ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αναστασίου: «Σύντομα θα γίνουμε καλύτεροι»

Στην εκτίμηση ότι σύντομα ο Παναθηναϊκός θα έχει καλύτερη αγωνιστική εικόνα προχώρησε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Ντιναμό Μόσχας.

Αναστασίου: «Σύντομα θα γίνουμε καλύτεροι»

Ο τεχνικός των «πρασίνων» επεσήμανε ότι οι Ρώσοι είναι η πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου και το έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο. Όπως τόνισε η ομάδα έδειξε χαρακτήρα ενώ όπως υποστήριξε θα μπορούσε να ολοκληρώσει καλύτερα κάποιες φάσεις.

«Καλησπέρα. Αυτό που είπα και χθες παίζαμε με την πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου. Μας αφήνει μια πικρία αυτό το αποτέλεσμα, είχαμε καλή τακτική προσέγγιση στο ματς. Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, είχαν τον έλεγχο, αλλά ανούσιο οι Ρώσοι. Οι πιο σημαντικές στιγμές που είχαμε ήταν από στημένες φάσεις, ενώ αυτοί είχαν το δοκάρι του Ντζούτζακ. Από το πουθενά σημείωσαν το πρώτο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο παραμείναμε πιστοί στο πλάνο μας, γιατί ήταν σημαντικό να μην χάσουμε τη συνοχή μας, αλλά πάλι από το πουθενά δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ. Εκεί ήταν σημαντικό να μην καταρρεύσουμε, απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα. Δείξαμε ωριμότητα γιατί οι ισορροπίες μπορούν να ανατραπούν πολύ γρήγορα και να έρθουν και άλλα γκολ. Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα. Θα προσπαθήσουμε σε κάθε ματς για τη νίκη και σήμερα παλέψαμε μέχρι τέλους, όπως το λέμε συνέχεια. Αν υπήρχε καθαρό μυαλό, θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει κάποιες φάσεις καλύτερα. Σήμερα είχε πολλά κέρδη η ομάδα και αυτά θα κρατήσουμε» ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 5.888 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην συνέχεια δέχτηκε ερώτηση για το αν η ομάδα αγωνίζεται συντηρητικά: «Είναι εύκολο να λέμε πράγματα μετά το κάθε παιχνίδι, όμως βλέποντας την ποιότητα των παικτών της Ντιναμό, θα ήταν πολύ δύσκολο για μας να παίξουμε ανοικτά σε όλο το γήπεδο. Το πιθανότερο είναι να ήταν διαφορετικό το σκορ αν το είχαμε κάνει αυτό. Αυτή είναι η διαίσθηση μου. Κάνοντας την ανάλυση της Ντιναμό και με επίγνωση της δικής μας δύναμης, ο στόχος μας ήταν να τους κρατήσουμε όσο πιο μακριά γινόταν από την επίθεση και με την ταχύτητα να τους δημιουργήσουμε προβλήματα. Ήμασταν τακτικά προετοιμασμένοι και δεν είχαμε πρόβλημα από το παιχνίδι της Ντιναμό».

Τέλος, όσον αφορά την αμυντική λειτουργία της ομάδας υποστήριξε: «Είμαστε στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Κάνουμε λάθη και τα πληρώνουμε. Προσπαθούμε με δουλειά και αμυντική προσήλωση να το διορθώσουμε. Ατομικά και συνολικά δουλεύουμε πάρα πολύ στο αμυντικό κομμάτι και από την πρώτη μέρα έχουμε δώσει βαρύτητα, όμως, δεν μπορούμε να χαλαρώνουμε. Απαγορεύεται σε αυτό το επίπεδο και παίζοντας ανοιχτά και παίρνοντας ρίσκο, να χαλαρώνουμε. Όταν παίζουμε και με πολύ καλύτερες ομάδες, γίνεται πιο δύσκολο το πράγμα. Το δεύτερο γκολ που δεχθήκαμε, μοιάζει με γκολ που δεχθήκαμε από Σταντάρ. Είναι αυτές οι στιγμές που φαίνεται ότι μας λείπει η ηγετική μορφή που μετά το πρώτο λάθος θα τα συμμαζέψει. Αντ’ αυτού γίνονται κι άλλα λάθη. Κάτι μας λείπει εκεί, αλλά θα το φτιάξουμε μέσα από τη δουλειά. Ξέρουμε τις αδυναμίες μας, ξέρουμε ότι δεν είμαστε σούπερ, αλλά είμαστε μια ομάδα που όταν δουλεύουμε όλοι μαζί μπορούμε να δυσκολέψουμε τον οποιονδήποτε. Είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια και δουλεύουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Σύντομα θα είμαστε πολύ καλύτεροι».

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.