ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Φιάσκο…

Με μια ντροπιαστική εμφάνιση για την ιστορία του συλλόγου, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0 από... κάποια Εστορίλ, για τη 2η αγωνιστική του Europa League. Τα γκολ της αναμέτρησης, οι Κλέμπερ (52') και Αμάντο στο (68').

Φιάσκο...

Αγνώριστος ο Παναθηναϊκός, χωρίς αρχή… μέση και τέλος η ομάδα. Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν ν’ αντιμετωπίσουν την Εστορίλ, που παλαιότερα τέτοιες ομάδες τις «καθάριζε» από την κλήρωση. Πολύ κακή απόδοση από όλους τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού με τον Μλάντεν Πέτριτς να παίρνει με διαφορά το βραβείο του χειρότερου. Αυτό είναι μια πραγματικότητα καθώς από έναν παίκτη με το όνομα του Πέτριτς περιμένει κανείς να πάρει την ομάδα στις πλάτες του.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1. Ταυτόχρονα ο Κοτσόλης χρησιμοποιήθηκε αντί του Λουκ Στιλ ενώ το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τους «πράσινους» έκανε ο Εμίρ Μπαϊράμι.

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα. Αρχικά στο 9’ ο Σίλντενφελντ ανέκοψε τον Τοζέ  προτού γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος.  Στη συνέχεια και στο 16’ ένα σουτ από καλή θέση για την Εστορίλ πέρασε άουτ. Την ίδια στιγμή οι πράσινοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επιθετικά με τις προσπάθειες τον Ντίνα και Νάνο να μην ολοκληρώνονται επιτυχώς. Επιπλέον ο Στέφανος Κοτσόλης στο 20’ βγήκε και έπιασε την μπάλα προτού οι επιθετικοί τις Εστορίλ βγουν σε πλεονεκτική θέση.

Αρκετά τα λάθη των πρασίνων με αποτέλεσμα να γίνεται απειλητική η Εστορίλ. Ταυτόχρονα πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Γκόρντον Σίλντενφελντ στην αμυντική γραμμή των πρασίνων, ο οποίος βρισκόταν παντού μέσα στο γήπεδο και ανέκοπτε κάθε προσπάθεια επίθεσης των Πορτογάλων.

Στο τελευταίο 15’ του πρώτου ημιχρόνου οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα από την επιθετική γραμμή της Εστορίλ αλλά και την ίδια στιγμή δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν ορθολογικά και να απειλήσουν τους Πορτογάλους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» έκαναν την πρώτη τους αλλαγή με τον Καρέλη να παίρνει τη θέση του Μπαϊράμι. Στο 52’ ο Σέμπα κέρδισε την μπάλα από τον Νάνο και αφού «χόρεψε» τον Σίλντενφελντ γύρισε την μπάλα στον Κλέμπερ, με τον τελευταίο να σκοράρει σε κενή εστία. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν κατευθείαν με τον Πέτριτς να μην καταφέρνει να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Ο Γιάννης Αναστασίου έβαλε τον Κλωναρίδη στην θέση του Ντίνα και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 (ρόμβος).

Οι «πράσινοι» αφυπνιστήκαν από το γκολ και απείλησαν στο 59’ με τον Καρέλη να κάνει ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή με τον Βάγκνερ να αποκρούει. Στο 62’ η Εστορίλ απείλησε από «στημένη» φάση με τον Πράνιτς να διώχνει πάνω στην γραμμή την προβολή του Λόπες. Πάνω που οι «πράσινοι» πίεζαν ο Αμάντο με κεφαλιά στο 66’ έκανε το 2-0.

Τεράστιο το κενό στην άμυνα των πρασίνων καθώς ο Αμάντο σκόραρε σαν σε… προπόνηση. Πολύ κακή παρουσία και από τον Μλάντεν Πέτριτς ο οποίος για άλλη μία αναμέτρηση ήταν ωσεί παρών. Στο 76’ της αναμέτρησης ο Ατζαγκούν έβγαλε μόνο του τον Καρέλη με τον τελευταίο να αδυνατεί να περάσει τον τερματοφύλακα της Εστορίλ και να σκοράρει προ κενής εστίας. Στο 88’ της αναμέτρησης ο Ατζαγκούν δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον Βάγκνερ, μετά από ωραία ενέργεια του Καρέλη. Ενώ και στο 90’ ο Ζέκα δεν κατάφερε να βάλει την μπάλα στο «πλεχτό» από ευνοϊκή θέση.

Με το «τριφύλλι» να γνωρίζει εν τέλει μια απ τις πιο ντροπιαστικές ήττες της ιστορίας του και άπαντες πλέον στην ομάδα, καλούνται να αντιστρέψουν το κλίμα, καθώς ακολουθεί «βαρύ» πρόγραμμα, εντός συνόρων. Παράλληλα το όνειρο της πρόκρισης δείχνει να χάνεται κάπως πρόωρα.

Εστορίλ: Βάγκνερ, Αντερσον Λουίς, Ράφαελ, Ταβάρες, Νασιμέντο, Εσίτι, Ντιόγκο Αμάντο (78′ Φιλίπε Γκονσάλβες), Καμπρέρα, Τοζέ (63′ Κούκα), Σεμπά, Μπρούνο Λόπες (46′ Κλέμπερ).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Πράνιτς (75′ Λαγός), Ζέκα, Μπαϊράμι (46′ Καρέλης), Ντίνας (56′ Δώνης), Ατζαγκούν, Πέτριτς.

1181116
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÅÓÔÏÑÉË - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / ESTORIL - PANATHINAIKOS
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÅÓÔÏÑÉË - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / ESTORIL - PANATHINAIKOS
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÅÓÔÏÑÉË - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / ESTORIL - PANATHINAIKOS
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÅÓÔÏÑÉË - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / ESTORIL - PANATHINAIKOS
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÅÓÔÏÑÉË - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / ESTORIL - PANATHINAIKOS
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÅÓÔÏÑÉË - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / ESTORIL - PANATHINAIKOS
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÅÓÔÏÑÉË - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / ESTORIL - PANATHINAIKOS

Θάνος Νικολογιάννης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE