ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Οφείλει να κερδίζει Καλλονές και Λιβαδειές. Τελεία…

Ο Παναθηναϊκός οφείλει, ακόμα κι αν οι διαιτητές δεν του δίνουν μια «καταδικιά του» απόφαση, να κερδίζει ομάδες τύπου Καλλονής και να μην δίνει το δικαίωμα στον κάθε Μαντζουράκη να αποκαλεί «θεατρίνο» τον Κλωναρίδη. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Οφείλει να κερδίζει Καλλονές και Λιβαδειές. Τελεία...

Θα πρέπει να είσαι αφελής ή ποδοσφαιρικά άσχετος για να μην αντιληφθείς πως αν ο Τριτσώνης κάνει σωστά τη δουλειά για την οποία πληρώνεται (και μάλιστα καλά) και αποβάλλει τον Χογκ στο 9’, ο Παναθηναϊκός θα φύγει – κατά πάσα πιθανότητα – νικητής από τη Μυτιλήνη. Η Καλλονή δεν είναι δα και κανένα φόβητρο που θα μπορούσε να αντέξει «δέκα εναντίον έντεκα» για ένα ολόκληρο ματς απέναντι σε ισχυρότερο αντίπαλο. Η απόφαση του Τριτσώνη «καταγράφεται», μπαίνει πλάι σε εκείνη της πρεμιέρας με το πέναλτι πάνω στον Μπεργκ και περιμένει την… επόμενη που είναι βέβαιο πως θα έρθει.

Αυτά για τους διαιτητές που – δυστυχώς – δεν θα διορθωθούν ποτέ, ακόμα κι αν έρθουν όλοι οι Σκωτσέζοι ρέφερι για να τους επιβλέπουν. Ο Παναθηναϊκός, όμως, οφείλει να διορθωθεί. Να αλλάξει. Να κάνει κάτι ώστε να βελτιώσει την εικόνα του. Οφείλει, ακόμα κι αν οι διαιτητές δεν του δίνουν μια «καταδικιά του» απόφαση, να δει πως έχει μπροστά του ακόμα 80 λεπτά και παίζει με την Καλλονή. Βάλε τη μπάλα κάτω, παίξε, πίεσε, φτιάξε τις ευκαιρίες σου, σκόραρε, νίκησε. Και την Καλλονή και τον Λεβαδειακό.

Ο φετινός Παναθηναϊκός οφείλει να έχει απαιτήσεις από τον ίδιο του τον εαυτό. Για λόγους περισσότερους του ενός. Πρόχειρα μου έρχονται κάποιοι στο μυαλό: η στήριξη του κόσμου παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ο Παναθηναϊκός βγήκε πέρσι δεύτερος στο πρωτάθλημα και έπαιξε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πήρε το Κύπελλο Ελλάδας, σαρώνοντας στον τελικό μια ομάδα που «αυτοαποκαλούταν» διεκδικήτρια του πρωταθλήματος. Τρεις πολύ πρόχειροι, αλλά εξαιρετικά σημαντικοί, λόγοι για να καταλάβουν στο «τριφύλλι», παίκτες και προπονητής, πως οφείλουν να κερδίζουν ομάδες τύπου Καλλονής και Λεβαδειακού και να μην δίνουν το δικαίωμα στον κάθε Μαντζουράκη να αποκαλεί «θεατρίνο» τον Κλωναρίδη (άλλο και τούτο πάλι).

Με την Ευρώπη προ των πυλών, το Κύπελλο να ξεκινά σε λίγες μέρες, την επόμενη «δοκιμασία» στο πρωτάθλημα να είναι ξανά εκτός Αθηνών (Πλατανιάς) και την βαθμολογία να γράφει μόλις «4» σ’ ένα θεωρητικά πανεύκολο ξεκίνημα (Λεβαδειακός στο ΟΑΚΑ, Πανιώνιος στη Λεωφόρο, Καλλονή στη Μυτιλήνη), ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει πολύ νωρίς στη σεζόν να χάσει την εμπιστοσύνη των οπαδών του, να χωθεί μέσα στην γκρίνια και να επαναφέρει την αμφισβήτηση. Κι αυτό θα είναι χειρότερο από οποιαδήποτε απώλεια βαθμών.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...