ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Να ‘χα χίλια μάτια…

Με εξωπραγματικά ποσοστά τριών πόντων (18/26), ο Παναθηναϊκός εξαφάνισε την Φενέρ του Ομπράντοβιτς (91-73) προσφέροντας ολοκληρωτικό μπάσκετ. Πρώτος σκόρερ ο Σλότερ με 23 πόντους και 7/10 τρίποντα, δέκα ασίστ είχε ο Διαμαντίδης που ξεπέρασε τις χίλιες.

Να 'χα χίλια μάτια...

Ένας Παναθηναϊκός να το πιεις στο ποτήρι. Σκέτη απόλαυση το τριφύλλι, που προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο, στη δεύτερη επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ σε όλη τη διάρκεια του ματς, ισοπέδωσε το φετινό φαβορί για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Το ματς

Με τους Διαμαντίδη, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Φώτση και Μπατίστα στην αρχική πεντάδα ξεκίνησε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς το ματς, κόντρα στη Φενέρ/Ούλκερ.

Τα πρώτο καλάθι για τους «πράσινους» το σημείωσε ο Σλότερ με σουτ από τα 6,75, με την Φενέρ να απαντάει γρήγορα και με καλάθι των Σιπάχι και Βέσελι, προηγήθηκε για το 3-4, όμως ξανά ο Σλότερ με τρίποντο έκανε το 6-4 στο 3’.

Στη συνέχεια με καλάθι του Μπατίστα το «τριφύλλι» σημείωσε το 8-4 πριν έρθει ο Σιπαχί να μειώσει για το 8-6.

Το αντιαθλητικό φάουλ του Γκούντελοκ στο Διαμαντίδη, έστειλε τον αρχηγό του «τριφυλλιού» στις βολές για το 12-8 στο 5’.

Οι «πράσινοι» πήγαν στην ταχύτητα στα πρώτα λεπτά του ματς και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους Τούρκους.

Ο Γιάνκοβιτς ανέβασε το δείκτη του σκορ στο  (14-8), με τον «Ζοτς» να καλεί γρήγορα σε τάιμ άουτ και να τα ψάλει… στους παίκτες του.

Από ένα καλάθι των Μπατίστα και Γκούντελοκ, σημείωσαν το 16-10, πριν έρθει ο Μπατίστα ξανά σαν τρέιλερ να στείλει τη διαφορά στο +8 για το (18-10).

Ο Φώτσης με σουτ τριών πόντων ανέβασε το δείκτη στο +11 για το (21-10), με τον Ομπράντοβιτς να γίνεται κατακόκκινος, βλέποντας την αμυντική δυσλειτουργία των παικτών του.

Ο Γιάνκοβιτς με τρίποντο ξανάστειλε σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά για το +12 (24-12), με τους «πράσινους» να σουτάρουν με 4/5 τρίποντα.

Ο Μπατίστα με 2 στις 2 βολές έστειλε το σκορ στο +14 για τους «πράσινους», με τον Ζόριτς στη συνέχεια να μειώνει με γκολ-φάουλ για το (26-15) στο 9’.

Ο Σλότερ όμως έδειξε ξανά ζεστός και με νέο τρίποντο έστειλε το σκορ στο (29-15), με το 1ο δεκάλεπτο, να ολοκληρώνεται με το «τριφύλλι» στο +12 (31-19).

Το 2ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με επιθετικό φάουλ του Ζόριτς στον Παππά, με το Σλότερ να συνεχίζει ζεστός και να σημειώνει το (34-19), αλλά να δίνει ασίστ για τον Μπατίστα που σημείωσε το (36-18) στο 13’.

Καυτός ο Σλότερ με δύο συνεχόμενα τρίποντα ανέβασε το σκορ στο +20 για το (41-21), ο Πρέλτζιτς τον αντέγραψε για το 41-24..

Τρομερός ο Παναθηναϊκός, διαλύει τη Φενέρ, με TOTAL BASKET… και με τους Παππά και Γκιστ, ανέβασε τη διαφορά στο +21 για το (45-24).

Ο Γκούντελοκ κατέβασε στο -17 το σκορ για το (45-28) με τρίποντο, με τον Ιβάνοβιτς να βλέπει μερική αδράνεια και να καλεί σε τάιμ άουτ.

Ο Μπλούμς με το συνήθη τρόπο του… ανεβάζει ξανά το σκορ στο +20 για το (48-28) στο 17’, παίζοντας παράλληλα και εξαιρετικές άμυνες, αποδιοργανώνοντας τους Τούρκους.

Ο Γκιστ μετά από ασίστ του Μποχωρίδη σημείωσε το (50-28), ενώ στη συνέχεια ο Παππάς συνέχισε το απίστευτο ποσοστό του από τα 6,75, σημειώνοντας το (53-28).

Οι Τούρκοι με καλάθι του Μπιέλιτσα σημείωσε το (54-32), όμως στην άμυνα είχαν συμπληρώσει τα 5 ομαδικά φάουλ στέλνοντας παράλληλα το «τριφύλλι» στις βολές.

Ο Παππάς με 2 στις 2 σημείωσε το (56-32) στο 19’, για να έρθει ο Μπλουμς μ’ ακόμα ένα τρίποντο να σημειώνει το (59-34), πριν έρθει ο Μπιέλιτσα να σημειώσει το τελευταίο καλάθι για το ημίχρονο, το οποίο βρίσκει το «τριφύλλι», μπροστά στο σκορ με (59-36).

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε όπως σχεδόν τα προηγούμενα δεκάλεπτα. Δηλαδή με τρίποντο για το «τριφύλλι» με τον Διαμαντίδη αυτή τη φορά να… ματώνει το καλάθι της Φενέρ για το (62-36), με τον Σλότερ να συνεχίζει… το βιολί του! με τα σουτ «μαχαιριές» από τα 6,75 για το (65-38).

+28 για το «τριφύλλι», με το νέο τρίποντο του Φώτση αυτή τη φορά, για το (68-40), πριν έρθει ο Γιάνκοβιτς να σημειώσει το (70-40), μέσα σε πανδαιμόνιο από τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Ο Μπογντάνοβιτς μείωσε για το (70-42), με τους φίλους του «τριφυλλιού» να ζητάνε μέσα σε αποθέωση το 7ο (Ευρωπαϊκό) παρασυρόμενοι με το μπάσκετ που βλέπουν από τα «παιδιά του Ιβάνοβιτς.

Δύο λάθη για τους «πράσινους» με τον Μπατίστα στη επίθεση αλλά και στην άμυνα, καθώς έδωσε ελεύθερα σουτ στη Φενέρ, με τον Ιβάνοβιτς να καλεί σε τάιμ άουτ, βλέποντας το «πράσινο» μπλοκάρισμα.

Ο Φώτσης με ένα ακόμα τρίποντο, έκανε το (73-47) στο 27’, με τον Γκιστ στη συνέχεια να ρολάρει… πάνω στο Βέσελι πήρε το φάουλ και το δικαίωμα για δύο βολές, στις οποίες και ευστόχησε για το (75-48).

Η Φενέρ συνέχισε να είναι νευρική στην επίθεση, αφού ο Μπογντάνοβιτς έχασε μέσα από τα χέρια του τη μπάλα, με τον Ομπράντοβιτς να μένει αποσβολωμένος στην… άκρη του πάγκου του.

Ο Παππάς σημείωσε το (77-53), σκοράροντας από το «ζωγραφιστό», με τη Φενέρ την ίδια ώρα να… σπάει τα καλάθια αφού δεν μπόρεσε να σκοράρει, πλην ελευθέρων βολών.

Ο Μπλουμς απ’ την πλευρά του σημείωσε το (80-55) με τρίποντο, με τους «πράσινους» να έχουν στο σημείο εκείνο 15/18.

Το σκορ στο 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Γκιστ να σημειώνει το φόλοου κάρφωμα για το (82-57).

Το 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τη Φενέρ που προσπαθούσε να μειώσει το σκορ και συνάμα τη διαφορά, όμως συνέχισε… να σπάει τα καλάθια σε σουτ δύο και τριών πόντων.

Ο Φώτσης μετά από σόλο του Διαμαντίδη, σημείωσε ακόμα ένα τρίποντο για το «τριφύλλι» για το (85-59).

Μετά από πολύ ώρα η Φενέρ σημείωσε καλάθι τριών πόντων, με τον Μπογκντάνοβιτς για το (85-62) και στη συνέχεια ο Γκούντελοκ σημείωσε το (85-64).

Ο Ράιτ αστόχησε σε δύο βολές, όμως στην άμυνα πήρε ακόμα ένα ριμπάουντ, με το Σλότερ να σημειώνει το 7ο προσωπικό του τρίποντο στην επίθεση, για το (88-64) στο 36’.

Στα τελευταία τέσσερα λεπτά ο Παναθηναϊκός έδειξε και τις αμυντικές αρετές του, καθώς σε 2-3 περιπτώσεις εγκλώβισε τους παίκτες της Φενέρ, οδηγώντας τους σε λάθη.

Η Φενέρ έριξε τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους με μικρό σερί 5-0, καθώς ο Βέσελι αρχικά με σουτ δύο πόντων και στη συνέχεια ο Μπογκντάνοβιτς, σημείωσαν το (88-69).

Ο Μποχωρίδης έβαλε και αυτός τρίποντο για το (91-69), με τον Ζόριτς στη συνέχεια να στρογγυλεύει τη διαφορά στους 20 πόντους για το (91-71).

Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο κόσμος που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, αποθέωσε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος με τη σειρά του χαιρέτισε τον κόσμο.

Το τελικό σκορ σημείωσε ο Χίκμαν το (91-73) με δύο βολές.

Έτσι ο Παναθηναϊκός επικράτησε κατά κράτος της πιο ακριβοπληρωμένης Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, με τον κόσμο να αποθεώνει κατά σειρά στο τέλος, όλους τους παίκτες.

Τα δεκάλεπτα: 31-19, 53-28, 82-57, 91-73.

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 23 (7), Μποχωρίδης 3 (1), Γιάνκοβιτς 7 (1), Φώτσης 13 (4), Παππάς 9 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 8, Μπατίστα 14, Μπλουμς 9 (3), Ράιτ.

Φενέρμπαχτσε(Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Γκούντελοκ 9 (1), Χίκμαν 5, Μπιέλιτσα 16, Ερντέν, Τουρκγιλμάζ, Μπογκντάνοβιτς 10 (2), Αλτιντίγκ, Σαβάς 2, Ζόριτς 9, Βέσελι 13, Σιπάχι 4, Πρέλντζιτς 5 (1).

mpasket

mpasket 1

mpasket 2

mpasket 3

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ