ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Απ’ το αυτί και μάθημα ιστορίας

Η διοίκηση πρέπει αύριο κιόλας να δείξει DVD με Βαζέχα, Σαραβάκο, Πάουλο Σόουζα, Σισέ, Καραγκούνη, Λυμπερόπουλο. Μπας και μάθουν που παίζουν, τι έχει κάνει η φανέλα που φορούν και ποιους έχει ταπεινώσει. Πως «γεννήθηκαν» το «εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ» και το «Ελλάς – Ευρώπη – Παναθηναϊκός». Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Απ’ το αυτί και μάθημα ιστορίας | panathinaikos24.gr

Κόντρα στην Ντιναμό Μόσχας ήταν η διαφορά δυναμικότητας, το μπάτζετ, οι παίκτες. Σωστά και δίκαια όλα αυτά. Σπουδαία η προσπάθεια ακόμα και στο 0-2. Στο Εστορίλ δεν συνέβη τίποτα από τα παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε με μια ομάδα που δεν έχει παραστάσεις από Ευρώπη, άρα…  πάπαλα η δικαιολογία περί απειρίας.

Πάμε παρακάτω. Το γήπεδο που έπαιζε ο Παναθηναϊκός δεν το λες και καμίνι. Ούτε καν… έδρα δεν το λες. Φάνταζε με φιλικό προετοιμασίας. Αν το έβλεπα και δεν ήξερα ποιος παίζει και γιατί, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πίστευα πως αυτό το παιχνίδι είναι ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Κάτι μεταξύ β’ Πορτογαλίας και «football league» θύμιζε η ατμόσφαιρα. Αλλά οι παίκτες και ο Αναστασίου λύγισαν. Ο Παναθηναϊκός με το αποτέλεσμα στο 0-0 δεν έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ κλασική ευκαιρία απέναντι σε κάποια Εστορίλ. Και χάνεις τις πρώτες πραγματικές ευκαιρίες μετά το 2-0.

Δεν την λες όμως και υπερ-προσπάθεια ανατροπής αυτή του Παναθηναϊκού. Κάποια παιδιά που τα παράτησαν μόλις δέχτηκαν το γκολ και κάποιοι ξένοι που έπαιζαν σαν να μην τους νοιάζει. Επειδή η λέξη ντροπή «φορέθηκε» πολύ μετά το τέλος του ματς, αυτή ακριβώς είναι η μεγαλύτερη ντροπή. Τα παιδιά που φοράνε το τριφύλλι στο στήθος να μην παλεύουν μέχρι το τέλος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ή δεν ξέρουν τι εστί Παναθηναϊκός στην Ευρώπη ή κάνουν το… κομμάτι τους, ίσα για να λένε στους φίλους τους ότι είναι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Η διοίκηση πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα και γρήγορα. Αύριο κιόλας, με την επιστροφή της ομάδας. Ταχύρρυθμα μαθήματα ευρωπαϊκής ιστορίας. DVD με Βαζέχα, Σαραβάκο, Πάουλο Σόουζα, Σισέ, Καραγκούνη, Λυμπερόπουλο. Άμεσα. Τώρα. Μπας και μάθουν που παίζουν, τι έχει κάνει η φανέλα που φορούν και ποιους έχει ταπεινώσει. Πως «γεννήθηκαν» το «εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ» και το «Ελλάς – Ευρώπη – Παναθηναϊκός». Κι όσοι αντέχουν. Όσοι δεν αντέχουν ας γυρίσουν στην Κροατία, σ τη Νιγηρία, στη Νορβηγία, στην ομάδα που ξεκίνησαν ή από εκεί που τους απέκτησε ο Παναθηναϊκός. Το μοναστήρι να ‘ναι καλά…

ΥΓ: Ο Γιάννης Αναστασίου έχει πολλές ευθύνες για το χάλι που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός. Κυρίως γιατί εκείνος ξεστόμισε εκείνο το «είμαστε πλήρεις» και ο Παναθηναϊκός παίζει ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Μπούρμπο ως δεξί μπακ, τον Πέτριτς στην επίθεση και τον Κοτσόλη στο τέρμα.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close