ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Θέλω να είμαι γρανάζι της ομάδας»

Ο Νίκος Παππάς, στη συνδρομητική τηλεόραση της Nova, τόνισε πως όταν επιστρέψουν και οι τραυματίες και βρεθεί χημεία η ομάδα μπορεί να κάνει πολύ όμορφα πράγματα.

«Θέλω να είμαι γρανάζι της ομάδας»

Ο Έλληνας γκαρντ παράλληλα, τόνισε πως δεν νιώθει ο ηγέτης αυτής της ομάδας, καθώς θέλει να παραμείνει ένα πολύτιμο γρανάζι της.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Οι απουσίες ήταν πολύ σημαντικές. Έπρεπε κάποια παιδιά που ήμασταν ετοιμοπόλεμα έπρεπε να βγούμε μπροστά. Πήρα την μπάλα σωστά και εγώ σκόραρα. Ήμασταν σε αρκετά καλή μέρα. Σε αυτό το επίπεδο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, δεν νιώθω ακόμα έτοιμος να γίνω ηγέτης, τώρα θέλω να είμαι ένα σημαντικό γρανάζι στην ομάδα και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ.

Στο πρώτο ημίχρονο, λόγω και της μεγάλης αγωνιστικής απραξίας, ήταν ένα κρύο ντους, προσπάθησα να προσαρμοστώ, έκανα κάποια χαζά λάθη αλλά ήθελα να μπω μέσα και να τα διορθώσω. Σκόραρα σε κάποιες φάσεις και πήρα αυτοπεποίθηση.

Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 29.429 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν έχω δει καθόλου την ομάδα να παίζει όλη μαζί. Όλοι παίκτες είναι επιπέδου ευρωλίγκας, με το που βρει χημεία η ομάδα μπορεί να κάνει πολύ όμορφα πράγματα.

Δεν χρειάζεται να πεις στον Διαμαντίδη πώς να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Είχαμε λίγα δευτερόλεπτα για να σκοράρουμε, ξέραμε ότι ο Διαμαντίδης θα έπαιρνε τη σωστή απόφαση, πάσαρε και σκοράραμε.

Ήταν μια πολύ σωστή κίνηση της διοίκησης και τα παιδιά που έχουν έρθει είναι ταλαντούχα, είναι συγκροτημένα και έξυπνα και πολύ πιο γρήγορα θα προσφέρουν και θα βοηθήσουν την ομάδα να κατακτήσει τίτλους.

Όλα κυλούν όμορφα και ομαλά. Ο προπονητής εμπνέει σεβασμό, μας σέβεται και τον σεβόμαστε και η ομάδα θα βρει χημεία όταν επιστρέψουν οι τραυματίες. Ο καθένας κρίνεται μέσα στο γήπεδο.

Θεωρώ ότι δεν με αδικεί ο Τύπος, προτιμώ να μου πληγώνουν το κομμάτι του χαρακτήρα παρά το αγωνιστικό αλλά κάπως αφελές και αβάσιμο να μιλάει κάποιον για τον χαρακτήρα κάποιου χωρίς να του έχει μιλήσει έστω και λίγο.

Ήταν μια αναγνωριστική χρονιά η περσινή. Είχε γίνει ένα θετικό ξεκίνημα, ένιωθα έτοιμος αλλά παρ’ όλα αυτά έφαγα πολύ πάγκο και μου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να μην εφησυχάζω και τα πράγματα είναι πολύ ρευστά οπότε δεν πρέπει να είμαι σίγουρος.

Τα κλισέ δεν απέχουν πολύ απ’ την πραγματικότητα. Πέρα από σπουδαίος παίκτης είναι και σπουδαίος άνθρωπος, δεν έχει κανένα στοιχείο ανταγωνιστικότητας, βοηθάει τους πάντες και τα νέα παιδιά. Αγωνιστικά είναι ευλογία να παίζεις δίπλα του και ξέρει ανά πάσα στιγμή που είσαι. Στην άμυνα είναι πανέξυπνος και ειδικά για εμάς είναι ό,τι πρέπει για να καλύπτει τις αδυναμίες μας.

Η κοινή διαδρομή μας έχει δέσει, πάντα είχαμε καλές σχέσεις, ζήσαμε μία περίεργη εμπειρία πέρυσι που δεν παίζαμε και ήμασταν σαν θηρία στο κλουβί. Μακάρι να συνεχίσουμε για πολλά χρόνια έτσι.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Το ρόστερ μας είναι ίσως το φτωχότερο των τελευταίων ετών αλλά υπάρχει δίψα και ενθουσιασμός. Πρέπει αυτά να συνδυαστούν για να έρθει ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός έχει ρόστερ Φάιναλ Φορ οπότε θα πρέπει να κερδίσουμε άλλες 15 ομάδες τέτοιου επιπέδου.

Και εμείς ζήσαμε μία παρόμοια εμπειρία και αυτά είναι μέσα στον αθλητισμό. Ο καθένας αν αξίζει θα βρει το δρόμο του και έτσι είναι το μπάσκετ. Αν δεν κάρφωνε ο Μπατίστα ο κόουτς Μπαρτζώκας πιθανότατα να μην είχε παραιτηθεί».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.