ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Οικογένεια μου ο Παναθηναϊκός»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Στέφανος Καπίνο, μιλώντας για τον Παναθηναϊκό, την Εθνική, τον Καραγκούνη, τον Αναστασίου αλλά και για άλλα πολλά.

«Οικογένεια μου ο Παναθηναϊκός»

Ο τερματοφύλακας της Μάϊντς, χαρακτήρισε οικογένεια του τον Παναθηναϊκό,. Παράλληλα, τόνισε ότι θα ήθελε να μείνει για μία ακόμα χρονιά στο «τριφύλλι» πριν κάνει το βήμα για το εξωτερικό, ωστόσο δεν το μετανιώνει.

Απόσπασμα όσων είπε στην «Πράσινη» ο Στέφανος Καπίνο:

Από την περηφάνια του καλοκαιριού στην ντροπή του 0-2 από την Β. Ιρλανδία και του ενός βαθμού σε τρεις αγώνες…

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.495 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Ε, όχι και ντροπή… Κακή παρένθεση. Θα σηκώσουμε ξανά κεφάλι».

Πάντως, αυτήν την στιγμή είμαστε σαν να πηγαίνουμε στον γκρεμό χωρίς κανείς να πατάει φρένο.

«Εντάξει στην Ελλάδα είμαστε λίγο της ισοπέδωσης και προχθές στο γήπεδο, είδα πολλά πράγματα που δεν μου άρεσαν».

Όπως;

«Κατανοώ και από την απογοήτευση κα πολλές φορές το γιουχάισμα. Αλλά από εκεί και πέρα το βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ η απόσταση είναι μεγάλη. Ειδικά όταν πριν από δύο μήνες οι ίδιοι άνθρωποι μας αποθέωναν. Αλλά έτσι είναι στην Ελλάδα, Είμαστε των άκρων. Αυτή είναι η νοοτροπία μας».

Ένας παίκτης όταν ακούει «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ» πως νιώθει;

«Με μια λέξη; Αχαριστία! Είναι αχαριστία για αυτήν την Εθνική. Στα καλά είμαστε όλοι μαζί. Στα άσχημα όμως μόνοι μας. Τώρα είναι που ο κόσμος πρέπει να μας στηρίξει…».

Αν ήσουν ο Ρανιέρι τι θα άλλαζες;

«Δεν θα άλλαζα κάτι… και ξέρεις κάτι; Δεν φταίει ο Ρανιέρι ή καλύτερα δεν φταίει μόνο ο Ρανιέρι για αυτό που συμβαίνει. Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Εμένα μου έχει κάνει καλή εντύπωση και ως προπονητής και σαν άνθρωπος».

Τι σας είπε μπαίνοντας στα αποδυτήρια προχθές; «Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και πως είναι κακή παρένθεση. Ο άνθρωπος είναι ένα μήνα εδώ και όλα έχουν πάει άσχημα. Πολλοί τραυματισμοί… Έφυγε ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης… Ο Γιώργος βέβαια είναι μαζί μας τώρα αλλά όχι μέσα στο γήπεδο».

Ο Καραγκούνης έπρεπε να φορέσει το κοστούμι από φέτος;

Μακάρι όλοι να είχαμε την πορεία του Καραγκούνη και να δοξαστούμε όπως αυτός. Ο Καραγκούνης έφτασε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μακάρι να κάνουμε τα μισά απ’ όσα πέτυχε ο Γιώργος».

Λάθος ή σωστό του Παναθηναϊκού που δεν του έδωσε την ευκαιρία να κλείσει την καριέρα του στο τριφύλλι;

«Δεν θέλω να το σχολιάσω».

Εσύ ήθελες να τον ξαναδείς με την πράσινη φανέλα;

«Εννοείται! Θα ήταν τιμή και περηφάνια για όλους τους Παναθηναϊκούς να κλείσει την καριέρα του ο Γιώργος με την φανέλα της ομάδας…».

Από τον Πειραιά στην Παιανία και από την Παιανία στη Γερμανία. Ποιο ταξίδι είναι πιο δύσκολο;

«Από την Παιανία στη Γερμανία. Όταν έχεις μεγαλώσει κάπου, είναι οικογένεια για σένα και ο Παναθηναϊκός ήταν για μένα οικογένεια. Είναι δύσκολο λοιπόν να φύγεις από την οικογένεια και θέλει υπομονή και επιμονή».

Στα 17 σου ήσουν ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στην Εθνική Ανδρών, στα 19 σου Κυπελλούχος με τον Παναθηναϊκό, στα 20 σου στην Μάινζ και καλύτερος νέος τερματοφύλακας στην Ευρώπη. Σαν πολλά δεν έχεις καταφέρει;

«(Γέλια) Έτσι όπως τα λες, ναι είναι πολλά αλλά έχω το ελάττωμα να είμαι ανυπόμονος και βιαστικός και δεν ξέρω να θα μου βγει σε καλό στο τέλος. Όταν καταφέρνω κάτι, αμέσως σκέφτομαι τον επόμενο στόχο Και φοβάμαι έτσι κάποια στιγμή μπορεί να χάσω και τον δρόμο μου». Κλείσε τα μάτια! Ποια στιγμή σου έρχεται στο μυαλό;

«Στιγμές, όχι στιγμή. Όλα τα χρόνια στην Παιανία. Παιδάκια, φίλοι-κολλητοί. Σαν κατασκήνωση, όλο τον χρόνο! Πολλές χαρές με τον Παναθηναϊκό. Το Κύπελλο, το 0-3 και η επέμβαση στο Καραϊσκάκη. Τα ντέρμπι με Ολυμπιακό. Όπου κι αν πας, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Τσέλσι όταν είσαι Έλληνας και έχεις μεγαλώσει τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την εμπειρία να παίζεις σε τέτοιο ματς».

Τι έχεις διαβάσει και σε έχει τσαντίσει;

«Όλα αυτά που έγραφαν πέρυσι για την ομάδα το πρώτο δίμηνο. Μετά όμως έγιναν Ολυμπιονίκες στην κωλοτούμπα. Στην αρχή της σεζόν ήμουν άσχετος και τέλος ο τερματοφύλακας που πρέπει να παίξει Μουντιάλ».

Από τους παίκτες που έφυγαν, δική σου αποχώρηση συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη. Κάποιοι είπαν ότι ο Καπίνο ήταν λεφτά στην τράπεζα. Μήπως τελικά ήταν λάθος που έφυγες;

«Πιστεύω ότι το καλύτερο πρωτάθλημα της ζωής μας να έκανα τα λεφτά θα ήταν πάνω-κάτω τα ίδια για τον Παναθηναϊκό».

Εσύ ήθελες να φύγεις;

«Όχι… Ήθελα να κάτσω ακόμη έναν χρόνο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μετανιώνω για την επιλογή μου».

Αν ο Παναθηναϊκός είχε την δυνατότητα να σταματήσει το κύμα φυγής των δικών του παιδιών… θα ήταν πιο κοντά η κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Ο Παναθηναϊκός έχει χειριστεί πολύ λάθος το θέμα των δικών του παιδιών. Δεν αξιολόγησε όσο έπρεπε τους παίκτες που έβγαλε από τα σπλάχνα του και μεγαλύτερο παράδειγμα αυτό από του Καραγκούνη δεν υπάρχει. Είναι πολύ άσχημο να μην σε τιμάει η ομάδα σου και να μην σου δίνει την ευκαιρία να γυρίσεις και να κλείσεις την καριέρα σου εκεί».

Εσύ θα ήθελες κάποια στιγμή να γυρίσεις στον Παναθηναϊκό;

«Εννοείται, αλλά το ότι θες να γυρίσεις, δεν σου εξασφαλίζει το ότι θα γυρίσεις. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο».

Το 2011 ο Παναθηναϊκός είχε εσένα, τον Καρνέζη και τον Κοτσόλη. Φέτος αναγκάστηκε να πάρει μεταγραφή τερματοφύλακα. Σημεία των καιρών ή κακός χειρισμός;

«Κοίτα, τον Στέφανο τον πιστεύω πάρα πολύ. Όσο δουλεύει ο Στέφανος δεν δουλεύει κανείς. Μερικές φορές ίσως βολεύει να στοχοποιείται κάποιος».

Πως έζησες τον Αναστασίου;

«Είναι δίκαιος άνθρωπος και καλός προπονητής. Πολύ μεθοδικός».

Τι ήταν το 0-3 για εσένα. Με μια λέξη… «Δικαίωση»

Τον Αλαφούζο πως τον κρίνεις;

«Είναι τεράστια η προσπάθεια που κάνει όλοι πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο. Εύχομαι να πετύχει γιατί δεν αξίζει στον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να δώσει κάποια χρήματα παραπάνω για να κάνει μια μεταγραφή, γιατί θα αποζημιωθεί κάπου αλλού. Για αυτό και δεν μπορεί να κρίνει κανείς τις μεταγραφικές κινήσεις».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.