ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Αντίδραση… πρωταθλητισμού

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε βαθμούς, ψυχολογία, ηρεμία. Βρήκε γκολ από τον Ζέκα και έβαλε τρία χωρίς τον Μπεργκ. Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τα πολλαπλά οφέλη του 3-2 επί του Πλατανιά.

Αντίδραση… πρωταθλητισμού

Τρεις μέρες μετά από εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα. Μια εβδομάδα μετά από την ήττα στην Καλλονή. Με αρκετή γκρίνια από τον κόσμο για πράγματα που γίνονται, γι’ αυτά που δεν γίνονται και για άλλα που έγιναν ή δεν έγιναν το καλοκαίρι που πέρασε. Το ματς στα Χανιά έμοιαζε με τελικό για τον Παναθηναϊκό. Νωρίς νωρίς. Μόλις στις 21 Σεπτεμβρίου, ο πρώτος «τελικός» της σεζόν.

Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε και το «στράβωμα» του ματς. Αν και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς, ο Πλατανιάς το γύρισε και ο δεύτερος βοηθός υπέδειξε «κατσουράνειο» οφσάιντ στον Μέντες, σταματώντας το 2-3. Αυτή τη φορά οι παίκτες του Αναστασίου δεν εκνευρίστηκαν, δεν έμειναν στο λάθος (δεν λέγεται ανθρώπινο όταν καλύπτεται δύο μέτρα) του βοηθού, αντέδρασαν, πέτυχαν τρίτο γκολ κι αν τους άφηνε ο ίδιος βοηθός (σήκωσε ανύπαρκτο οφσάιντ και στον Καρέλη) θα πετύχαιναν και τέταρτο. Πήραν νίκη ψυχολογίας, αυτοπεποίθησης και… πρωταθλητισμού. Απ’ τις νίκες που στη σούμα σε βγάζουν «συν». Δεν απομακρύνθηκε περαιτέρω απ’ την κορυφή και επανέφερε την ηρεμία και την καλή ψυχολογία στον κόσμο του και στον ίδιο του τον εαυτό.

Κέρδισε κι άλλα πράγματα. Ο Ντίνας συνεχίζει να  δείχνει πως είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, που αγώνα με τον αγώνα εξελίσσεται και σημείωσε δεύτερο σερί γκολ. Ο Καρέλης έσπασε την… γκίνια. Το ίδιο και ο Ζέκα, που είχαμε ξεχάσει από πότε είχε να σκοράρει σε αγώνα πρωταθλήματος (πέρσι είχε 0 γκολ). Σημαντικότερο όλων; Ο Παναθηναϊκός βρήκε τρεις φορές δίχτυα χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ στη σύνθεσή του. Αυτό κι αν είναι εντυπωσιακό…

Πω πω μια «ντόπα»
Πω πω μια «ντόπα» 1.210 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προσέξτε κάτι ακόμα. Για δεύτερο σερί ματς, οι «πράσινοι» σκοράρουν από στημένη φάση. Για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, σκοράρουν με κομπίνα από κόρνερ. Μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός κέρδιζε πολλά κόρνερ στα παιχνίδια του, αλλά δεν είχε γκολ. Το βρήκε και μάλιστα με όμορφο τρόπο και 100% βγαλμένο απ’ τις προπονήσεις του.

ΥΓ: Δεύτερη ανατροπή στο φετινό πρωτάθλημα. Αν μη τι άλλο, δείχνει χαρακτήρα, πίστη και άρνηση για την ήττα…

YΓ.1: Πέναλτι στον Μπεργκ την πρώτη αγωνιστική που δεν δόθηκε. Κόκκινη κάρτα στον Χογκ την τρίτη αγωνιστική, που δεν δόθηκε. Οφσάιντ «κάλυπτα κι εγώ τον Μέντες» την τέταρτη αγωνιστική. Τρία στα τρία σε εκτός έδρας ματς μετράνε διαιτητές και βοηθοί. Να δούμε που – και αν – θα σταματήσει το σερί.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.