ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Άλλος άνθρωπος εκτός παρκέ ο Ιβάνοβιτς»

Ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζει καλά τι εστί Ντούσκο Ιβάνοβιτς εντός και εκτός παρκέ είναι ο άμεσος συνεργάτης του Τζουσέπ Μπεροκάλ ο οποίος μίλησε στο Panathinaikos24 για τον Μαυροβούνιο τεχνικό, για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρ αλλά και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Άλλος άνθρωπος εκτός παρκέ ο Ιβάνοβιτς»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί της Φενέρ και αν περίμενε ότι θα είχε τόσο εύκολο βράδυ ο Παναθηναϊκός:

«Κανένας δεν το περίμενε αυτό. Είμαι βέβαιος! Σίγουρα το 70% που είχαμε στα τρίποντα είναι κάτι το απίστευτο, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά και έκανε τη διαφορά. Δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε την άμυνα, όπου παίξαμε πολύ καλά. Το θέμα είναι ότι δε μπορεί να σκοράρεις κάθε φορά με αυτά τα εντυπωσιακά ποσοστά. Πρέπει να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα σε όλους τους τομείς. Και σε άμυνα και σε επίθεση. Η ομάδα ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη και αυτό αποδείχθηκε στο παρκέ. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντά τους και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Το σημαντικό είναι στο επίπεδο που βρισκόμαστε ότι παίξαμε πολύ καλά και πήραμε μια σπουδαία νίκη».

Για το πώς είναι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς εντός και εκτός παρκέ: «Τον Ντούσκο τον γνωρίζω σχεδόν μια δεκαετία. Έχουμε μια καλή σχέση από τότε που ήμασταν και πάλι μαζί στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, πριν από περίπου οκτώ χρόνια. Ο Ιβάνοβιτς σαν προπονητής είναι πολύ απαιτητικός με όλους τους συνεργάτες του, είτε είναι παίκτες, είτε προπονητές και αυτό το κάνει για να έχει καλά αποτελέσματα. Όσοι όμως τον γνωρίζουν εκτός γηπέδου ξέρουν ότι είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Στη δουλειά του έχει τη φήμη του αυστηρού και του σκληρού. Δεν είναι όμως έτσι με την οικογένειά του, τους φίλους του. Είναι πολύ προσιτός και φιλικός».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.930 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το τι είπε στους παίκτες του ο Ιβάνοβιτς μετά το τέλος του αγώνα:

«Τους έδωσε συγχαρητήρια παράλληλα όμως τους επισήμανε ότι πρέπει να βελτιώσουν κάποια πράγματα εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Τους τόνισε ότι το παιχνίδι τελειώνει στα 40 λεπτά και όχι στα 35, όπου η ομάδα παρουσίασε κάποια χαλάρωση (σ.σ. η διαφορά από τους 30 έπεσε στους 20 και στη συνέχεια στους 18). Αν είχαμε κερδίσει με 25 θα ήταν καλύτερα» (γέλια). Και αν νομίζετε ότι μετά από μια τέτοια σπουδαία εμφάνιση και νίκη, οι παίκτες θα «κέρδιζαν» μια μέρα ρεπό, είστε γελασμένοι.

«Προπόνηση θα γίνει και αυτή τη φορά, όπως πάντα. Άλλωστε έρχεται το ματς με τα Τρίκαλα για το πρωτάθλημα την Κυριακή. Αυτή είναι η ζωή μας. Για εμάς όλοι οι αγώνες είναι σημαντικοί. Δεν ξεχωρίζουμε τους αντιπάλους».

Την περίοδο 1993-94, οπότε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν προπονητής της Μπανταλόνα οδηγώντας την μάλιστα στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, ο Τζουσέπ Μπεροκάλ δούλευε στα τμήματα υποδομής της ομάδας (1992-1996).

«Τότε ήμουν 20 ετών και εργαζόμουν ως βοηθός στα τμήματα υποδομής της Μπανταλόνα και ο Ζέλικο ήταν προπονητής στην πρώτη ομάδα. Ο Ζέλικο δεν με γνώριζε όμως εγώ τον παρακολουθούσα, έβλεπα πώς δουλεύει στις προπονήσεις και τότε άρχισα να αγαπάω περισσότερο το μπάσκετ. Αποτελούσε παράδειγμα για μένα, που έκανα τα πρώτα μου προπονητικά βήματα. Ήταν ο καλύτερος προπονητής που πέρασε από τον Παναθηναϊκό».

Ρούλα Στεφανάκη

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.