ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Ελπίδα και αγωνία

Το νέο αίμα του ΠΑΟ ετοιμάζεται να πάρει γεύση Ευρωλίγκας στην πρώτη σεζόν μετά από πολλά χρόνια που ο Εξάστερος δεν θεωρεί δεδομένη την πρόκριση ούτε στο β΄ γύρο! Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Ελπίδα και αγωνία

Το να βγουν διθυραμβικά συμπεράσματα μετά την επική πρόκριση επί του Ολυμπιακού είναι το ίδιο κουτό μ’ όσους είχαν κρεμάσει πλερέζες λόγω των οκτώ ηττών στα εννιά φιλικά που έδωσε ο Εξάστερος.

Ο Παναθηναϊκός σε λίγες ώρες ντεμπουτάρει στην Ευρωλίγκα εκεί που πέρσι με πολύ πιο έμπειρο υλικό «ίδρωσε» να περάσει τον πρώτο γύρο (μην ξεχνάτε ότι το εντός έδρας παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους της Σερβίας είχε χαρακτήρα… τελικού)! Προ ημερών ο Δημήτρης Διαμαντίδης έθεσε ως ευρωπαϊκό στόχο να περάσουμε απλώς στην β΄ φάση και μετά… βλέποντας και κάνοντας, δείγμα ότι οι τόνοι στην ομάδα είναι χαμηλοί, ασχέτως αν αρκετοί μετά τη νίκη στο ντέρμπι μπορεί να την «άκουσαν» για τα καλά (τα έχουν αυτά τα εφηβικά και τα μετεφηβικά χρόνια, άλλωστε).

Ο μόνιμος πρωταθλητής είναι ένα σύνολο με ταβάνι το οποίο ΟΥΔΕΙΣ ξέρει, ούτε καν ο άνθρωπος που κοουτσάρει καθημερινώς τους αθλητές. Ταλέντο μπόλικο υπάρχει μόνο που αυτό δεν αρκεί σε ομάδα πρωταθλητισμού όπου οι απαιτήσεις, το άγχος κι η πίεση μπορούν να σε διαλύσουν αν το στομάχι σου δεν αντέχει! Π.χ κοτζάμ Αριαν Κόμαζετς (το 1992 θεωρούνταν απ’ τους Κροάτες το μεγαλύτερο ταλέντο του τόπου και κλώνος του Ντράζεν Πέτροβιτς) ήρθε εν μέσω διθυραμβικών σχολίων στον Παναθηναϊκό, το ποσοστό του από τα 6.25 το 1993 στην κανονική περίοδο ακουμπούσε το 51% (!!!) αλλά στο τέλος της σεζόν «εξαφανίστηκε» με την επίσημη εκδοχή να μιλά για ψυχολογικά προβλήματα!

Ο ΠΑΟ έχει ένα πολλά υποσχόμενο έμψυχο δυναμικό πλην όμως μπόλικοι από τους παίκτες έχουν εμφανέστατες αδυναμίες κι ελλείψεις που στην Ευρωλίγκα θα φανούν. Το καλό είναι πως με την μορφή που έχει πάρει το ρόστερ η «κατασκοπεία» -στο ξεκίνημα τουλάχιστον- θα είναι δύσκολη για τους αντιπάλους αφού ουδείς ξένος έχει ιδέα τι εστί Μποχωρίδης, Διαμαντάκος, Γιάνκοβιτς, Παππάς.

Εδώ το πράσινο προπονητικό τιμ ακόμα ψάχνεται, αφού λείπει ο οργανωτής που θα ξεκουράσει αρκετή ώρα τον Διαμαντίδη, ένας καλός περιφερειακός αμυντικός (να δούμε σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ο Νέλσον) κι ένας αθλητικός ψηλός. Η Ευρώπη κρύβει πολλά ζόρικα τεστ, πρώτη φορά μετά απ’ τον περασμένο… αιώνα ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι η πρόκριση θα έρθει άνετα!

Απ’ την άλλη με την διοίκηση να αποσαφηνίζει σε κάθε ευκαιρία ότι φέτος είναι σεζόν «χτισίματος» ο ΠΑΟ αποσυμπιέζεται -εν μέρει -από το «πρέπει» και κοιτά να φανεί συνεπής στο project, πάει να πει την πρόοδο των πιτσιρικάδων του. Το ξεκίνημα είναι ενθαρρυντικό και χαροποιεί τον κόσμο, μακάρι να έχει συνέχεια, άλλωστε φέτος στο τέλος της χρονιάς το πρώτο που θα μετρήσει (περισσότερο από τους τίτλους) είναι κατά πόσο επιτεύχθηκαν τα «θέλω» της ιδιοκτησίας που πέρσι «έστειλε» τον (πετυχημένο) Πεδουλάκη με την αιτιολογία ότι δεν χρησιμοποιούσε τους νέους κι ότι η ομάδα απέδιδε βαρετό μπάσκετ. Με Ολυμπιακό, Κηφισιά ο νταμπλούχος ακούμπησε τους 80 πόντους μ’ ένα σωρό απουσίες βασικών, χώρια που τρόμαξε τον «αιώνιο» (που στο τέλος «τα έκανε πάνω του» γνωρίζοντας για νιοστή φορά την ήττα) με πεντάδα Μπλουμς, Παππά, Μποχωρίδη, Γιάνκοβιτς και Διαμαντάκο. Άριστοι οιωνοί για ξεκίνημα.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ