ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Δες τον Καρέλη και θα καταλάβεις τι είναι ο Μπεργκ

Ο Σουηδός δεν ζει σε γυάλα. Έχει μπει στο κλίμα της ομάδας, ξέρει τι λένε οι γύρω – γύρω, ενδιαφέρεται, ρωτάει, μαθαίνει, πιάνει το κλίμα της εξέδρας. Πραγματικός θησαυρός για τον Παναθηναϊκό της τελευταίας διετίας. Γράφει στο Panathinaikos24.gr ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Δες τον Καρέλη και θα καταλάβεις τι είναι ο Μπεργκ

Ο Μάρκους Μπεργκ σε κάνει να σκέφτεσαι τα παιδικά σου χρόνια. Εκείνα που έβλεπες ποδοσφαιριστές στην τηλεόραση και μετά έψαχνες να βρεις μια αφίσα τους για να την κρεμάσεις πάνω από το κρεβάτι σου. Τις μέρες που παρακαλούσες τον πατέρα σου να κάτσετε λίγο ακόμα έξω από τα αποδυτήρια, μήπως και βγει το είδωλό σου και του πάρεις ένα αυτόγραφο και όταν τα κατάφερνες το έβαζες κάτω απ’ το μαξιλάρι σου το βράδυ και το έδειχνες φουσκωμένος από περηφάνια την επόμενη μέρα στο σχολείο.

Παίκτης είδωλο για τα μικρά παιδιά. Παίκτης που πληρώνουν εισιτήριο γι’ αυτόν οι έφηβοι. Παίκτης που θυμίζει άλλες εποχές στους μεγαλύτερους. «Ευλογία» για τους προπονητές του και «κατάρα» για τους αντίπαλους αμυντικούς. Πραγματικός θησαυρός για τον Παναθηναϊκό της τελευταίας διετίας. Αληθινός ηγέτης. Με ποιότητα, με ένστικτο εκτελεστή, με τσαμπουκά, με «προστασία» στους συμπαίκτες του. Δείτε πως αντιδρά μετά την επίτευξη του τρίτου γκολ, για να καταλάβετε τα περί προστασίας: δεν πάει στον κόσμο, αλλά τρέχει στον Τριανταφυλλόπουλο, για να του δώσει τα εύσημα για την σέντρα που του έβγαλε, γνωρίζοντας τα πόσα έχει ακούσει ο νεαρός συμπαίκτης του για το αν μπορεί ή όχι να παίξει τη θέση του δεξιού μπακ.

Αυτό το τελευταίο δείχνει το πιο σημαντικό στοιχείο που περιλαμβάνει το «πακέτο» Μάρκους Μπεργκ: ο Σουηδός, ο πλέον ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του ρόστερ, δεν ζει σε γυάλα. Εχει μπει στο κλίμα της ομάδας, ξέρει τι λένε οι γύρω – γύρω, ενδιαφέρεται, ρωτάει, μαθαίνει, πιάνει το κλίμα της εξέδρας. Εχει αποβάλλει κάθε ίχνος βεντετισμού από μέσα του, αρνείται να κοιτάξει αφ υψηλού και παραμένει ταπεινός και εργατικός. Κανονικό παράδειγμα για όσους – κυρίως νεότερους – προπονούνται καθημερινά δίπλα του.

Ο Παναθηναϊκός, από την διοίκηση μέχρι τον προπονητή, οφείλει να προστατεύσει όλο το «προϊόν» που του προσφέρει η παρουσία του Μάρκους Μπεργκ και να χτίσει γύρω απ’ αυτόν. Όχι μόνο αγωνιστικά, που το κάνει με απόλυτη επιτυχία ο Γιάννης Αναστασίου, αλλά και σε πολλούς ακόμα τομείς. Εμπορικά, παιδαγωγικά, οικονομικά. Το να «φτιάχνεις» είδωλα σε βοηθά στην έξωθεν καλή μαρτυρία, στο δέσιμο με τον κόσμο σου, στα εισιτήρια που κόβεις, στον σεβασμό που προκαλείς. Πάνω απ’ όλα, βοηθά τους πιο νέους να εξελίσσονται.

Ο Νίκος Καρέλης έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Είναι γρήγορος, έχει δύναμη, δουλεύει καλά και ταχύτατα το ποδοσφαιρικό του μυαλό, ξέρει που να κινηθεί στο γήπεδο, πότε να ζητήσει μπάλα και πότε να ανοίξει και να απλώσει το παιχνίδι, φτιάχνοντας χώρους. Αν βάλετε στο βίντεο παιχνίδια του πριν από ένα χρόνο και δείτε με προσοχή το ματς με τη Μίντιλαντ, θα καταλάβετε πως ο συγκεκριμένος είναι ο νούμερο ένα μαθητής του Μπεργκ. Δίπλα του έμαθε και αρχίζει να εξελίσσεται σε ολοκληρωμένο σέντερ φορ. Αρκεί να βρει κάποια στιγμή το εύκολο γκολ, που είναι το μόνο που του λείπει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...