ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Βαλμίρ Μπερίσα: Ο «νέος Ζλάταν» στον Παναθηναϊκό (Vids)

Ο Βαλμίρ Μπερίσα θα αγωνίζεται την φετινή σεζόν ως δανεικός στον Παναθηναϊκό και το panathinaikos24.gr καταγράφει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Σουηδό επιθετικό.

Βαλμίρ Μπερίσα: Ο «νέος Ζλάταν» στον Παναθηναϊκό (Vids)

Ο επιθετικός της Ρόμα γεννήθηκε στην Αλβανία στις 6 Ιουνίου του 1996. Σε ηλικία δύο ετών μετακομίζει με την οικογένειά του στην Σουηδία, όπου και παίρνει την σουηδική υπηκοότητα και το δικαίωμα να αγωνιστεί με τις Εθνικές ομάδες της χώρας.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Χάλμσταντ και από νωρίς φάνηκε το ταλέντο του. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον έβαζαν να παίζει στις ομάδες κάτω των 19 ετών αν και ήταν μόλις 16!

Αν και οι αντίπαλοί του ήταν πολύ μεγαλύτεροι από εκείνον καταφέρνει να ξεχωρίσει και με 8 γκολ σε 11 παιχνίδια και καλείται για πρώτη φορά στις μικρές Εθνικές της Σουηδίας. Συνολικά με την ομάδα κάτω των 19 ετών του σουηδικού συλλόγου πέτυχε 24 γκολ σε 31 εμφανίσεις ενώ «μοίρασε» και 8 ασίστ.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 853 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το τουρνουά που του άλλαξε την ζωή

Έχοντας πάρει ύψος δε χάνει καθόλου την τεχνική του, ενώ δυναμώνει αρκετά ώστε να μπορεί να τα βάλει με μεγαλύτερους σε ηλικία αμυντικούς, αφού με τα γκολ του κερδίσει κλήση στην Εθνική κάτω των 21 ετών.

Ήδη έχει αρχίσει και κερδίζει διάφορους προσδιορισμούς με κυριότερο αυτό του «νέου Ζλάταν», κυρίως λόγω του ύψους σε συνδυασμό με την εξαιρετική τεχνική του και το γεγονός ότι φοράει το νούμερο 9 στην πλάτη.

Στις 17 Οκτωβρίου με 8 Νοεμβρίου 2013 παίρνει μαζί με την Εθνική Σουηδία κάτω των 17 ετών στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Μπερίσα κατακτά το χρυσό παπούτσι, όντας πρώτος σκόρερ με επτά γκολ. Μάλιστα στον μικρό τελικό με αντίπαλο την Αργεντινή γράφει ιστορία σκοράροντας χατ τρικ και συμβάλλει ώστε η ομάδα του να πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Μάλιστα, πετυχαίνει και γκολ με τακουνάκι στον αγώνα με την Ονδούρα.

Στα μπλοκάκια των «μεγάλων»

Οι σκάουτερ των μεγάλων ομάδων τον σημειώνουν στο μπλοκάκι τους, αφού θεωρούν ότι έχουν βρει το νέο «διαμάντι».

Μίλαν, Ρόμα, Ίντερ, Γιουβέντους, Ντόρτμουντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Σάντερλαντ, Σέλτικ, Άγιαξ και Ρεάλ τον «γλυκοκοιτάζουν».

Προτάσεις φτάνουν στα γραφεία της Χάλμσταντ με τον παίκτη να απορρίπτει ομάδες από την Αγγλία με το μεγάλο του όνειρο να είναι η Ρεάλ αλλά τον ίδιο να πιστεύει ότι δεν είναι ικανός να αγωνιστεί στην ομάδα της Μαδρίτης.

Τελικά, επιλέγει την Ρόμα, «κλωτσώντας» το συμβόλαιο που του πρόσφερε η Ντόρτμουντ. Ο Σουηδός επιλέγει την Ιταλία, γατί σύμφωνα με τον ίδιο ήθελε να αγωνιστεί στην χώρα γιατί πίστευε ότι το στυλ παιχνιδιού στο Κάμπιονατο ταίριαζε με το δικό του.

Με την Ρόμα δεν κατάφερε να κάνει συμμετοχή στην πρώτη ομάδα. Όμως με την ομάδα των ακαδημιών των Ρωμαίων αγωνίζεται σε 12 παιχνίδια και πετυχαίνει 2 γκολ.

Η διοίκηση των «τζιαλορόσι» αποφάσισε να δοθεί δανεικός προκειμένου να πάρει εμπειρίες κι έτσι ο παίκτης την φετινή σεζόν θα φοράει τα «πράσινα».

Πηνελόπη Παπαδήμου

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.