι» είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, με την Μίντιλαντ να βρίσκεται όλη πίσω από τη σέντρα, έχοντας και το αριθμητικό μειονέκτημα, από το 58΄.

Στο 77΄ο Νίκος Καρέλης θα αφήσει το γήπεδο, με τον Πέτριτς να παίρνει τη θέση του θέλοντας να ανανεώσει την επιθετική του γραμμή, ενώ την ίδια στιγμή ο Λαγός θα δώσει την θέση του στον Μπούι, καθώς λόγω τραυματισμού δεν μπορούσε να συνεχίσει, με τον Ολλανδό να παίρνει το βάπτισμα του πυρός, στα επίσημα ματς του «τριφυλλιού».

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος πλήρωσε τα… νεύρα του, αφού δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 81΄, αποκαθιστώντας την αριθμητική ισορροπία στο παιχνίδι. Πλέον το «τριφύλλι» έπρεπε να προσέξει λίγο περισσότερο στα υπόλοιπα λεπτά, ούτως ώστε να μη δεχθεί κάποιο γκολ.

Στο 82΄ο Μπούι προσπάθησε να απειλήσει με σουτ από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ, στην πρώτη φάση των «πράσινων» μετά από ώρα, στο ματς. Ο Ζέκα ήταν ασταμάτητος καταπίνοντας πολλά χιλιόμετρα προσπαθώντας από δεξιά να δημιουργήσει κινδύνους, αλλά λίγο η κούραση, λιγο το ασφαλές σκορ, δεν άφηναν τον Πανθαηναικό, να ανεβάσει ρυθμό, όπως στο πρώτο ημίχρονο.

Το κερασάκι στην τούρτα…

Νάνο και Πέτριτς έκρυψαν τη μπάλα, δημιουργήθηκε αναμπουμπούλα στην άμυνα των Δανών, με την μπάλα μετά από κόντρες να καταλήγει στα δίχτυα από το μαγικό… πόδι του Μπεργκ, για το εμφατικό 4-1, που δίνει και την πρόκριση στους «πράσινους», ωστόσο η στατιστική υπηρεσία στέρησε το καρέ στον Σουηδό, αφού χρέωσε το γκολ στον Λαόυντρικσεν, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει ιδιαίτερη σημασία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Καρέλης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ντίνας, Πράνιτς.

Στον πάγκο: Στιλ, Χουχούμης, Ατζαγκούν, Μπούι, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Πέτριτς.

Μίντιλαντ: Χάουγκαρντ, Πόουλσεν, Ράσμουσεν, Λαούντρισεν, Σβιατσένκο, Ντικόχ, Μπάανγκαρντ, Σίστο, Χασάν, Ουζοτσούκβου, Ίγκμπουν.

Στον πάγκο: Χάινζε, Σπάρφ, Λάρσεν Τ., Γιάνσεν, Λάρσεν Μ., Ρόμερ, Ονουάτσου.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.