ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Νέλσον: «Μεγάλη πρόκληση για μένα ο Παναθηναϊκός»

Θέλει να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού και το παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους παίκτες της ομάδας. Ο Ντε Μάρκους Νέλσον μίλησε στην «Πράσινη» για τον Παναθηναϊκό της επόμενης χρονιάς… και όχι μόνο.

Νέλσον: «Μεγάλη πρόκληση για μένα ο Παναθηναϊκός»

Απόσπασμα των όσων είπε στην «Πράσινη»:

Ποιες θεωρείς πως είναι οι βασικές διαφορές από προετοιμασίες προηγούμενων χρόνων;

«Όλες οι προετοιμασίες, πάνω-κάτω, είναι οι ίδιες. Πάς στα βουνά, τρέχεις το πρωί, κάνεις βάρη μετά και εν συνεχεία αφοσιώνεσαι στο μπάσκετ και στην τακτική. Κάθε ομάδα έχει το πρόγραμμά της και εκεί υπάρχουν διαφορές. Φέτος, σίγουρα έχω κάνει περισσότερο τρέξιμο από άλλες φορές και περισσότερο συντήρηση σε σχέση με άλλες ομάδες που παίζαμε περισσότερο μπάσκετ. Συνήθως είναι τα ίδια παντού, απλά ο τρόπος αλλάζει».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 51.872 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός για εσένα, έχεις πει, ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Γίνεται ακόμα μεγαλύτερη λόγω της νέας… από όλες τις απόψεις ομάδας που «χτίζεται»;

«Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα ο Παναθηναϊκός. Πρόκληση από πολλές απόψεις. Είμαι ένας παίκτης που έρχεται σε μια καινούρια ομάδα, με νέους συμπαίκτες και νέους προπονητές. Θέλω να τους μάθω όλους για να μπορέσω να προσαρμοστώ. Τι μπορούν να κάνουν και τι όχι. Να μάθω άμυνα, επίθεση. Τα πάντα. Είναι πρόκληση επίσης που έχουμε μια νεανική ομάδα και εγώ νιώθω πως θα πρέπει να αποτελώ το παράδειγμα για τους νεότερους. Να είμαι ο δικός τους ηγέτης, να έχω την ευθύνη. Να τους μάθω πράγματα. Έτσι, για πολλούς λόγους είναι μεγάλη η ευθύνη που έχω απέναντι στην ομάδα. Αυτή είναι η δουλειά μου. Έχω υπάρξει και αρχηγός σε ομάδες και ξέρω τι πρέπει να κάνω. Πότε πρέπει να βγω μπροστά και πότε όχι. Η πορεία μου με έχει προετοιμάσει για να είμαι εδώ την κατάλληλη στιγμή και για να έχω, όχι μόνο εγώ, αλλά ολόκληρη η ομάδα μια επιτυχημένη χρονιά».

Τι περιμένουμε να δούμε από τον νέο Παναθηναϊκό;

«Ακόμα δε μπορώ να πω τι ακριβώς θα παρουσιάσουμε στο γήπεδο. Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά μας. Ακόμα είναι πολύ νωρίς στην προετοιμασία, ακόμα δεν έχει έρθει ο κόουτς Ιβάνοβιτς, Οι συνεργάτες του, δουλεύουν διάφορα κομμάτια του παιχνιδιού μας. Είναι σίγουρο ότι θα παίζουμε πολύ δυνατή και πιεστική άμυνα και αυτό είναι κάτι που εγώ προσωπικά το έκανα πάντα. Σε όλη μου τη ζωή. Πίεση σε όλο το γήπεδο. Αυτό θα είναι το στυλ μας. Το πλεονέκτημά μας να πιέζουμε και να βγάζουμε εύκολα καλάθια στην επίθεση. Αυτός θα είναι ο εύκολος τρόπος για εμάς. Αυτό νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Σιγά-σιγά θα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον και σίγουρα θα είμαστε καλύτεροι».

Στο φιλικό, πάντως, φάνηκες να μην είσαι ιδιαίτερα κουρασμένος.

«Στο φιλικό ένιωσα… αργός. Οκ, αυτό είναι λογικό από τις προπονήσεις. Η δουλειά μου είναι να δίνω ενέργεια στην ομάδα και να ελέγχω τον ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά μου σαν παίκτης. Αυτό θέλει η ομάδα και οι προπονητές μου από εμένα. Αν δεν έδειξα κουρασμένος είναι καλό αυτό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...