ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Έχει αλλάξει για τα καλά…

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-0 (Λαζαρίδης αυτ. 27', Καρέλης 85'), πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας πια ότι η ομάδα έχει κάνει το restart, που χρειαζόταν. Όμορφο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, από την ομάδα του Αναστασίου στο πρώτο μέρος, διαχείριση στο δεύτερο.

Έχει αλλάξει για τα καλά...

Δύο γκολ, λίγες ευκαιρίες και πολλά νεύρα είχε το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, καθώς επιβλήθηκε του Ατρομήτου με 2-0.

Οι «πράσινοι» έτσι πήραν μια μίνι εκδίκηση, καθώς η ομάδα του Περιστερίου, ήταν η μόνη που δεν είχε κερδίσει το «τριφύλλι» την περασμένη σεζόν.

Το ματς

Με τους Στιλ, Τριανταφυλλόπουλο, Μέντες, Νάνο, Ρισβάνη, Ζέκα, Δώνη, Μπούι, Πράνιτς, Καρέλη και Πέτριτς, προτίμησε να ξεκινήσει ο Γιάννης Αναστασίου, την αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο για την 9η αγωνιστική της Σουπερλίγκας.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-4-2 σε ρόμβο και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, προσπάθησε να πιέσει αρκετά την ομάδα του Σα Πίντο, με τους «Περιστεριώτες» να αντιστέκονται.

Η πρώτη καλή στιγμή για το «τριφύλλι» σημειώθηκε στο 8’ λεπτό με το Νάνο να κάνει σέντρα σουτ και τον Τσενάμο να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Ένα λεπτό αργότερα ο Μλάντεν Πέτριτς ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, το σουτ όμως που επιχείρησε, ήταν χλιαρό και ο Τσενάμο ξανά, «καπάκωσε» τη μπάλα χωρίς πρόβλημα. Καλή στιγμή όμως είχε και ο Ατρόμητος με τον Ούμπιδες να σουτάρει στο 11’, με τον Στιλ να μπλοκάρει άνετα.

Στα επόμενα λεπτά και συγκεκριμένα στο 17’, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεσή του στα «καρέ» του Τσενάμο και απείλησε ν’ ανοίξει το σκορ με τους Πράνιτς αρχικά και στη συνέχεια με το Νάνο, τα σουτ όμως που επιχείρησαν, έδιωξαν χωρίς πρόβλημα οι αμυντικοί του Ατρόμητου.

Ο Νίκος Καρέλης ήταν ο κύριος εκφραστής της «πράσινης» επίθεσης και θα μπορούσε να βάλει το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ στο 22’, όμως το σουτ που επιχείρησε έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Τσενάμο. Ο ρυθμός του ματς είχε ανέβει, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε θέση επίθεσης, όμως οι αμυντικοί του Ατρομήτου, ήταν αυτοί που σταματούσαν τις όποιες προσπάθειες των επιθετικών του «τριφυλλιού».

Κάτι τέτοιο συνέβη και στο 24ο λεπτό, καθώς ο Νάνο βρήκε τον Καρέλη μέσα στην περιοχή, όμως τα δύο σουτ που επιχείρησε, κόντραραν και έφυγαν μακριά από την εστία του Τσενάμο.

Η πίεση αυτή έφερε αποτελέσματα, καθώς ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 27’, με αυτογκόλ του Λαζαρίδη, καθώς ο Πράνιτς περίτεχνα σέντραρε χαμηλά μετά από ατομική ενέργεια και ο αμυντικός της ομάδας του Περιστερίου, μπήκε στη φάση και άλλαξε πορεία στην μπάλα, η οποία κατέληξε στα δίκτυα της ομάδας του.

Καλή στιγμή και για δεύτερο γκολ για το «τριφύλλι» στο 33’, καθώς μετά από κόρνερ του Νάνο, ο Ρισβάνης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα ποδοσφαιριστή της ομάδας του Περιστερίου και να φεύγει σε κόρνερ.

Μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 35’ για τους «πράσινους», καθώς μετά από κόρνερ του Νάνο, ο Χρήστος Δώνης έπιασε το σουτ στην κίνηση, με τον Τσενάμο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν και αναγκαστική αλλαγή, καθώς στο 42’ ο Ρισβάνης αντικαταστάθηκε από τον Κουτρουμπή. Ο Στιλ όταν χρειάστηκε δήλωσε παρόν, καθώς αποσόβησε τον κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί μετά το κόρνερ του Ούμπιδες.

Το ματς στα εναπομείναντα λεπτά δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, με τον διαιτητή Στυλιάρα να στέλνει τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια.

Στο β’ ημίχρονο το ματς ξεκίνησε μοιρασμένο, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή, αρχικά ο Ατρόμητος απείλησε τα «καρέ» του Στιλ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με το «τριφύλλι» να πιέζει με τον Πέτριτς και τον Μπούι αλλά και αυτοί χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Οι δύο τερματοφύλακες είχαν αρκετοί δουλειά στη συνέχεια του ματς, καθώς πότε ο Τσενάμο και πότε ο Στιλ, έδιωχναν τους κινδύνους που είχαν δημιουργηθεί μπροστά στα καρέ τους. Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός έπεσε και οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές συστημάτων και προσώπων. Αυτό το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει μια καλή στιγμή με τον Καρέλη στο 69’, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Ο Ατρόμητος είχε την κατοχή μπάλας και πατούσε καλύτερα στο χορτάρι, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει.

Απ’ την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μια καλή στιγμή με τον Πράνιτς στο 70’ να κάνει το σουτ και τον Τσενάμο να μπλοκάρει εύκολα στη δεξιά του γωνία. Η ροή του αγώνα στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά, είχε κάπως κοπάσει, με το «τριφύλλι» να έχει μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς να δημιουργεί καταστάσεις μπροστά στα καρέ του Τσενάμο.

Τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι αψιμαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, έκαναν την εμφάνισή τους, με τον διαιτητή να βγάζει την κίτρινη από το τσεπάκι του δύο φορές.

Με το σκορ στο ρευστό 1-0, οι Περιστεριώτες βγήκαν μπροστά αλλά χωρίς ιδιαίτερα πίεση προς τους αμυντικούς του «τριφυλλιού».

Το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός το βρήκε στο 85’ με σκόρερ τον Νίκο Καρέλη, μετά από ωραία συνεργασία με τον Ατζαγκούν.

Καλή στιγμή για τον Ατρόμητο να μειώσει είχε ο Γεωργίου, μετά από εκτέλεση φάουλ στο 87’, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Στιλ. Το ματς δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με το «τριφύλλι» να πηγαίνει με καλή ψυχολογία στον ματς της Πέμπτης με την Αϊντχόφεν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Ζέκα, Δώνης, Καρέλης, Νάνο, Μπούι, Ρισβάνης (43’ Κουτρουμπής), Πράνιτς (72’ Ατζαγκούν), Πέτριτς (65’ Λαγός)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσέναμο, Ταυλαρίδης, Αγκουαζί (59’ Δημούτσος), Ναπολεόνι, Τάτος (46’ Παπάζογλου), Νάστος, Καραμάνος, Ουμπίδες (79’ Γεωργίου), Λαζαρίδης, Γκαρσία, Κοντοές

pao 1
pao 2
pao 3
pao 4
pao 5
pao 6
pao 7
pao 8
pao 9
pao 10

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ