Μηχανή του χρόνου

Panathinaikos! (vid)

Σαν σήμερα το 1964, ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα η οποία προκρίθηκε στην δεύτερη φάση του κυπέλλου πρωταθλητριών, αποκλείοντας την Γκλεντόριαν.

Οι «πράσινοι» 15 μέρες πριν (16/9/64) είχαν γίνει η πρώτη ομάδα η οποία απέσπασε θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας σε αγώνα για το κύπελλο πρωταθλητριών (2-2) και στη ρεβάνς της 16ης Σεπτεμβρίου στη Λεωφόρο το «τριφύλλι» έγραψε ιστορία, προκρινόμενος στον Β΄ γύρο της διοργάνωσης.

Μπροστά σε 27.000 κόσμο, η ομάδα του Στέφαν Μπόμπεκ έγραψε ιστορία, επικρατώντας των Ιρλανδών με 3-2 στη Λεωφόρο, πανηγυρίζοντας μια ιστορική πρόκριση. Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Τάκη Λουκανίδη στο 18΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Η Γκλεντόριαν απάντησε άμεσα λίγο πριν την ανάπαυλα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Τέρνερ.

Πάλι ο Λουκανίδης στο 70΄θα δώσει εκ νέου προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι Ιρλανδοί με τον Ντέιβις έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Παπουτσάκης χάρισε τη νίκη-πρόκριση στον Παναθηναϊκό στο 80΄, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 3-2.

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Σούρπης, Ανδρέου, Παπουλίδης, Γιαννακόπουλος, Πιτυχούτης, Δομάζος, Καμάρας, Λουκανίδης, Παπαεμμανουήλ, Παπουτσάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version