Ποδόσφαιρο

Σάλπι «έξω από τα δόντια»

Σάλπι «έξω από τα δόντια»

Για το ζήτημα της διαφθοράς στον χώρο του ποδοσφαίρου μίλησε σε εκπομπή του BBC ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Η εκπομπή «World Football» με αφορμή την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος ασχολήθηκε με το ζήτημα της διαφθορά στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Σε αυτήν τοποθετήθηκαν τόσο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, όσο και ο Στιν Κωνσταντινίδης, πρώην βοηθός του Λόρι Σάντσεζ στον Απόλλωνα.

«Η διαφθορά στο ποδόσφαιρο είναι φαινόμενο που έχουμε δει παντού στην Ευρώπη και ισχύει το ίδιο και με την Ελλάδα. Δεν είναι όμορφη κατάσταση και σαν αθλητής και ποδοσφαιριστής είναι πολύ ενοχλητικό. Πρέπει να σταματήσει, αλλά δεν ξέρω τον τρόπο» τόνισε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.

Όσον αφορά τον Στιβ Κωνσταντινίδη, ο παρουσιαστής της εκπομπής τον προλόγισε ως εξής: «Ο Στιβ Κωνσταντινίδης ήταν βοηθός προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης κι είναι ακόμα εκνευρισμένος με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η προηγούμενη σεζόν. Στην τελευταία αγωνιστική, ο Απόλλων ήταν αναμεμιγμένος στη μάχη του υποβιβασμού, αλλά δεν θα ήταν ασφαλής εάν η Ξάνθη νικούσε τον ισχυρό Παναθηναϊκό και η Βέροια επικρατούσε του φορμαρισμένου Αστέρα. Το μαντέψατε, κόντρα σε κάθε προγνωστικό, συνέβη ακριβώς αυτό.

Ίσως είναι κομβικό ότι αποβλήθηκε παίκτης του Παναθηναϊκού μετά από μόλις 15 λεπτά αγώνα για ένα άκακο μαρκάρισμα το οποίο οδήγησε και σε πέναλτι. Ήταν το πρώτο από πολλά διαιτητικά σφυρίγματα για τα όποια ο Κωνσταντινίδης είναι ακόμα δυσαρεστημένος».

Ο Αγγλοκύπριος προπονητής υποστήριξε ότι νιώθει εξαπατημένος ωστόσο όπως τόνισε δε μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα.

«Προφανώς και αισθάνομαι ότι με εξαπάτησαν. Υπήρχε ένας αριθμός αγώνων κατά τη διάρκεια της σεζόν που δεν έμοιαζαν εντάξει. Δεν το σκεφτόσουν, αφού στο τέλος της ημέρας έπρεπε να κάνεις τη δουλειά σου ως επαγγελματικός σύλλογος. Δεν βοηθούσε και ο κος Βελής, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη αηδία του για το πώς λειτουργούσε η λίγκα.

Αυτό καταγράφηκε. Εγώ επικροτούσα την στάση του, αλλά έκτοτε αποχώρησε από τον σύλλογο ως αποτέλεσμα -όπως υποστήριζε- εντελώς γελοίων αποφάσεων εναντίον μας σε περισσότερα από ένα παιχνίδια. Οπότε ναι, αισθάνομαι λίγο εξαπατημένος, αλλά δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα» επεσήμανε ο πρώην βοηθός του Λόρι Σάντσεζ.

Exit mobile version