ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

«Σιωπηλοί» ενόψει ντέρμπι

Ο ΟΣΦΠ δεν σηκώνει τους τόνους ενόψει Πέμπτης αναλογιζόμενος τι έχει τραβήξει τόσα χρόνια, όποτε θεωρούνταν φαβορί. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

«Σιωπηλοί» ενόψει ντέρμπι

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που μετά από χρόνια (ενδεχομένως για πρώτη φορά από τον περασμένο… αιώνα) ανηφορίζει στο ΟΑΚΑ με την κάψα να διαχειριστεί τον τίτλο του «φαβορί». Καθόλου βολική ταμπέλα για τους «ερυθρόλευκους» που κοντά δύο δεκαετίες έχουν χάσει με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο απ’ τους αντιπάλους τους.

Η άδεια σάλα, η ριζική ανανέωση του πράσινου ρόστερ, η αποχώρηση παικτών – «τιμωρών» (Λάσμε, Ματσιούλις πρόλαβαν σε λίγους μόλις μήνες να τους πιάσουν πελάτες), ο καινούργιος προπονητής που ακόμα προσπαθεί να μάθει το ρόστερ είναι τα πλεονεκτήματα που δίνονται στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Με τη σειρά του στερείται σημαντικών παικτών στο «3» (νοκ άουτ Παπαπέτρου, Ντάρντεν) αλλά στα φιλικά ο Ματ Λοτζέσκι εμφανίστηκε “καυτός” αφαιρώντας απ’ τον προπονητή του μέρος του πονοκεφάλου.

Ο Ιβάνοβιτς εκτός από θέματα χημείας που προσπαθεί να λύσει (μην ξεχνάμε ότι αναζητά ακόμα ένα ψηλό) έχει έρθει σ’ απόγνωση με το θέμα των τραυματισμών. Είναι μια ιστορία που από πέρσι ταλαιπωρεί τον Εξάστερο, πλην όμως ούτε οι μαζεμένες ατυχίες τον λύγισαν καταφέρνοντας να πάρει νταμπλ και να διεκδικήσει σε 5ο παιχνίδι την πρόκριση στο Φ-4 από την (ανώτερή του) ΤΣΣΚΑ.

Διόλου τυχαία ο Πεδουλάκης με το που είχε όλο το ρόστερ στη διάθεσή του εκεί κοντά στα Χριστούγεννα κέρδισε τρεις φορές τον Ολυμπιακό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Τώρα βέβαια ο Διαμαντίδης είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος κι οι Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης (κομβικές εμφανίσεις στους τελικούς) απροπόνητοι, οπότε ο αρχηγός θα κληθεί να παρασύρει τους υπόλοιπους, όντας ο τρίτος Δημήτρη στην ιστορία του Συλλόγου (μετά τους Δομάζο, Σαραβάκο) που έχει συνήθειο να σκαρώνει στον «αιώνιο» μεγάλες πλάκες.

Πέρσι υπήρξαν στιγμές που πίστευες πως ο Καστοριανός θα σωριαστεί κάτω λόγω της περίεργης απόφασης Πεδουλάκη να μην κάνει rotation (Μάικ Μπατίστ, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Νίκος Παππάς δεν έπαιρναν ούτε πεντάλεπτα), κάτι που τον ανάγκαζε να περνά πολύ ώρα στο παρκέ και να μην είναι φρέσκος. Το προηγούμενο φθινόπωρο ο «3-D» ήταν αναγκασμένος να παριστάνει τον Σούπερμαν αφού οι άλλοι βασικοί προέρχονταν από τραυματισμούς κι αδυνατούσαν να προσφέρουν.

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς αγωνίστηκε με την εθνική Κροατίας στο Eurobasket 2013 και γύρισε τραυματίας στους αχίλλειους τένοντες. Ο Στεφάν Λάσμε ταλαιπωρήθηκε από οστικό οίδημα στο γόνατο, ουσιαστικά ήταν τρεις μήνες άπραγος, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ταλαιπωρήθηκε από θλάση δευτέρου βαθμού στον οπίσθιο μηριαίο κατά τη διάρκεια του Eurobasket. Ο Παναθηναϊκός λόγω των τραυματισμών δεν έκανε την καλύτερη προετοιμασία, ενώ λίγο αργότερα ο Νίκος Παππάς υπέστη οστικό οίδημα στον αγκώνα κι ο Ματσιούλις θλάση γαστροκνήμιου δευτέρου βαθμού στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.

Αν εξαιρέσεις ότι η πορεία μέχρι τα νοκ-άουτ παιχνίδια της Ευρωλίγκας ήταν άσχημη (φτάσαμε να μην θεωρούμε δεδομένη την πρόκριση από την πρώτη φάση των ομίλων) στην πορεία το πράγμα έστρωσε, απόδειξη του πόσο βαριά είναι η πράσινη φανέλα. Ουσιαστικά σ’ αυτό «κρέμονται» οι περισσότεροι της… από δω μεριάς ενόψει ντέρμπι, αφού στα “σημεία” οι άλλοι φαίνεται να υπερέχουν.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ