ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Η χειρότερη εμφάνιση στους μήνες που είμαι στην ομάδα»

Φανερά στεναχωρημένος εμφανίστηκε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της εφιαλτικής ήττας από την Εστορίλ.

«Η χειρότερη εμφάνιση στους μήνες που είμαι στην ομάδα»

Ο τεχνικός του τριφυλλιού χωρίς να κρυφτεί μίλησε για την χειρότερη εμφάνιση επί των ημερών του, ενώ δεν έψαξε δικαιολογίες για την εικόνα της ομάδας του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Σήμερα ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι. Εμείς θέλαμε την νίκη αλλά όταν σε αυτό το επίπεδο παρουσιάζεται κατώτερος του μετρίου δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα. Είναι εύκολο να πούμε έφταιξε εκείνο, έφταιξε το άλλο. Έχουμε υψηλά στάνταρ αλλά σήμερα ήμασταν κάτω του μετρίου. Ήταν η χειρότερη εμφάνιση στους μήνες που είμαι στην ομάδα. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην Ευρώπη. Δεν ήταν πολύ καλύτερη η Εστορίλ αλλά σίγουρα πιο αποφασιστική. Μετά το 2-0 θα μπορούσαμε να επανέλθουμε αλλά κι εκεί δεν είχαμε την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση. Ήταν το πρώτο ματς στην Ευρώπη που δεν ήμασταν καθόλου ανταγωνιστικοί».

Ήταν ακόμη μια κακή ημέρα ή από τα ευρωπαϊκά ματς βάζεται πιο σαφή εικόνα για το επίπεδο της ομάδας. Μήπως αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει;

«Αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες και μπορεί να καταφέρει πράγματα. Θέλει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, είχαμε παίκτες κλειδιά σε κακή ημέρα και τότε είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθεις. Ήρθαν όλα τα κακά μαζί. Νομίζω πως έχουμε δυνατότητες. Το πιστεύω και στα επόμενα ματς θα έχουμε το πρόσωπο που θέλουμε».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.308 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι κόστισε την ήττα;

«Δεν βάλαμε γκολ. Στο πρώτο δεν πατήσαμε στην περιοχή καθόλου και τότε είναι δύσκολο να βάλεις γκολ. Δεν γίνονται στην τύχη. Είχαμε πλάνο, δεν μας βγήκε γιατί δεν λειτουργήσαμε όπως έπρεπε. Όλοι το είδαμε, ξέρουμε ποια είναι τα στάνταρ κάποιων παικτών και είναι κρίμα που δεν ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί. Αν κάναμε το 2-1 θα ήταν διαφορετικά τα τελευταία λεπτά».

Είχες πει πως αν υποτιμήσουμε την Εστορίλ θα την πατήσουμε. Υπάρχει εξήγηση για την νοοτροπία που μπήκαν οι παίκτες στο γήπεδο έτσι;

«Η μόνη εξήγηση είναι ότι μπήκαμε με τον τίτλο του φαβορί. Αυτό μας έκανε να μην λειτουργήσουμε στον βαθμό που έπρεπε. Δουλεύουμε καιρό μαζί, στην Ευρώπη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Εντάξει μπήκαμε στους ομίλους αλλά πρέπει να δείχνει η εικόνα πως είμαστε αυτοί που πρέπει. Περίμενα να είμαστε ανταγωνιστικοί και δεν ήμασταν καθόλου. Όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δουλέψουμε πιο σκληρά. Με την δουλειά τα καταφέραμε αν θέλουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Αυτό είπα στα παιδιά και σας το μεταφέρω. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί.

Eίναι ψυχολογικό ή αγωνιστικό το πρόβλημα;

«Καθαρά αγωνιστικό. Το ψυχολογικό εμείς το φτιάχνουμε με την απόδοση μας. Το μόνο σίγουρο είναι πως στα επόμενα τέσσερα ματς θα πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας. Θα το λέω συνέχεια, γιατί βλέπω τις δυνατότητες του και μπορώ να πω ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες. Να το πιστέψουν και να συνεχίσουν όλοι σε αυτό. Να δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί με την PSV, στην Ευρώπη».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.