ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Η Ισπανία ανοίγει ξανά τη διαδικασία αδειοδότησης

Η ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας (La Direccion General de Ordenacion del Juego (DGOJ)) αποφάσισε να ανοίξει και πάλι το “παράθυρο” της αδειοδότησης για το online στοίχημα καλώντας εκ νέου τις στοιχηματικές εταιρίες που δεν είναι αυτή τη στιγμή στην αγορά. Η ισπανική επιτροπή παιγνίων προσπαθώντας να αυξήσει τα πιθανά έσοδα από τυχόν είσοδο νέων […]

Η Ισπανία ανοίγει ξανά τη διαδικασία αδειοδότησης
Η ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας (La Direccion General de Ordenacion del Juego (DGOJ)) αποφάσισε να ανοίξει και πάλι το “παράθυρο” της αδειοδότησης για το online στοίχημα καλώντας εκ νέου τις στοιχηματικές εταιρίες που δεν είναι αυτή τη στιγμή στην αγορά. Η ισπανική επιτροπή παιγνίων προσπαθώντας να αυξήσει τα πιθανά έσοδα από τυχόν είσοδο νέων στοιχηματικών εταιριών, προβαίνει σε μία ορθή κατά τη γνώμη μας κίνηση, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε νέες εταιρίες να δραστηριοποιηθούν στην Ισπανική αγορά τυχερών παιχνιδιών.Μηπως θα έπρεπε και η Ελλάδα να κάνει κάτι ανάλογο; Πόσες μεγάλες εταιρίες θα μπορούσανε να επιστρέψουνε στην ελληνική αγορά αν γινότανε μία νέα προκήρυξη αδειών;

Η αρχή τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας, ουσιαστικά η δική μας ΕΕΕΠ, βρίσκεται ένα στάδιο πριν τη διαδικασία επανεξέτασης νέων επιχειρηματικών σχεδίων από εταιρίες ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών  που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην οργανωμένη αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας. Η ρυθμιστική αρχή επιβεβαίωσε ότι το παράθυρο θα ανοίξει από την 1November μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς έχουν κληθεί να υποβάλλουν αιτήσεις μέσω της ιστοσελίδας της DGOJ με την ρυθμιστική αρχή να αναφέρει ότι η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών για τους αιτούντες θα διαρκέσει έως και έξι μήνες.

Τα Ισπανικά ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αγοράς τυχερών παιχνιδιών εκτιμούν ότι το επικείμενο άνοιγμα της αγοράς των διαδικτυακών παιχνιδιών της Ισπανίας θα μπορούσε να φέρει μέχρι και 12 νέεες εταιρίες στο χώρο αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδα της Ισπανικής κυβέρνησης.

Έχοντας αναθεωρήσει τις πολιτικές και τα πλαίσια του το Μάιο, η DGOJ επιβεβαίωσε ότι θα εγκρίνει τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την είσοδο ενός ανταλλακτηρίου όπως η γνωστή στους Έλληνες παίκτες, Betfair.

Η Ισπανική αρχή επιβεβαίωσε ότι οι φορείς εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών που ήδη έχουνε άδεια,  θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, προκειμένου να δημιουργηθεί μία νέα ολοκληρωμένη βάση καταγραφής των διαθέσιμων online παιχνιδιών.

Η ισπανική ρυθμιστική αρχή πρόσφατα είχε δεχθεί πίεση από φορείς γύρω από το χώρου του iGaming, οι οποίοι έχουν διατύπωναν συνεχώς τον αυστηρό περιορισμό των κανονισμών σχετικά με την απογραφή των online παιχνιδιών. Η DGOJ τόνισε επίσης ότι θα χρειαστεί ένα παράθυρο έξι μηνών για την εφαρμογή των αλλαγών στις τρέχουσες ισπανικές διατάξεις για την παρακολούθηση και τη ρύθμιση της αγοράς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.