ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Πιέζει ο χρόνος

Με την Ευρωλίγκα να ζητά την λίστα παικτών για τον πρώτο γύρο, ο ΠΑΟ στράφηκε ξανά στη λύση Ράιτ που αν είναι ιατρικώς ΟΚ θα προσφέρει άλλο ένα γρήγορο κορμί στον κόουτς. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Πιέζει ο χρόνος

Mε τον χρόνο να πιέζει και την Ευρωλίγκα να ζητά σε λίγες ώρες απ’ τις ομάδες να δηλώσουν τα ρόστερ ενόψει του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να δοκιμάσει τον Τζούλιαν Ράιτ τον οποίο προ ημερών είχε απορρίψει λόγω ιατρικών θεμάτων. Η ομάδα μπορεί να πανηγύρισε ΤΗΝ πρόκριση επί του Ολυμπιακού αλλά για να εφαρμόσει το γρήγορο στυλ που γουστάρει ο κόουτς σε επίθεση και άμυνα επιβάλλονται και σβέλτα κορμιά που στους ψηλούς (πλην Γκιστ) απουσιάζουν.

Εικόνα του παίκτη δεν έχουμε, διαβάζουμε όσα αναφέρονται από καταξιωμένους  ρεπόρτερ (που την αμερικάνικη αγορά την παίζουν στα δάχτυλα) και μιλούν για μια ψηλότερη έκδοση Λάσμε με επιθετικό προσανατολισμό κι  όχι «τερματοφύλακα» όπως ήταν ο Γκαμπονέζος. Σε περίπτωση που ούτε τώρα ο Ιβάνοβιτς πειστεί με την περίπτωσή του, ο Εξάστερος θα μπει στη μάχη όπως είναι μένοντας πιστός και στη θερινή εξαγγελία της διοίκησης για περισσότερο ελληνικό χρώμα αλλά και διάθεση να δοθεί χρόνος στους πιτσιρικάδες. Τα αποτελέσματα της νέας φιλοσοφίας φαίνονται ήδη με Μποχωρίδη, Διαμαντάκο, Παππά, Γιάνκοβιτς να έχουν μπει στο κάδρο, αν και τους δύο τελευταίους άπειρους δεν τους λες.

Ο Ράιτ σε 246 ματς στο ΝΒΑ είχε καλούς μέσους όρους (4 π. και 2.5 ριμ.) δείγμα ότι το σπορ το… κατέχει. Μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα ότι το παιδί το εμπιστεύονταν χρόνια στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη (ως γνωστόν στην ήπειρό μας το μπάσκετ είναι πιο σκεπτόμενο/πολύπλοκο), ενώ παίκτες που έχουν κερδίσει τους Έλληνες φιλάθλους με τα προσόντα τους (όπως ο Τζέιμς Γκιστ ή ο Μπράιαν Ντάνστον) δεν έχουν περάσει ούτε… απ’ έξω απ’ το τοπ πρωτάθλημα.

Τσεκάροντας τα στατιστικά του Ράιτ στη Μακάμπι Ρισόν (15,7 πόντοι, 9,1 ριμπάουντ, 58%  στα δίποντα, 2 ασίστ, 1,3 μπλοκ, 2 κλεψίματα) και την ρώσικη Κράσνιε Κρίλια (15,6 πόντοι, 10,3 ριμπάουντ, 57%  στα δίποντα, 2 ασίστ, 1 μπλοκ, 1.7 κλεψίματα) αυτό που κεντρίζει το μάτι είναι η μεγάλη του αδυναμία από την γραμμή των προσωπικών όπου το ποσοστό του με το ζόρι ακουμπά το 50%.

Τα Χριστούγεννα ο λεγάμενος έπαιξε τελευταία φορά στη Ρωσία κι από τότε είναι ανενεργός, ίσως εκεί κρύβεται το μυστικό της πρόσφατης απόρριψής του από το πράσινο ιατρικό τιμ. Μια πρόχειρη ματιά στο youtube μας κάνει σίγουρους πως αν τελικά υπογράψει τα καλάθια θ΄ αναστενάξουν (θα τακιμιάσει και με τον Τζέιμς Γκιστ) κι ο τύπος σίγουρα θα λατρέψει τον Δημήτρη Διαμαντίδη… Αν δεν αποκτηθεί (το πιθανότερο σενάριο) ας ετοιμαστούμε για βραδιές Ευρωλίγκας με Φώτση, Γκιστ, Γιάνκοβιτς (;) στο «4».

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ