Πάνος Φραγκουλάκης

Νίκη και όλα αλλάζουν

Ο κόσμος που θα κάνει τη Λεωφόρο καμίνι και το βάρος της φανέλας που ζυγίζει τόνους όταν μιλάμε για Ευρώπη, απόψε θα παίξουν τον ρόλο τους. Ο Πάνος Φραγκουλάκης ποντάρει τα λεφτά του στον άσσο.

Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του Παναθηναϊκού στον όμιλο του Europa League μέχρι σήμερα, δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Δεν θέλω να το προσεγγίσω σκεπτόμενος τα ένδοξα προηγούμενα χρόνια.  Ο Παναθηναϊκός προηγούμενων ετών, θα έκανε πλάκα σε έναν τέτοιο όμιλο και δεν θα συζητούσαμε σοβαρά για το αν θα προκριθεί. Τα χρόνια άλλαξαν, αλλά ακόμα κι αυτή η σημερινή ομάδα αν απλά δεν έχανε στη πρεμιέρα με τους Ρώσους και αν απλά έκανε το αυτονόητο κόντρα στην άσημη Εστορίλ, θα μιλούσαμε με διαφορετικά δεδομένα.

Με τα αν δεν γράφεται η ιστορία και το τριφύλλι καλείται απόψε το βράδυ να παίξει τα ρέστα του κόντρα στην πρωτοπόρο του Ολλανδικού πρωταθλήματος. Η αποστολή εξ’ορισμού είναι δύσκολη αλλά το βάρος της φανέλας, ανεξάρτητα της ποιότητας του ρόστερ, μπορεί να παίξει το ρόλο της. Ενδεχόμενη νίκη απόψε κόντρα στην PSV θα αποδείξει περίτρανα ότι η ομάδα βρίσκει τον βηματισμό της και οι εύκολες νίκες με Παναιτωλικό και Ατρόμητο δεν ήταν παρένθεση. Είναι τόσα πολλά αυτά που θα κερδίσει ο ΠΑΟ και με μισό-μηδέν νίκη που καθιστούν την αναμέτρηση ζωής και θανάτου.

Πρώτον, μπαίνει στο παιχνίδι της πρόκρισης για τα καλά. Αν υπολογίσουμε ότι τουλάχιστον στη Λεωφόρο θα κάνει το αυτονόητο κόντρα στους Πορτογάλους, του μένει η μάχη της Μόσχας με την παντελώς αδιάφορη Ντιναμό. Επιπλέον, σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με την PSV την βάζει από κάτω. Νίκες και προκρίθηκε χωρίς να περιμένει τίποτα από κανέναν.

Δεύτερον, στέλνει μήνυμα εντός. Πετυχαίνοντας μια τρίτη σερί νίκη και αυτή τη φορά απέναντι σε μια πραγματικά σπουδαία αντίπαλο, προλαβαίνει όσους εντός συνόρων έχουν διάθεση να τον ξεγράψουν. Η γραμμή που χωρίζει τον απολαυστικό Παναθηναϊκό του περσινού β’ γύρου με τον Παναθηναϊκό σήμερα, είναι ένα κλίκ. Νίκες  σαν την αποψινή μπορούν να το ενεργοποιήσουν.

Τρίτον, η ομάδα θα αποκτήσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Αυτό δεν είναι άλλωστε που άλλαξε τελείως και τον περσινό Παναθηναϊκό από τα μέσα της σεζόν και μετά; Όταν η ομάδα πέρυσι πίστεψε στις δυνατότητες της και απέκτησε αυτοπεποίθηση άρχισε να μοιράζει τριάρες και τεσσάρες κατά συρροή.

Μπορεί η Ευρώπη να μην είναι πρώτη προτεραιότητα του φετινού Παναθηναϊκού και μπορεί να απαιτείται υπέρβαση για την επιτυχία απόψε, ωστόσο τα οφέλη ενδεχόμενης νίκης θα είναι πολλαπλά.  Ο κόσμος που θα κάνει τη Λεωφόρο καμίνι και το βάρος της φανέλας που ζυγίζει τόνους όταν μιλάμε για Ευρώπη, απόψε θα παίξουν τον ρόλο τους. Εγώ πάντως, τα λεφτά μου τα έβαλα στον άσσο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version