ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τάσος Νικολογιάννης

Το παραμύθι του «ο Παναθηναϊκός τα ίδια έχει κάνει», η προπαγάνδα και το ανέκδοτο της 10ετίας!

Μεγάλο πράγμα η προπαγάνδα στο ποδόσφαιρο. Χρόνια τώρα ζούμε μία χούντα, το νοιώσαμε όλοι και το Σάββατο με τα όργια, που έγιναν στην Τρίπολη με τον Αστέρα, αλλά αυτοί το χαβά τους. Γράφει ο Τάσος Νικολογιάννης.

Το παραμύθι του «ο Παναθηναϊκός τα  ίδια έχει κάνει», η προπαγάνδα και το ανέκδοτο της 10ετίας!

Δεν ιδρώνει το αυτί τους. Για μένα, όμως, δεν είναι το θέμα τι κάνουν αυτοί, αλλά τι λένε οι… δήθεν αντικειμενικοί και «τσιμπάνε» και τα λένε και κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού. Τι σου λένε αυτοί, που έχουν… βιάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 1996 μέχρι σήμερα συνεχόμενα και χωρίς έλεος; «Ελα μωρέ και ο Παναθηναϊκός τα ίδια έκανε την εποχή, που ήταν δυνατός. Επι Βαρδινογιαννισμού όργια έκανε». Μιλάμε για ΤΟ παραμύθι.

Επι… Βαρδινογιαννισμού, όπως λένε οι αντίπαλοί μας σε 17 χρόνια, που… υποτίθεται ότι κινούσε τα νήματα ο Βαρδινογιάννης πήρε 6 πρωταθλήματα. Στα 17 χρόνια πήρε 6. Την ίδια εποχή ο Ολυμπιακός πήρε 5. Και λέω εγώ τώρα. Ρε μάγκες αν δεν κινούσε τα νήματα πόσα θα έπαιρνε; Δύο ή ένα; Και πως γίνεται να κινείς τα νήματα και ο αιώνιος αντίπαλός σου να έχει πάρει ένα πρωτάθλημα λιγότερο; Μιλάμε για προπαγάνδα, που δεν έχει προηγούμενο. 16 στα 18 έχουν πάρει την εποχή, που κάνουν κουμάντο στα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την εποχή, που αδειάζουν τα γήπεδα, διότι ο κόσμος έχει σιχαθεί αυτό που βλέπει και συγκρίνουν αυτά με τα όσα –λένε-έχει κάνει ο Παναθηναϊκός.

Ο παραγκάρχης στο Δ.Σ της ομάδας τους ήταν. Τι να λέμε τώρα; Εχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια αντίπαλοι να παίζουν με 10, 9, 8, έχουμε δει πέναλτι, που δίνονται εκτός περιοχής, έχουμε δει τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην τιμωρούνται για σκληρά μαρκαρίσματα και συμπεριφορές, που οι αντίπαλοί τους σε ανάλογες περιπτώσεις παίρνουν κίτρινες και κόκκινες.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.562 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι «δήθεν αντικειμενικοί» και τολμούν και λένε ότι « καμία μεγάλη ομάδα δεν πρέπει να μιλάει για αυτά που κάνει ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια, διότι και οι άλλοι τα έχουν κάνει». Και να σας πω κάτι. Αυτοί που το λένε αυτό είναι οι πιο επικίνδυνοι. Διότι επηρεάζουν και την γνώμη πολλών νέων παιδιών, που δεν έχουν ζήσει το ποδόσφαιρο μέχρι το 1996. Τότε, που έπαιρναν πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα. Δεν λέω ότι δεν έχει πάρει σφυρίγματα ο Παναθηναϊκός. Βεβαίως και έχει πάρει στο παρελθόν. Άλλο έχω πάρει σφύριγμα σε κάποια ματς σε κάποιες χρονιές και άλλο να κάνουν το άσπρο-μαύρο τα… κοράκια και να σφυρίζουν μόνο εμένα για μία 20ετία περίπου και να παίρνω τα πρωταθλήματα.

Για αυτό λέω σε κάποια παιδιά, που έχουν ζήσει το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και δεν ξέρουν τι συνέβαινε πιο παλιά. Μην ακούτε τους δήθεν αντικειμενικούς. Κοιτάξτε λίγο την ιστορία και δείτε αν υπάρχει ΜΙΑ ομάδα να έχει κάνει το 16 στα 18. Δεν θα βρείτε, όσο και να ψάξετε.

Και επειδή ξέρω ότι κάποιοι θα μου πείτε ότι ο Ολυμπιακός οικονομικά είναι πολύ δυνατός σε σχέση με τις άλλες ομάδες και τον Παναθηναϊκό ισχύει και ισχύει ότι έχει και πολύ καλύτερο ρόστερ τα τελευταία χρόνια. Η εξήγηση είναι απλή. Όταν τόσα χρόνια βάζεις 15-20 εκ. ευρώ στο ταμείο από το τσάμπιονς λιγκ και δεν αφήνεις άλλη ομάδα να το κάνει (ανοίγουμε… σαμπάνιες για το 2004 και το 2010) λογικό είναι να υπάρχει τέτοια χαώδης οικονομική διαφορά.

ΥΓ: Για την ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης δεν έχω να πω κάτι. Μετά από μία τέτοια σφαγή αποφάσισαν να βγάλουν ανακοίνωση 48 ώρες μετά, μιλάνε για μία εκτέλεση αόριστα και λένε αυτές τις γενικότητες, που σας είπα πριν για τις μεγάλες ομάδες. Αλλά δεν περίμενα τίποτα από τον τύπο, που ήταν διαιτητής του αγώνα-ντροπή της Ριζούπολης και ξεκίνησε το παιχνίδι μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας.

ΥΓ2: «Η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν θέλει την εύνοια της διαιτησίας». Ακόμα γελάω, από αυτό, που άκουσα. Είναι το ανέκδοτο της 10ετίας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.