ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Τώρα ο Ολυμπιακός

Την ήττα με 75-46 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό του «Gomelsky Cup», στο τελευταίο φιλικό πριν τον προημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Πολύ καλή παρουσία από το δίδυμο Παππά, Γιάνκοβιτς.

Τώρα ο Ολυμπιακός

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δοκίμασε αρκετά πρόσωπα και σχήματα ενώ χρησιμοποίησε και κάποιους από τους «μικρούς» σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στη Νίζνι, λόγω των πολλών απουσιών. Λίγα πράγματα από Σλότερ και Μπλουμς. Πρώτοι σκόρερ ο Γιάνκοβιτς, με τον Παππά. Σε κακή βραδιά και ο Μπατίστα.

Κακό βαθμό παίρνουν επιθετικά οι νταμπλούχοι που έμειναν στους 46 πόντους πετυχαίνοντας μόλις έξι στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Η ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για τον προημιτελικό κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό που είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη.

Το ματς

Η ΤΣΣΚΑ ήταν αυτή που πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί με 8-2 παίζοντας πολύ από την ρακέτα. Οι νταμπλούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν με του Παππά και Σλότερ και να ισοφαρίσουν σε 8-8 που ήταν και η τελευταία φορά στο παιχνίδι. Οι Ρώσοι άρχισαν και πάλι να «πατάνε γκάζι», την ίδια ώρα που οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι.

Όπως ήταν λογικό, η ομάδα του Ιτούδη άρχισε να χτίζει από νωρίς διαφορά, αρχικά με 8 και στην συνέχεια με 10 πόντους στο 22-12, όπου ήταν και το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.

Με τον Εστεμπάν Μπατίστα να είναι απελπιστικά μόνος (λόγω και της απουσίας του Γκιστ), ο Παναθηναϊκός δε μπορούσε να βρει ρυθμό στην επίθεση. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ευστοχία της ΤΣΣΚΑ από τα 6,75 έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχος να φτάσουν στο +15 (33-18), στη μέση του δευτέρου δεκαλέπτου.

Λίγο ο Διαμαντάκος, που πρόσφερε βοήθειες, λίγο οι καλές επιλογές του Διαμαντίδη, έδωσαν στην ομάδα του Ιβάνοβιτς ένα σερί της τάξης του 6-0 (33-24) που της επέτρεψε να δει το παιχνίδι με άλλο μάτι.

Η ΤΣΣΚΑ όμως βρήκε και πάλι τις λύσεις, ανεβάζοντας και πάλι την διαφορά σε διψήφια τιμή. Ο Μπλουμς με τρομερό τρίποντο από τα δέκα μέτρα έγραψε το σκορ του ημιχρόνου που διαμορφώθηκε στο 41-29.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος. Η καλή του άμυνα σε συνδυασμό με την καλή παρουσία του Γιάνκοβιτς που καθοδηγούσε την ομάδα έφτασαν την διαφορά στο -6 (41-35) αναγκάζοντας τον Δημήτρη Ιτούδη, να καλέσει επειγόντως τάιμ άουτ.

Οι «πράσινοι» είχαν φανερό πρόβλημα στην επίθεση, κάτι που επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ να πάρει και πάλι διψήφια διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (52-40), χάρη στον Μαρκοϊσβίλι.

Η διαφορά άνοιξε για τα καλά στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποφάσισε να ξεκουράσει τους Μπατίστα και Διαμαντίδη με τους «μικρούς» να μπαίνουν στο παρκέ και να ολοκληρώνουν το παιχνίδι.

Οι Μοσχοβίτες βρήκαν την ευκαιρία να «πατήσουν» γκάζι και έτσι έφτασαν σε μια μεγάλη επικράτηση με 75-46 με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει μόλις έξι πόντους στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 41-29, 52-40, 75-46

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Δ. Ιτούδης): Αστάπκοβιτς 8, Τεόντοσιτς 8(1), Φριτζόν 8(2), Νίκολς 6(2), Τζάκσον 7, Μαρκοϊσβίλι 10(1), Κορόμπκοφ 8, Ζοζούλιν, Στρέμπκοφ 3(1), Βοροντσέβιτς 2, Κάουν 9, Χάινς 6.

Παναθηναϊκός (Ντ. Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4, Σλότερ 5, Γιάνκοβιτς 11(2), Μπλουμς 3(1), Παππάς 11(2), Διαμαντίδης 5(1), Μπατίστα 3(11ριμπ.), Διαμαντάκος 4, Κόνιαρης.

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ