ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ξανά… PANATHINAIKOS!

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ποιότητά του και με μια «χαλαρή» εμφάνιση επικράτησε 2-1 της Μίντιλαντ για να επιστρέψει και επισήμως στην Ευρώπη και το Europa League. Νάνο (54’) και Κλωναρίδης (73’) τα γκολ.

Ξανά... PANATHINAIKOS!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στην αναμέτρηση με ένα 4-3-2-1, αρχικά με τον Λαγό στον άξονα και στη συνέχεια με τον Πράνιτς, όταν ο Γιάννης Αναστασίου αποφάσισε να κάνει εσωτερική αλλαγή. Μέντες, Ζέκα, οι υπόλοιποι του κέντρου, Ατζαγκούν και στην επίθεση ο Καρέλης. Η τετράδα της άμυνας ήταν οι Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης και στο τέρμα ο Κοτσόλης.

Το πρώτο 20λεπτο ήταν πολύ κακό για την ελληνική ομάδα, που δεν κρατούσε μπάλα, έδωσε χώρους στους Δανούς και είδε την εστία του Κοτσόλη να απειλείται τέσσερις φορές, τις δυο εκ των οποίων πολύ σοβαρά. Ο Αναστασίου ωρυόταν από τον πάγκο, ζητώντας από τους παίκτες του να ηρεμήσουν το παιχνίδι τους και να πρεσάρουν την αντίπαλη άμυνα. Το έκαναν για πρώτη φορά στο 20’, όταν ο Ατζαγκούν τσίμπησε πολύ ωραία την μπάλα, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά το πλασέ του ήταν κακό με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ της Μίντιλαντ να διώξει. Αυτή ήταν και η πιο κλασσική ευκαιρία του πρώτου μέρους. Η άλλη για το «τριφύλλι», προήλθε από στημένο, όταν έπειτα από εκτέλεση του Νάνο, ο Σίλντενφελντ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως με σέντρες ή μακρινά σουτ να κάνουν τη ζημιά, αλλά δίχως επιτυχία, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με το… ολοστρόγγυλο 0-0.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά ενθουσιώδεις και προσπάθησαν με το γνώριμο τρόπο του, τις σέντρες δηλαδή, να απειλήσουν. Δεν τα κατάφεραν και λίγο αργότερα… game over! Ο Νάνο, στο 55’ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό και κάπου εκεί η υπόθεση πρόκριση έλαβε τέλος. Ο Ισπανός με «γλυκιά» εκτέλεση έστειλε την μπάλα κοντά στο αριστερό «παραθυράκι» και αμέσως όλοι οι παίκτες του «τριφυλλιού» σήκωσαν τη φανέλα του Μάρκους Μπεργκ, αφιερώνοντας του το γκολ.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.442 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένα λεπτό αργότερα, οι Δανοί πήγαν να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο, με τον Σιστό, αλλά ο Κοτσόλης πρώτα και στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι, δεν τους το επέτρεψαν. Στη συνέχεια, οι παίκτες της Μίντιλαντ έχασαν μια ακόμη ευκαιρία, αλλά ο Μπούι έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή! Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί, εξακολουθούσαν να έχουν προβλήματα, καθώς δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα.

Στο 65’, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκός όταν Μπούι και Ατζαγκούν έκαναν το 1-2, αλλά ο Ολλανδός δεν κατάφερε να κοντρολάρει την μπάλα μέσα από την περιοχή και να πλασάρει.  Δυο λεπτά αργότερα, ο Κλωναρίδης, που μόλις είχε περάσει στο ματς αντί του Καρέλη, «έστρωσε» στον Ατζαγκούν, αλλά το πλασέ του τελευταίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε μακριά από την εστία.

Στο 72΄, η Μίντιλαντ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Χασάν ανετράπη από τον Σίλντενφελντ μέσα στην περιοχή.  Ο Ιγκμπούν το εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοτσόλη, για το 1-1.

Η απάντηση, όμως, ήταν άμεση! Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, με ατομική ενέργεια και εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να «γράψει» το 1-2 και να… «παγώσει» ξανά το γήπεδο της Μίντιλαντ.

Το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» με δυο νίκες και συνολικό σκορ 6-2 προκρίνεται στους ομίλους του Europa League και στρέφουν την προσοχή τους αύριο στην κλήρωση του Μόντε Κάρλο (14:00).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίντιλαντ: Χάουγκαρντ, Λάρσεν (46’ Ονουάτσου), Λαούριντσεν, Γιένσεν, Ρόμερ, Σπαρβ (77’ Ιζούνα), Πόουλσεν, Άντερσον (59’ Ίγκμπουν), Λάρσεν, Σίστο, Χασάν.

Στον πάγκο: Χάιντσε, Ντίκο, Ουζοτσούκου.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Μέντες (69’ Δώνης), Λαγός (60’ Μπούι), Ζέκα, Ατζαγκούν, Νάνο, Πράνιτς, Καρέλης (65’ Κλωναρίδης).

Στον πάγκο: Στιλ, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος, Ντίνας

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.