ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Όταν το «4» έμεινε για πάντα στο ΟΑΚΑ… (VIDS)

Σαν σήμερα το 2009 ο Φραγκσίσκος Αλβέρτης φόρεσε για τελευταία φορά στην καριέρα του την «πράσινη» φανέλα σε φιλικό προς τιμήν του με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Όταν το «4» έμεινε για πάντα στο ΟΑΚΑ… (VIDS)

Ήταν 11 Οκτωβρίου του 2009 όταν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αποχώρησε και επίσημα από την ενεργό δράση φορώντας για τελευταία φορά  την φανέλα του Παναθηναϊκού. Προς τιμήν του διοργανώθηκε φιλικό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το τελικό αποτέλεσμα ουδείς το θυμάται, όμως θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη όλων οι στιγμές που ακολούθησαν από την ώρα που η φανέλα με το νούμερο «4» υψώθηκε για πάντα στον ουρανό του ΟΑΚΑ.

Ο λόγος που εκφώνησε κατά την διάρκεια της βράβευσής του δείχνει τους λόγους για τους οποίους πολλές φορές αναφερόταν ως συνώνυμο του ίδιου του μπασκετικού Παναθηναϊκού: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένας αθλητής θα νιώσει τέτοια συναισθήματα και θα γνωρίσει κόσμο σαν κι εσάς. Δεν έχει νόημα να πω πόσο συγκινημένος είμαι. Αν άρχιζα πάλι την καριέρα μου για να βρω τρόπο για να ανταποδώσω την ευγνωμοσύνη μου, θα το έκανα αυτή τη στιγμή. Μην ξεχνάτε ένα: στις χαρές και στις λύπες μαζί».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.301 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κανείς δε θα το φορέσει ξανά στον Παναθηναϊκού, κανείς δε θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος του αρχηγού των «πρασίνων» που αποκτήθηκε σε ηλικία17 ετών από την Γλυφάδα και έμελλε να παραμείνει μια ολόκληρη ζωή.

Με τον Παναθηναϊκό πανηγύρισε 11 Πρωταθλήματα και 8 Κύπελλα Ελλάδας, 5 Ευρωλίγκες και 1 Διηπειρωτικό. Συνολικά κατέκτησε 25 τίτλους και συμπεριλήφθηκε στους 50 κορυφαίους ανθρώπους στην ιστορία της Euroleague το 2008.

Πλέον, πέντε χρόνια μετά το φινάλε του παραμένει στον «πράσινο» πάγκο από το πόστο του μάνατζερ ενώ πέρσι πήρε πρωτάθλημα όντας προπονητής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.