Απόσπασμα των όσων είπε στην «Πράσινη»:

Ποιες θεωρείς πως είναι οι βασικές διαφορές από προετοιμασίες προηγούμενων χρόνων;

«Όλες οι προετοιμασίες, πάνω-κάτω, είναι οι ίδιες. Πάς στα βουνά, τρέχεις το πρωί, κάνεις βάρη μετά και εν συνεχεία αφοσιώνεσαι στο μπάσκετ και στην τακτική. Κάθε ομάδα έχει το πρόγραμμά της και εκεί υπάρχουν διαφορές. Φέτος, σίγουρα έχω κάνει περισσότερο τρέξιμο από άλλες φορές και περισσότερο συντήρηση σε σχέση με άλλες ομάδες που παίζαμε περισσότερο μπάσκετ. Συνήθως είναι τα ίδια παντού, απλά ο τρόπος αλλάζει».

Ο Παναθηναϊκός για εσένα, έχεις πει, ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Γίνεται ακόμα μεγαλύτερη λόγω της νέας… από όλες τις απόψεις ομάδας που «χτίζεται»;

«Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα ο Παναθηναϊκός. Πρόκληση από πολλές απόψεις. Είμαι ένας παίκτης που έρχεται σε μια καινούρια ομάδα, με νέους συμπαίκτες και νέους προπονητές. Θέλω να τους μάθω όλους για να μπορέσω να προσαρμοστώ. Τι μπορούν να κάνουν και τι όχι. Να μάθω άμυνα, επίθεση. Τα πάντα. Είναι πρόκληση επίσης που έχουμε μια νεανική ομάδα και εγώ νιώθω πως θα πρέπει να αποτελώ το παράδειγμα για τους νεότερους. Να είμαι ο δικός τους ηγέτης, να έχω την ευθύνη. Να τους μάθω πράγματα. Έτσι, για πολλούς λόγους είναι μεγάλη η ευθύνη που έχω απέναντι στην ομάδα. Αυτή είναι η δουλειά μου. Έχω υπάρξει και αρχηγός σε ομάδες και ξέρω τι πρέπει να κάνω. Πότε πρέπει να βγω μπροστά και πότε όχι. Η πορεία μου με έχει προετοιμάσει για να είμαι εδώ την κατάλληλη στιγμή και για να έχω, όχι μόνο εγώ, αλλά ολόκληρη η ομάδα μια επιτυχημένη χρονιά».

Τι περιμένουμε να δούμε από τον νέο Παναθηναϊκό;

«Ακόμα δε μπορώ να πω τι ακριβώς θα παρουσιάσουμε στο γήπεδο. Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά μας. Ακόμα είναι πολύ νωρίς στην προετοιμασία, ακόμα δεν έχει έρθει ο κόουτς Ιβάνοβιτς, Οι συνεργάτες του, δουλεύουν διάφορα κομμάτια του παιχνιδιού μας. Είναι σίγουρο ότι θα παίζουμε πολύ δυνατή και πιεστική άμυνα και αυτό είναι κάτι που εγώ προσωπικά το έκανα πάντα. Σε όλη μου τη ζωή. Πίεση σε όλο το γήπεδο. Αυτό θα είναι το στυλ μας. Το πλεονέκτημά μας να πιέζουμε και να βγάζουμε εύκολα καλάθια στην επίθεση. Αυτός θα είναι ο εύκολος τρόπος για εμάς. Αυτό νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Σιγά-σιγά θα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον και σίγουρα θα είμαστε καλύτεροι».

Στο φιλικό, πάντως, φάνηκες να μην είσαι ιδιαίτερα κουρασμένος.

«Στο φιλικό ένιωσα… αργός. Οκ, αυτό είναι λογικό από τις προπονήσεις. Η δουλειά μου είναι να δίνω ενέργεια στην ομάδα και να ελέγχω τον ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά μου σαν παίκτης. Αυτό θέλει η ομάδα και οι προπονητές μου από εμένα. Αν δεν έδειξα κουρασμένος είναι καλό αυτό».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου