ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Κάτι καλό χτίζεται…

Δείγμα θετικό και ενθαρρυντικό! Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο νήμα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 67-68 και θ' αγωνιστεί στο μικρό τελικό του «Nick Galis Cup». Κορυφαίοι για το τριφύλλι οι Παππάς, Μπατίστα και Γιάνκοβιτς.

Κάτι καλό χτίζεται...

Με τρίποντο και φάουλ του Φριτζόν, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε του Παναθηναϊκού με 68-67 και θ’ αντιμετωπίσει τον Άρη στο μεγάλο τελικό του «Nick Galis Cup».

Το ματς

Με τους Σλότερ, Μαυροκεφαλίδη και Νέλσον να μένουν στην πρωτεύουσα λόγω των τραυματισμών τους, οι πράσινοι αντιμετώπισαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, των Ιτούδη και Μίντλετον για την πρώτη ημέρα του τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αγωνίστηκε και αυτή με αρκετές απουσίες καθώς έλειπαν οι Τεόντοσιτς, Ουίμς και Ντε Κολό.

Οι αρχικές πεντάδες των δύο ομάδων είχαν ως εξής, για τον Παναθηναϊκό οι Μποχωρίδης, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Φώτσης και Μπατίστα, ενώ ο Ιτούδης χρησιμοποίησε τους Τζάκσον, Φριτζόν, Μαρκοϊσβίλι, Βορόντσεβιτς και Κάουν.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με το τζάμπολ του ματς πήρε ένα μικρό προβάδισμα (2-5) από την αρχή, ενώ εκμεταλλευόμενη την αστοχία των πράσινων στα μακρινά σουτ έφτασε στο +6 (4-10). Ο Παναθηναϊκός όμως επέστρεψε κλείνοντας το δεκάλεπτο με (10-14).

Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου, οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έχασαν πρόσκαιρα την αυτοσυγκέντρωσή τους με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί η ΤΣΣΚΑ και να ανεβάσει σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά σε (18-28). Κάπου εκεί ανέλαβε πρωτοβουλίες ο Βλάντο Γιάνκοβιτς και με προσωπικά καλάθια μείωσε το σκορ, κλείνοντας το ημίχρονο στο -5, (30-35).

Με την έναρξη του 3ου δεκαλέπτου, ο Γκιστ ισοφάρισε το ματς με τρίποντο, πριν οι Ρώσοι ανεβάσουν τη διαφορά ξανά στους 5 (35-40). Από κει και μετά ανέλαβε δράση οι Παππάς και Γιάνκοβιτς και αφού πρώτα έφεραν ξανά το μάτς στα ίσια (42-42), στη συνέχεια με ένα προσωπικό κρεσέντο από τα 6,75 έδωσαν προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς στο τριφύλλι με (54-50), στο τέλος της περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι πράσινοι, όχι μόνο κράτησαν τη διαφορά, αλλά την αύξησαν και στο +10 (60-50). Η ομάδα του «στρατού», όμως δεν τα παράτησε και με σερί 7-0, έφερε τη διαφορά στους τρεις. Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ και στα τελευταία δευτερόλεπτα στο υπέρ τους 65-62. Όπως είναι φυσικό, το ματς οδηγήθηκε στις βολές και με τον Διαμαντίδη να έχει 1/2 το σκορ έγινε 67-64, επτά δεύτερα πριν τη λήξη. Στην τελευταία επίθεση, ο Φριτζόν πέτυχε τρίποντο και φάουλ από τον Γκιστ δίνοντας τη νίκη στην ομάδα της Μόσχας με 67-68.

Δεκάλεπτα: 10-14, 30-35, 54-50, 67-68.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 6, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 10, Φώτσης 5, Παππάς 11, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 10, Μπατίστα 11, Διαμαντάκος 5.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Φριτζόν 13, Νίκολς 11, Τζάκσον 16, Μαρκοϊσβίλι 6, Ζοζούλιν 6, Στρεμπκόφ 4, Βορόντσεβιτς 4 (9 ριμπ.), Καούν 2, Χάινς 6.

NICK GALIS CUP / ÐÁÏ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / PANATHINAIKOS - CSKA MOSCOW
NICK GALIS CUP / ÐÁÏ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / PANATHINAIKOS - CSKA MOSCOW
NICK GALIS CUP / ÐÁÏ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / PANATHINAIKOS - CSKA MOSCOW
NICK GALIS CUP / ÐÁÏ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / PANATHINAIKOS - CSKA MOSCOW
1178649

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE