ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η ώρα του Ρισβάνη

Αρκούσαν λίγα παιχνίδια ως τον Δεκέμβρη για να πάθουν πλάκα με τον πανύψηλο μπακ οι σκάουτερ. Ο 19χρονος επιστρέφει στην 11άδα την Κυριακή...

Η ώρα του Ρισβάνη

Οι ξένοι σκάουτερ είχαν πάθει πλάκα μαζί του πέρσι. Ειδικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τα…είδαν όλα, αφού ο έφηβος Σπύρος Ρισβάνης έπαιξε με ηρεμία βετεράνου απέναντι σε Μήτρογλου-Σαβιόλα, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τους μπόμπιρες του ΠΑΟ να μην μασάνε στα μεγάλα ματς(γκολάρα και ασίστ ο Νίνης στο 4-1 επί της ΑΕΚ, σούπερ Μαυρίας στο 2-2 με τον Ολυμπιακό, εκπληκτικός στα 17 του ο Καπίνο στη νίκη με 3-0 στην Τούμπα και στο 1-1 του Καραϊσκάκη, χωρίς σοβαρό λάθος ο Τριανταφυλλόπουλος στο προ διετίας 2-2 του ΟΑΚΑ με Ολυμπιακό).

Το καλοκαίρι πληροφορηθήκαμε ότι ο πανύψηλος σέντερ μπακ μπήκε σε πρόγραμμα ενδυνάμωσης με το τεχνικό τιμ να μην του δίνει λεπτά συμμετοχής μέχρι το κορμί του να «δέσει». Οι τραυματισμοί Σίντενφελντ, Κουτρουμπή φέρνουν τον Ρισβάνη προ των πυλών της 11άδας με τον ΟΦΗ (όπου πέρσι μέτρησε 2/2 αποβολές!), λογικά θα είναι η δεύτερη φορά που θα ξεκινήσει βασικός μετά το 2-1 στη Δανία επί της Μίντιλαντ όπου πραγματοποίησε αψεγάδιαστη εμφάνιση στο πλευρό του Σίντενφελντ. Ο 19χρονος στόπερ φαντάζει συνεχιστής της παράδοσης των ακαδημιών του Παναθηναϊκού στους καλούς αμυντικούς και μάλιστα είναι ο μοναδικός που θυμόμαστε, μετά τον Γιώργο Αλεξόπουλο που χάθηκε ελέω τραυματισμών και…ποδόγυρου, με τόσο καλή τεχνική κατάρτιση.

Ίσως επειδή η (πρώτη) θέση του στην ακαδημία ήταν επιθετικός μέχρι ο Αρης Κυριαζής (προπονητής που είχε στα 11, στην ομάδα Παίδων του Παναθηναϊκού), τον γύρισε πίσω, όπου και καθιερώθηκε σε Παίδες, Εφηβους και Νέους. Το εντυπωσιακό με τον Σπύρο είναι πως ανάμεσα στην ηλικία 16 με 17 ετών πήρε 11 πόντους (!) μπόι μέσα σε 5 μήνες, γεγονός που εκτιμάται ότι έχει παίξει ρόλο στο να έχει ψηλόλιγνη κορμοστασιά και να δείχνει αδύνατος εξού και το πρόγραμμα ενδυνάμωσης που του έδωσαν το καλοκαίρι οι προπονητές του.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.518 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δημήτρης Στρατής

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.