ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Ολυμπιακέ, γιατί φώναζες στο Περιστέρι;

Αν ο Παναθηναϊκός δεν δικαιούται να μιλά για τον Καλογερόπουλο επειδή δεν έκανε ευκαιρία, τότε ο Ολυμπιακός γιατί φώναζε στο Περιστέρι για τον Τριτσώνη χωρίς ευκαιρία κόντρα στον Ατρόμητο; Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ολυμπιακέ, γιατί φώναζες στο Περιστέρι;

Κλασική, ελληνική και σχεδόν ακαταλαβίστικη λογική: «Τι μιλάς εσύ; Αφού δεν έκανες ούτε μια κλασική ευκαιρία σε όλο το ματς». Το φαινόμενο εμφανίστηκε και πάλι τις τελευταίες μέρες και συγκεκριμένα μετά το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, ο Παναθηναϊκός δεν δικαιούται να μιλάει για τη διαιτησία και τις αποφάσεις του Καλογερόπουλου, επειδή – λένε οι φωστήρες – δεν έπαιξε καλά και δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία για να σκοράρει. Μάλιστα. Πάμε τώρα να θυμηθούμε τι συνέβη σε δύο εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού;

Ας αρχίσουμε από το πιο πρόσφατο. Ο Ολυμπιακός έχασε 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και μετά το τέλος του αγώνα σηκώθηκε θύελλα για την διαιτησία. Μέχρι και για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του Ολυμπιακού ακούσαμε! Σ’ ένα ματς που ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε μία κλασική ευκαιρία. Ακριβώς όπως ο Παναθηναϊκός προχθές. Αρα, δεν δικαιούται να μιλάει, σύμφωνα με όσα μας «σερβίρουν» εδώ και δύο μέρες.

Θέλετε και δεύτερο; ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα, για τα ημιτελικά του περσινού Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά το τέλος του αγώνα και την πρόκριση του ΠΑΟΚ με το 1-0 στον τελικό, από τον Ολυμπιακό ξεσήκωσαν τον κόσμο για όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια του ματς, αλλά και για τη διαιτησία. Ναι, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε κλασική ευκαιρία πλην μίας στις καθυστερήσεις του ματς. Ακριβώς όπως ο Παναθηναϊκός προχθές. Δεν είχε κλασική, αλλά αν τον άφηνε ο Καλογερόπουλος τον Ατζαγκούν, τότε θα είχε και ίσως θα είχε και γκολ και έναν βαθμό επιπλέον. Άρα, ο Ολυμπιακός δεν δικαιούται να μιλάει ούτε για εκείνο το ματς, σύμφωνα πάντα με την λογική του παραλόγου που υπάρχει στο θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και όχι μόνο σε αυτόν. Οι φίλοι του Ολυμπιακού διαμαρτύρονται εδώ και καμιά εικοσαριά χρόνια πως ο Παναθηναϊκός ελέγχει το ελληνικό μπάσκετ και παίρνει τα πρωταθλήματα λόγω των διαιτητικών αποφάσεων. Με την λογική λοιπόν «δεν έκανες ευκαιρία, μην μιλάς για τον Καλογερόπουλο», θα συμφωνούν και με το «μην μιλάς για τον Τανατζή, όταν έχεις αποκτήσει διαφορά 14 πόντων».

Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αν ο Τανατζής σφυρίξει λάθος στη φάση του τελευταίου δευτερολέπτου, με το σκορ στον πόντο, τότε δικαιούται να φωνάζει και να ξεσηκώνει τον κόσμο ο Ολυμπιακός. Έτσι δικαιούται να φωνάζει και να ξεσηκώνει τον κόσμο και ο Παναθηναϊκός, αφού ο Καλογερόπουλος σφύριξε στις καθυστερήσεις λανθασμένα, την ώρα που Ατζαγκούν ετοιμαζόταν να ισοφαρίσει. Τόσο απλά! Όλα τα υπόλοιπα είναι αστειότητες, που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας για να δικαιολογήσουν ορισμένους αδικαιολόγητους και φοβισμένους διαιτητές, που πολλές φορές αγνοούν ακόμα και τους κανονισμούς της δουλειάς που κάνουν.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.