ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παρασκήνια

Να σπάσει την παράδοση

Ο Ουασίμ Μπούι εντάχθηκε σε ομάδα που παραδοσιακά η σχέση της με Ολλανδούς δεν βγάζει σε...καλό

Να σπάσει την παράδοση

Όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ με τους Ολλανδούς στον Παναθηναϊκό, έτσι κι ο Ουασίμ Μπούι δεν ξεκίνησε τόσο φορτσάτος την καριέρα του με την πράσινη φανέλα. Ο μέσος της Γιουβέντους καλείται να σπάσει την παράδοση που θέλει τις “τουλίπες” να μην μακροημερεύουν στο τριφύλλι, ασχέτως αν η κατάρτισή τους (με λίγες εξαιρέσεις) δεν αμφισβητήθηκε ποτέ! Π.χ ο Τσου Λα Λιγκ που ήρθε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 80 ήταν ενεργό στέλεχος της εθνικής, με σεβαστή καριέρα στον Αγιαξ παρόλα αυτά δεν πρόσφερε το παραμικρό.

Ο Νόρντιν Βόουτερ είχε σκοράρει εναντίον του ΠΑΟ στο 0-3 του Αγιαξ ένα βήμα πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 1996, τον “ξέθαψε” ο Σπύρος Λιβαθηνός στην Κύπρο τον χειμώνα του 2005! Θα τον θυμόμαστε για το καταπληκτικό παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού εκείνη τη σεζόν όταν σε ρόλο δημιουργού είχε προκαλέσει άλυτα προβλήματα στους Πειραιώτες, όπως κι ο “Μπίδης” που ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι του είχε δώσει όλη την δεξιά πτέρυγα κι εκείνος “έφαγε” ζωντανούς Γεωργάτο-Τζόρτζεβιτς.

Το μόνο ντέρμπι “αιωνίων” που είχε τόσο έντονη κυπριακή οσμή από πλευράς νικητών, αφού την πράσινη νίκη (1-0) προσυπέγραψε με κοντινή κεφαλιά ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Πέρασε και δεν ακούμπησε ο Νίκι Κάιπερ στην προπέρσινη σεζόν-ντροπή όταν η Παιανία γέμισε σαβούρα (Εσπάρθα, Καζιγιάμα και δεν συμμαζεύεται), ενώ ο Νταβίντ Μέντες αν και ξεκίνησε νωθρότατα, στα τέλη της σεζόν θύμισε τον “πάνθηρα” της Αλκμάαρ. Ο Χενκ Χέρντερ που προστέθηκε το καλοκαίρι στο προπονητικό τιμ θεωρείταιι αυθεντία στις μικρές ηλικίες, ενώ ποιος έχει να προσάψει το παραμικρό για την επάρκεια Χενκ Τεν Κάτε, Λόρενς Έμπεν που έφυγαν κυνηγημένοι μιας κι είχαν την ατυχία να κυνηγηθούν από τους εσωτερικούς…αντιφρονούντες, τον πρώτο καιρό της πολυμετοχικότητας.

Δημήτρης Στρατής

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ