ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Έχει… πέπλο προστασίας

Ο ΟΦΗ βάζει δύσκολα στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια αλλά έχει και την εύνοια του «συστήματος» σε περιπτώσεις που προκαλούν εξόφθαλμα. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Έχει... πέπλο προστασίας

Ο Γολγοθάς του Κυπελλούχου Ελλάδας ξεκινά με ΟΦΗ εντός. Θεωρητικά χαμηλό εμπόδιο, ότι πρέπει για μια πειστική νίκη που θα δώσει κουράγιο στους πράσινους οι οποίοι καιρό τώρα προσπαθούν να καλύψουν όπως μπορούν το κενό του κορυφαίου παίκτη του πρωταθλήματος.

Δεν τα έχουν πάει κι άσχημα αν αναλογιστούμε ότι είναι ισόβαθμοι μ’ αυτούς που έχουν τρεις (!) ισάξιες ενδεκάδες, ξέχωρα που αν οι διαιτητές σφύριζαν τα προφανή με Καλλονή, Λεβαδειακό τώρα ενδεχομένως η ομάδα να ήταν πάνω κι από τον ΠΑΟΚ! Σε διάστημα που ο Αναστασίου ψάχνεται, οι εμφανίσεις δεν ενθουσιάζουν ενώ αρκετά από τα ατού της ομάδας δεν έχουν βρει τη φόρμα τους, για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας.

Οι Κρητικοί εκεί που επί Θόδωρου Βαρδινογιάννη θεωρούνταν… Παναθηναϊκός Β (έχοντας κόψει πρωταθλήματα κι ευρωπαϊκή έξοδο από το τριφύλλι) τώρα στέκονται απέναντι, έχοντας κάτι παραπάνω από φιλικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό (π.χ Ντουντού, Γκαλέτι, Σίσιτς, Νούνιες, Μονιάκης πήραν άριστες συστάσεις πριν αποφασίσουν να παίξουν στο Ηράκλειο). Το εξαργύρωσαν με εξαιρετικές διαιτησίες στα εντός έδρας παιχνίδια τους όπου οι αντίπαλοί τους σφυρίχτηκαν λες κι ήταν ομάδα τοπικού, χώρια το προπέρσινο και περσινό «σημάδεμα» Μαυρία-Καπίνο που έφυγαν από το «Γεντί Κουλέ» με μελανιές χωρίς (φυσικά!) κανείς να συγκινηθεί. Οι τιμωρίες που ανακοινώθηκαν ήταν της πλάκας, με τον ΟΦΗ να καταβάλλει 12 κι εννιά χιλιάρικα αντίστοιχα, την ώρα που πέρσι ο ΠΑΟ τιμωρούνταν μόνο και μόνο επειδή οι οπαδοί του βρίσκονταν στις εξέδρες της Λεωφόρου!

Τσεκάρουμε τα περσινά στατιστικά και βάζουμε τα γέλια. Στο 1-1 του πρωταθλήματος τα φάουλ ήταν 11-31 κατά! Το πέναλτι που κέρδισε ο ΟΦΗ δεν έπρεπε να καταλογιστεί αφού προηγουμένως παίκτης του (Ροβύθης) ήταν σε θέση οφσάιντ. Μ’ αυτό τον τρόπο, Κουτσιαύτης και Κωσταράς (ρέφερι και επόπτης) «πάτσισαν» (κατά την ελληνική λογική πως αν κάνω ένα λάθος, προσπαθώ να το ισοφαρίσω υπέρ αυτού που αδίκησα) την φάση του πράσινου γκολ όπου ο Μπεργκ υποπίπτει σε επιθετικό φάουλ.

Στο κύπελλο η ομάδα κατέβηκε συντηρητικά, ο ρέφερι Παππάς βαρέθηκε να δίνει φάουλ υπέρ των οικοδεσποτών στο β΄ ημίχρονο μέχρι που ο ΟΦΗ βρήκε τη φάση που έψαχνε και το “κάρφωσε” (1-0). Ο πράος και συνήθως λιγομίλητος Στέφανος Κοτσόλης ανέβαζε τους τόνους επιστρέφοντας στην Αθήνα αναρωτώμενος αν στο ποδόσφαιρο χωρούν κανόνες μπάσκετ! Όσες φορές οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν ν’ αμυνθούν, ν’ απομακρύνουν, να τζαρτζάρουν, η μπάλα στηνόταν κοντά στα καρέ του! (φάουλ 28-15 υπέρ του νικητή).

Μετά τη λήξη ο Αναστασίου δεν γκρίνιαξε για την διαιτησία (προς τιμήν του), δήλωσε σίγουρος για την ανατροπή, ενημέρωσε ότι στη ρεβάνς οι παίκτες του δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουν fair play (γιατί κι η κοροϊδία έχει όρια) και στον επαναληπτικό με μια Λεωφόρο να “βράζει” (δεν θυμόμαστε  στο παρελθόν τόσο ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ακόμα κι οι «κυριλέ» στην 10 και την 9 ήταν στα κάγκελα) o ΠΑΟ έκανε περίπατο, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2010.

Η παραδοχή του σπουδαίου ποδοσφαιράνθρωπου Σα Πίντο μετά την παράταση («ο αντίπαλος έτρεχε κι εμείς περπατούσαμε») δεν άφηνε περιθώρια γι αμφισβήτηση και… τζέρτζελο, σ΄ αντίθεση με ότι είχε γίνει στο ματς πρωταθλήματος!

Τότε μετά από μια «καθαρή» ήττα (0-1, με γκολ του Μπεργκ) ο ΟΦΗ είχε σηκώσει τους τόνους όταν το μέλος του Δ.Σ Γιάννης Φασομυτάκης κατήγγειλε «ευτραφείς κυρίους των αποδυτηρίων», μιλώντας για καταστάσεις… ζούγκλας, ακόμα και για πεταμένα τσιγάρα στον κόουτς Δερμιτζάκη. Μίλησε για τριτοκοσμικές καταστάσεις ο άνθρωπος που έβλεπε στη Λεβεντογέννα να γίνονται μαγκιές σε εφήβους (Μαυρίας, Καπίνο) και δεν έβγαζε κιχ.

Πάμε για μάχη την Κυριακή…

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ