ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Απ’ το αυτί και μάθημα ιστορίας

Η διοίκηση πρέπει αύριο κιόλας να δείξει DVD με Βαζέχα, Σαραβάκο, Πάουλο Σόουζα, Σισέ, Καραγκούνη, Λυμπερόπουλο. Μπας και μάθουν που παίζουν, τι έχει κάνει η φανέλα που φορούν και ποιους έχει ταπεινώσει. Πως «γεννήθηκαν» το «εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ» και το «Ελλάς – Ευρώπη – Παναθηναϊκός». Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Απ’ το αυτί και μάθημα ιστορίας

Κόντρα στην Ντιναμό Μόσχας ήταν η διαφορά δυναμικότητας, το μπάτζετ, οι παίκτες. Σωστά και δίκαια όλα αυτά. Σπουδαία η προσπάθεια ακόμα και στο 0-2. Στο Εστορίλ δεν συνέβη τίποτα από τα παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε με μια ομάδα που δεν έχει παραστάσεις από Ευρώπη, άρα…  πάπαλα η δικαιολογία περί απειρίας.

Πάμε παρακάτω. Το γήπεδο που έπαιζε ο Παναθηναϊκός δεν το λες και καμίνι. Ούτε καν… έδρα δεν το λες. Φάνταζε με φιλικό προετοιμασίας. Αν το έβλεπα και δεν ήξερα ποιος παίζει και γιατί, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πίστευα πως αυτό το παιχνίδι είναι ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Κάτι μεταξύ β’ Πορτογαλίας και «football league» θύμιζε η ατμόσφαιρα. Αλλά οι παίκτες και ο Αναστασίου λύγισαν. Ο Παναθηναϊκός με το αποτέλεσμα στο 0-0 δεν έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ κλασική ευκαιρία απέναντι σε κάποια Εστορίλ. Και χάνεις τις πρώτες πραγματικές ευκαιρίες μετά το 2-0.

Δεν την λες όμως και υπερ-προσπάθεια ανατροπής αυτή του Παναθηναϊκού. Κάποια παιδιά που τα παράτησαν μόλις δέχτηκαν το γκολ και κάποιοι ξένοι που έπαιζαν σαν να μην τους νοιάζει. Επειδή η λέξη ντροπή «φορέθηκε» πολύ μετά το τέλος του ματς, αυτή ακριβώς είναι η μεγαλύτερη ντροπή. Τα παιδιά που φοράνε το τριφύλλι στο στήθος να μην παλεύουν μέχρι το τέλος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ή δεν ξέρουν τι εστί Παναθηναϊκός στην Ευρώπη ή κάνουν το… κομμάτι τους, ίσα για να λένε στους φίλους τους ότι είναι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Η διοίκηση πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα και γρήγορα. Αύριο κιόλας, με την επιστροφή της ομάδας. Ταχύρρυθμα μαθήματα ευρωπαϊκής ιστορίας. DVD με Βαζέχα, Σαραβάκο, Πάουλο Σόουζα, Σισέ, Καραγκούνη, Λυμπερόπουλο. Άμεσα. Τώρα. Μπας και μάθουν που παίζουν, τι έχει κάνει η φανέλα που φορούν και ποιους έχει ταπεινώσει. Πως «γεννήθηκαν» το «εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ» και το «Ελλάς – Ευρώπη – Παναθηναϊκός». Κι όσοι αντέχουν. Όσοι δεν αντέχουν ας γυρίσουν στην Κροατία, σ τη Νιγηρία, στη Νορβηγία, στην ομάδα που ξεκίνησαν ή από εκεί που τους απέκτησε ο Παναθηναϊκός. Το μοναστήρι να ‘ναι καλά…

ΥΓ: Ο Γιάννης Αναστασίου έχει πολλές ευθύνες για το χάλι που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός. Κυρίως γιατί εκείνος ξεστόμισε εκείνο το «είμαστε πλήρεις» και ο Παναθηναϊκός παίζει ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Μπούρμπο ως δεξί μπακ, τον Πέτριτς στην επίθεση και τον Κοτσόλη στο τέρμα.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.