Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δανός προπονητής οι ελπίδες πρόκρισης της ομάδας του ψαλιδίστηκαν μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού με 4-1. Στις δηλώσεις του έκανε λόγο για έλλειψη εμπειρίας αλλά και κακές αντιδράσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Περιμένατε έναν τόσο πιεστικό Παναθηναϊκό; «Δεν μας εξέπληξε. Είχε έναν καλό επιθετικό τον Μπεργκ και μας έβαλε τα γκολ. Περιμέναμε ότι είδαμε. Δεν ήμασταν αρκετά δυνατοί για να αντέξουμε την πίεση, παρότι είχαμε προετοιμασμένοι. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Μας νίκησε δίκαια ένας ανώτερος αντίπαλος, με καλύτερους ποδοσφαιριστές και αυτό είναι η αλήθεια. Ως προπονητής είμαι θυμωμένος με το σκορ. Αν και είναι ανώτερος, στο 3-1 μπορούσαμε κάτι να κάνουμε στη ρεβάνς. Με το 4-1 έχουμε ελάχιστες πιθανότητες».

Δηλώσατε ότι εάν στο σκοράρατε πρώτο τέταρτο, θα παίρνατε καλό αποτέλεσμα. Αυτό συνέβη αλλά δεν δικαιωθήκατε. «Προηγηθήκαμε στο σκορ αλλά μετά ο αρχηγός μας έκανε ένα ανόητο πέναλτι. Πάντα στις αντιδράσεις ήμασταν ένα κλικ πίσω. Οι κάρτες που δεχτήκαμε ήταν τέτοιες. Έπρεπε να είχαμε καλύτερη αντίδραση. Εάν όμως δείτε το ρόστερ μας, δεν έχουμε εμπειρία. Ο αρχηγός μας επέστρεψε από τραυματισμό και δεν ήταν αυτός ο οποίος έπρεπε. Κάναμε και άλλες δύο αναγκαστικές αλλαγές Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά ο Παναθηναϊκός μας έπνιξε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο για τον Μάρκους Μπεργκ; «Ο καλύτερος στο γήπεδο σήμερα. Είναι εύκολο να το πούμε. Το να πετύχει 4 γκολ δείχνει τις ικανότητες του».

Σας επηρέασε η ζέστη ή η ατμόσφαιρα που επικράτησε; «Το άκουσα πολλές φορές αυτό από τους Έλληνες μετά την κλήρωση. Η ζέστη δεν είναι δικαιολογία. Νομίζετε ότι ερχόμαστε από το χιόνι, αλλά δεν είναι έτσι. Έχουμε καλοκαίρι και στη Δανία. Ήταν μία ωραία ατμόσφαιρα, οι οπαδοί ήταν φανταστικοί. Όταν το παιχνίδι στράβωσε για τον Παναθηναϊκό, τον στήριξαν και είχαν εξαιρετική συμπεριφορά. Αλλά δεν είχαν συμβολή στο αποτέλεσμα. Έχουμε παίξει και στις έδρες της Κοπεγχάγης και της Μπρόντμπι, οπότε δεν επηρεαζόμαστε. Αλλά είναι φανταστικοί οπαδοί, θα ήθελα να τους φέρω στη Δανία».

Ο Παναθηναϊκός ήταν τόσο καλός που δεν σας επέτρεψε να παίξετε ή εσείς δεν είχατε την εικόνα που δείχνετε στη Δανία; «Ένας από τους λόγους είναι ότι δεν είμαστε συνηθισμένοι στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός είναι περισσότερο. Δεν ξέρω. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα. Όπως με τη Κοπεγχάγη, που είναι ισχυρή. Ο Παναθηναϊκός είναι εξίσου δυνατός αλλά εμείς δεν κάναμε τόσο καλό ματς. Δεν ξέρω τι συνέβη. Ένα παιχνίδι είναι παντού το ίδιο. Σαφώς εδώ η ατμόσφαιρα ήταν θερμή, αλλά εμείς δεν κάναμε τα πράγματα που κάνουμε συνήθως. Αλλά δεν ξέρω τι έκανε τη διαφορά. Ίσως το μεγάλο ταξίδι από τη Δανία. Πρέπει να συνηθίσουμε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σήμερα είχαμε τέσσερις πρωτάρηδες και μας έλειπαν κάποιοι έμπειροι που θα μπορούσαν να σταθούν καλύτερα σε ένα τέτοιο παιχνίδι».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS