ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Τον λύγισαν οι απουσίες

Οι πολλές απουσίες που είχε ο Παναθηναϊκός του στοίχισαν με αποτέλεσμα οι νταμπλούχοι να γνωρίσουν την ήττα με 76-51 από την Ζαλγκίρις στο πρώτο παιχνίδι του «Akropolis Cup».

Τον λύγισαν οι απουσίες

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς παίκτες, δείγμα της λειψανδρίας που υπήρχε. Θυμίζουμε ότι από τον Παναθηναϊκό απουσίαζαν οι Φώτσης, Νέλσον, Μαυροκεφαλίδης, Γιάνκοβιτς αλλά και ο νεαρός Λούντζης. Κορυφαίοι για την ομάδα του Ιβάνοβιτς οι Μπατίστα και Γκιστ. Δεν αγωνίστηκε ο Σλότερ.

Το ματς

Οι «πράσινοι» έμειναν από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι με αποτέλεσμα να πάρουν προβάδισμα 9 πόντων (11-2) ήδη από τα πρώτα πέντε λεπτά.

Στη συνέχεια συνεχόμενα καλάθια του Γκιστ και του Μπατίστα κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 15-10. Με τον Μπατίστα να κυριαρχεί και στα δύο καλάθια, η ομάδα του Ιβάνοβιτς κατάφερε να διατηρείται στο παιχνίδι με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 23-16. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστηκε στο τέλος της πρώτης περιόδου με τους Κόνιαρη, Χαραλαμπόπουλο, Μποχωρίδης και Διαμαντάκο στην πεντάδα του μαζί με τον Μπατίστα.

Οι νταμπλούχοι δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ ο Γιαφτόκας με καλάθι δύο πόντων έδωσε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στην ομάδα του (+11) κάνοντας το 29-18. Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν διαρκώς να μειώσουν το σκορ αλλά οι Λιθουανοί απαντούσαν είτε με τρίποντα είτε με εύκολα λέι απ.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αστοχία του Παναθηναϊκού έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να αυξάνουν συνεχώς την διαφορά που με το τέλος του ημιχρόνου έφτασε στο +19 (43-24). Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο εικοσάλεπτο ο Μπατίστα με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ αλλά και ο Γκιστ που σημείωσε 8 πόντους.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει ξανά στην διεκδίκηση της νίκης με γρήγορους έξι πόντους. Τα πολλά λάθη όμως στην άμυνα αλλά και μια τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Μποχωρίδης έδωσαν στην Ζαλγκίρις το δικαίωμα  να διατηρήσει την μεγάλη διαφορά που είχε.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους Λιθουανούς να συνεχίζουν στο ίδιο ρυθμό και να αυξάνουν κιόλας την διαφορά τους, φτάνοντας σε μια εύκολη επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 43-24, 56-36, 76-51

Ζαλγκίρις (Κραπίκας): Γιανκούνας 14, Καρινιάουσκας 12, Γκουντάιτις 11, Μιλάκνις 8, Σονγκάιλα 8, Ουλανόβας 7, Γιαβτόκας 6, Βένε 5, Άντερσον 3, Ντίμσα 2, Λεκαβίτσιους, Λιπκεβίτσιους.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Μποχωρίδης 4, Θριτ, Παππάς 4, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 15(1), Μπατίστα 20 (18ρ), Κόνιαρης 2, Διαμαντάκος 2.

Πηνελόπη Παπαδήμου

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ