Ο Σουηδός μέσος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Ντιναμό Μόσχας τόνισε πως παρά τις γνωστές απουσίες, η Ντιναμό Μόσχας είναι αρκετά επικίνδυνη και θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Εμίρ, απευθυνόμενος στον κόσμο του «τριφυλλιού» και δεδομένης της κακής εμφάνισης στην Καλλονή ποιο είναι το μήνυμα που θες να στείλεις;

«Πρώτα από όλα ευχαριστώ που μου κάνατε να θυμηθώ το περασμένο ματς που προσπαθούσα να ξεχάσω (σ.σ. γέλια), Δεν θα έλεγα ότι ήταν ένα τόσο κακό παιχνίδι έστω και αν δεν κάναμε μια εμφάνιση καλή. Οι λεπτομέρειες βεβαίως είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Εμείς κοιτάμε όμως μπροστά μας και πως θα παρουσιαστούμε καλύτεροι και δείχνοντας το καλό πρόσωπο που είχαμε δείξει πέρυσι».

Έχεις αγωνιστεί και στο παρελθόν και στην Ευρώπη, έχεις εμπειρία, πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει ένας ποδοσφαιριστής αυτά τα παιχνίδια σε σχέση με τα αντίστοιχα του Πρωταθλήματος;

«Δύσκολη ερώτηση. Θα έλεγα ότι είναι δύσκολο να επικεντρωθείς και στα δυο. Η Ευρώπη βέβαια είναι ένα άλλο επίπεδο. Οι ομάδες είναι καλύτερες. Αλλά το κίνητρο δεν νομίζω ότι είναι διαφορετικό ιδίως στο ξεκίνημα της σεζόν. Θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος να μην χάνεις βαθμούς τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη άρα το κίνητρο δεν νομίζω ότι είναι τόσο διαφορετικό».

Έχεις αφήσει πίσω σου οριστικά το πρόβλημα με την μέση σου; Αισθάνεσαι σαν μια νέα μεταγραφή για την ομάδα;

«Ο τραυματισμός μου ποτέ δεν θα περάσει τελείως. Θα πρέπει να ζήσω με αυτό είτε συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο είτε όχι. Δεν είναι κάτι απλό. Προσπαθώ κάθε μέρα όμως να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερα, να είμαι ολοένα και καλύτερος. Είναι θέμα χρόνου να είμαι έτοιμος να παίξω 100%. Θα πρέπει να προσέχω πολύ τον τραυματισμό μου. Να κάνω τις ασκήσεις που πρέπει ώστε να μπορώ να είμαι σε θέση να παίζω. Δεν έπαιξα ποδόσφαιρο για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι σημαντικό να αρχίσω να παίζω. Πρέπει να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό να βοηθάω την ομάδα, τον εαυτό μου και να κάνω τους πάντες χαρούμενους».

Η Ντιναμό Μόσχας θα έρθει χωρίς τον Βαλμπουενά στην Αθήνα πόσο σας διευκολύνει αυτό; Τι ξέρεις για τον αντίπαλο σας;

«Δεν ήξερα ότι δεν θα έρθει. Βέβαια έχουν πολλούς καλούς παίκτες. Και ο Βαλμπουενά είναι ένας καλός παίκτης αλλά έχουν πολλούς ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα. Για μας δεν είναι θέμα να συγκεντρωθούμε σε έναν παίκτη αλλά σε όλη την ομάδα, στο σύνολο. Είναι μια καλή ομάδα με πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές και πρέπει να δώσουμε προσοχή σε όλους».