ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μπατίστα: «Είναι ένας προπονητής που ξέρει πώς να πετύχει»

Ο Εστεμπάν Μπατίστα με δηλώσεις του στο Euroleague Greece, αναφέρθηκε στην παρουσία του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον «πράσινο» πάγκο, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το φετινό ρόστερ της ομάδας.

Μπατίστα: «Είναι ένας προπονητής που ξέρει πώς να πετύχει»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Ποια είναι λοιπόν, τα πράγματα που πρέπει να κάνει ένας παίκτης που παίζει υπό τις οδηγίες του Ιβάνοβιτς και τι δεν πρέπει να κάνει;

«Είναι πολύ εύκολο να πεις τι θέλει ο κόουτς. Από όλους ζητάει να παίζουν σκληρά, να είναι συγκεντρωμένοι, να προσπαθούν πάντα για τη νίκη. Να δουλεύουν για το καλό της ομάδας. Είναι ένας σοβαρός προπονητής που του αρέσει να δουλεύει σκληρά γι αυτό ζητάει από τους παίκτες του να δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους και το 100% της ενέργειας τους».

Όσον αφορά αυτά που δεν πρέπει να κάνουν είναι τα ίδια με αυτά που ζητάνε όλοι οι προπονητές. Να μην τεμπελιάζεις, να μην αποσπάται η προσοχή σου από άλλα πράγματα και να μην σταματάς ποτέ να παίζεις δυνατά».

Ισχύει η φήμη που τον θέλει να είναι πολύ σκληρός προπονητής;

«Υπάρχουν πολλές ιστορίες γι αυτόν, όμως… όλοι επιβίωσαν. Φυσικά είναι σπουδαίος και σκληρός προπονητής, όμως μερικές φορές οι φήμες και οι ιστορίες γίνονται μεγαλύτερες από την πραγματικότητα. Είναι η δεύτερη φορά που θα δουλέψω μαζί του κι είμαι χαρούμενος που θα έχω αυτή τη δεύτερη ευκαιρία».

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.102 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει πολλούς νέους παίκτες. Τι αυτό που μπορούν να πάρουν από τον Ιβάνοβιτς;

«Είναι προπονητής που μπορεί να πάρει το 100% από τους παίκτες του. Το έκανε με τους Σκόλα, Πριχιόνι, Καλντερόν, Νοτσιόνι. Έχει μία σπουδαία καριέρα πίσω του και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει το ίδιο κι εδώ. Είναι πολύ καλός προπονητής και μπορεί να τα καταφέρει πολύ καλά σε μία τέτοια κατάσταση όπως είναι αυτή που υπάρχει εδώ».

Θεωρείς ότι είναι κάτι σαν δάσκαλος;

«Δεν ξέρω αν είναι δάσκαλος, είναι ένας προπονητής που παίρνει πάντα το καλύτερο από κάθε παίκτη. Αν είσαι έτοιμος να πάρεις και να δώσεις κάποια πράγματα ξέρει πως να το κάνει κάνοντας το μέσα από τις προπονήσεις».

Αν δηλαδή “επιβιώσεις” δίπλα του, τότε γίνεσαι ένας allstar παίκτης;

«Δεν είναι πάντα έτσι. Είναι ένας προπονητής που μπορεί να δώσει πολλά καλά πράγματα στους παίκτες του και να δημιουργήσει ομάδες που να παίζουν καλά και δυνατά. Για εμένα είναι μία καλή ευκαιρία να ξαναπαίξω γι αυτόν».

Με τόσους νέους συμπαίκτες εσύ νιώθεις δάσκαλος;

«Όχι, όχι, μην με μεγαλώνετε έτσι. Πάντα είσαι μαθητής, γιατί κάθε μέρα έχεις κάτι να μάθεις. Προφανώς τώρα έχω περισσότερη εμπειρία από πριν και έχω μάθει περισσότερα πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν».

Μπροστά στον Δημήτρη Διαμαντίδη νιώθεις μαθητής;

«Φυσικά και θα είμαι μαθητής δίπλα του. Είναι ένας θρύλος όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι τεράστια ευκαιρία για εμένα να παίξω δίπλα του γιατί όλοι ξέρουν πόσο καλά παίζει και πως μπορεί να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει πολύ εύκολη τη δουλειά μου και της ομάδας. Ειδικά στα πικ εν ρολ εγώ θα σκρινάρω και μετά απλά θα κόβω όλα τα άλλα θα τα αφήνω πάνω του».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.