ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Η πρόκριση κόντρα στη Φέγενορντ (Vid)

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 30 χρόνια, ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί μεγαλειώδη εμφάνιση κόντρα στη Φέγενορντ και προκρίνεται στην επόμενη φάση του Κυπέλλου πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης.

Η πρόκριση κόντρα στη Φέγενορντ (Vid)

Η πρώτη μεγάλη πορεία του Παναθηναϊκού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε, σαν σήμερα, στις 3 Οκτωβρίου 1984, όταν οι «πράσινοι» απέκλεισαν τη Φέγενορντ των μεγάλων αστεριών Ρουντ Γκούλιτ, Πίτερ Χάουτμαν (δεινός εκτελεστής, δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη την προηγούμενη χρονιά), Τζόνι Ρεπ.

Ο Παναθηναϊκός του Γιάτζεκ Γκμοχ, μία ομάδα σκληροτράχηλη που φημιζόταν για τη φυσική της κατάσταση, είχε κατακτήσει το νταμπλ το 1983-84 και πλέον είχε φτάσει η ώρα και για την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Στο πρώτο παιχνίδι στο «Ντε Κουίπ» του Ρότερνταμ (19 Σεπτεμβρίου 1984) οι «πράσινοι» κατόρθωσαν να κρατήσουν το μηδέν. Το τελικό 0-0 και η εμφάνιση με την οποία αυτό ήρθε (το Τριφύλλι είχε δοκάρι με τον Κώστα Μαυρίδη και γκολ που κακώς ακυρώθηκε του Δημήτρη Σαραβάκου) δημιούργησε ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς της ομάδας που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 863 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Συνολικά 73.991 θεατές έδωσαν δυναμικό «παρών» στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ευρωπαϊκό θρίαμβο της χρονιάς.

Ο Παναθηναϊκός μέσα σε ένα «μαγικό» τρίλεπτο, λίγο πριν λήξει το πρώτο μέρος, σκόραρε δύο φορές· πρώτα με τον Κώστα Μαυρίδη με κεφαλιά στο 41΄, και στη συνέχεια με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα με εκπληκτικό σουτ από πλάγια θέση στο 43΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φέγενορντ επιχείρησε να αντιδράσει και κατόρθωσε αρχικά να μειώσει με τον Τζόνι Ρεπ στο 69΄. Ευτυχώς στο 85΄ ο Γκούλιπ σημάδεψε το δοκάρι και η έτσι πρόκριση βάφτηκε πράσινη.

Παναθηναϊκός (Γκμοχ): Λαφτσής, Ταράσης, Καρούλιας, Κυράστας, Ζάετς, Βονόρτας, Σαραβάκος (89΄ Παπαβασιλείου), Αντωνίου, Μαυρίδης, Ρότσα (88΄ Θ. Δημόπουλος), Λιβαθηνός.

Φέγενορντ (Λίμπρεχτς): Χίλε, Νίλσεν, Τροστ (65΄ Χούκστρα), Βαν ντε Κόρπουτ, Ντουτ, Γκούλιτ, Μπέιν, Χάουτμαν, Στάφλοου, Πέτουρσον (46΄ Ρεπ).

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.