ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αναστασίου: «Τώρα κοιτάμε τον Λεβαδειακό»

Η αυτοσυγκέντρωση ήταν το στοιχείο που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος στη συνέχεια στάθηκε στο ματς της Κυριακής με τον Λεβαδειακό.

Αναστασίου: «Τώρα κοιτάμε τον Λεβαδειακό»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του θριάμβου της ομάδας του επί της Μίντιλαντ, αναφέρθηκε στους λόγους που έδωσαν τη νίκη στο “τριφύλλι”, ενώ τόνισε ότι οι παίκτες του πρέπει να αφήσουν αυτό το ματς πίσω τους και να συγκεντρωθούν στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ, την Κυριακή, με αντίπαλο τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου στην συνέντευξη τύπου:

«Ήταν σημαντικό ματς για την ομάδα και την πορεία της στην Ευρώπη, μετά απ’ τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ. Δεν είχαμε άλλη ευκαιρία, η Μίντιλαντ ήταν επικίνδυνη ομάδα στη κόντρα και ήθελε προσοχή. Ξεκινήσαμε καλά, βρεθήκαμε πίσω ανέλπιστα, δεν ήταν και η καλύτερη στιγμή για μας. Ήταν όμως σημαντική η αντίδραση που είχαμε, αντίδραση μεγάλης ομάδας, όπως ο Παναθηναϊκός, βάλαμε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσαμε και περισσότερα. Το 4-1 μας δίνει σημαντικό προβάδισμα. Έχουμε μία εβδομάδα να συγκεντρωθούμε, αλλά στο μυαλό μας υπάρχει πλέον μόνο το ματς της Κυριακής.

Θέλουμε να κάνουμε καλή αρχή στο πρωτάθλημα. Πέρυσι πετάξαμε αρκετούς βαθμούς στην αρχή. Θέλουμε να το ξεχάσουμε το σημερινό και να επικεντρωθούμε στην Κυριακή. Δεν θα έκανα καμία αλλαγή στο σχήμα με τη Σταντάρ. Ήταν διαφορετική ομάδα. Είχε τραυματιστεί ο Λαγός πριν από το δεύτερο ματς, εκεί άλλαξε ο σχεδιασμός, αλλά δεν θα άλλαζα τίποτα. Τους είχαμε δει πέντε φορές, δε νομίζαμε ότι ήταν εύκολη ομάδα, είχαμε συγκέντρωση και αυτό ήταν το γεγονός, που έκανε τη διαφορά. Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης με τη Σταντάρ μας κόστισε, παρόλο που δεχθήκαμε ένα χαζό γκολ, αφυπνιστήκαμε και δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Για μας μετράει η Κυριακή.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.502 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη Δανία θα είναι ένα διαφορετικό ματς. Έχουμε ένα καλό σκορ, πρέπει να είμαστε και εκεί σοβαροί και να κερδίσουμε και να πάρουμε βαθμούς και ως Παναθηναϊκός και ως Ελλάδα. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όταν έχεις νέους παίκτες, νέα παιδιά, το να παίζουν Ευρωπαϊκά ματς τους δίνει ώθηση και δύναμη να γίνουν καλύτεροι. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, όλοι έχουν αντιληφθεί που βρίσκονται, μένουν σε εγρήγορση, πρέπει όμως να βελτιωθούμε στις λεπτομέρειες».

Για την ομάδα και τις μεταγραφές είπε:

«Είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Τώρα έχουμε 22 παίκτες και 3 τερματοφύλακες, θεωρώ ότι είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός. Έχουμε ένα καλό ρόστερ νομίζω, ένα πλάνο μια φιλοσοφία, αν δίνουμε χρόνο και χώρο σε νέα παιδιά από την ακαδημία. Δεν θέλουμε να φορτώνουμε το ρόστερ, απλά για να λέμε ότι πήραμε παίκτες. Θα προτιμούσα να μείνει το ρόστερ ως έχει, εκτός του Μπερίσα, αν προχωρήσει τελικά. Σε εννιά μέρες που τελειώνει ο μήνας πολλά μπορούν να συμβούν.»

Για τους Πέτριτς, Μπαϊράμι:

«Ο Πέτριτς και ο Μπαιράμι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, ο Μπαιράμι θα ενταχτεί στο 100% σύντομα. Εγώ προτιμώ τον επιθετικό πλουραλισμό, η ομάδα τους χρειάζεται όλους. Ο Μπεργκ είναι σημαντικός για μας, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε από κείνον να σκοράρει. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι που βρίσκονται. Το γκολ εκτός από ταλέντο είναι και θέμα αυτοσυγκέντρωσης.»

Τέλος σχολίασε για την πρόταση που είχε από την Γκενκ τα εξής:

«Όταν προσπαθείς και δουλεύεις πετυχαίνεις τους στόχους σου. Όταν έγινε η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη Γκενκ, δεν μπήκα στον δίλημμα να φύγω η να μείνω. Αυτό είπα και στην αρχή και στον πρόεδρο και στον Νίκο Νταμπίζα και στους παίκτες. Τελείωσε για μένα αυτή η υπόθεση, δεν αξίζει να το συζητάμε άλλο.»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.