ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Φοβερή περίπτωση

«Μαγικό ραβδάκι» έχει ακουμπήσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που βλέπει να του βγαίνουν ακόμα και τα πιο ακραία ρίσκα. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Φοβερή περίπτωση

Αλλαγή προπονητή λίγο πριν ξεκινήσει η Α1 δεν νομίζουμε να έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν σε επίπεδο τοπ συλλόγων. Άπαξ κι ο πύρινος κόσμος κατέβηκε ΣΕΦ για τσαμπουκάδες ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν τελειωμένος.

Αν ο Παναθηναϊκός δεν βρισκόταν σε φάση αναδόμησης θα λέγαμε ότι χθες εκτός από το κύπελλο δόθηκε και το πρωτάθλημα, πλην όμως η πιτσιρικαρία έχει ακόμα πολλά να μάθει. Έκανε μια φανταστική αρχή (δεδομένων των συνθηκών η πρόκριση παίρνει θέση στο top-5 σημαντικότερων επιτυχιών της σύγχρονης Παναθηναϊκής ιστορίας) αλλά ως εδώ.

Την ώρα που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρίσκεται για μια ακόμα φορά καβάλα στο άλογο η κατάσταση απέναντι είναι προβληματική. Η απόφαση της πειραϊκής ΚΑΕ να ξηλώσει τον προπονητή που διάλεξε παίκτες και σχεδίασε την στρατηγική εξαφανίζει το όποιο πλεονέκτημα δεσίματος είχαν οι ανταγωνιστές που ξεκινούν από το μηδέν, ενδεχομένως με κάποια κομμάτια του παζλ που ο νέος προπονητής μπορεί και να μην ενθουσιαστεί.

Στον Ολυμπιακό υπάρχουν παίκτες που δεν γουστάρουν να βρίσκονται εκεί, σίγουρα ο Σέντρικ Σίμονς ενώ δεν ξέρουμε πως είναι ο ψυχισμός του Βασίλη Σπανούλη που τους έφερε δύο Ευρωλίγκες αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα στο λιμάνι άπαξ κι έχουν γίνει οι πιο συνεπείς πελάτες. Οι Αγγελόπουλοι έμπλεξαν στην οικονομική κρίση, πάνω που ο ΟΣΦΠ με δύο σερί ευρωπαϊκά πρωταθλήματα άρχιζε να ρίχνει μπόι.

Οι ιδιοκτήτες του εμφανίστηκαν απρόθυμοι να πληρώσουν τις υπεραξίες που γέννησαν τα φοβερά αποτελέσματα κόντρα σε ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ κι έτσι παίκτες-κλειδιά (Λο, Αντιτς, Παπανικολάου, Χάινς) χαιρέτησαν χωρίς να αντικατασταθούν. Ο Παναθηναϊκός που θεωρητικά υστερούσε απίστευτα το 2012 έχοντας μείνει χωρίς κορμό, χωρίς Ομπράντοβιτς, χωρίς ενθουσιασμό από τον κόσμο, με ξένους –ανέκδοτα (Πάνκο, Κίτσεν, Αρμστρονγκ), προσπέρασε χάρις στο μαγικό ραβδάκι που έχει ακουμπήσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Άλλος παράγοντας στην Παναθηναϊκή ιστορία με τόσες επιτυχίες στο ξεκίνημά του, απόλυτη επικράτηση σε ΟΛΑ τα do or die ματς, αλλάζοντας προπονητές, καμιά δεκαριά ξένους και μια σειρά από μεγάλα ρίσκα (κόψιμο μπάτζετ, στροφή σε νεαρούς Έλληνες, επιλογές Πεδουλάκη, Αλβέρτη) δεν έχει εντοπιστεί.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ