ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Παναθηναϊκός με κάλυψη, Over στην Τρίπολη

H 4η αγωνιστική του Champions League ολοκληρώθηκε και τη «σκυτάλη» παίρνει σήμερα το Europa League. Για μία ακόμη φορά στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση το ενδιαφέρον είναι έντονο, με τρεις ελληνικές ομάδες να ρίχνονται στη «μάχη». Στις 20:00 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αϊντχόφεν.

Παναθηναϊκός με κάλυψη, Over στην Τρίπολη

H 4η αγωνιστική του Champions League ολοκληρώθηκε και τη «σκυτάλη» παίρνει σήμερα το Europa League. Για μία ακόμη φορά στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση το ενδιαφέρον είναι έντονο, με τρεις ελληνικές ομάδες να ρίχνονται στη «μάχη». Στις 20:00 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αϊντχόφεν και την ίδια ώρα ο Αστέρας Τρίπολης την Τότεναμ, ενώ στις 22:05 ο ΠΑΟΚ κοντράρεται στην Ιταλία με τη Φιορεντίνα.

Στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε τα αναλυτικά previews όλων των αγώνων, καθώς και να ενημερωθείτε σε πραγματικό χρόνο για τα αποτελέσματα στοιχήματος μέσω του livescore μας.

Μπορεί τη νίκη ο Παναθηναϊκός

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά από τον αγώνα Παναθηναϊκός –Αϊντχόφεν, στον οποίο θα πάμε με το «1 DNB» σε απόδοση 2.30 (Draw No Bet, το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Το ευρωπαϊκό του «κοστούμι» θέλει να φορέσει σήμερα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Αϊντχόφεν. Μπροστά σε μια κατάμεστη «Λεωφόρο» οι πράσινοι φιλοδοξούν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού. Με οποιοδήποτε διαφορετικό αποτέλεσμα τα πάντα θα έχουν τελειώσει, με ενδεχόμενη ήττα μάλιστα το «τριφύλλι» θα είναι εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης και μαθηματικά. Χρωστά στον εαυτό του αλλά και τον κόσμο του τουλάχιστον την προσπάθεια, ειδικά έπειτα απ’ την παλικαρίσια ισοπαλία που πήρε στην Ολλανδία πριν από δύο εβδομάδες. Από εκείνο το ματς και έπειτα ο Παναθηναϊκός πήρε ψυχολογία και παρά το χαμένο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, συνέχισε με δύο σερί εντός έδρας νίκες με Παναιτωλικό και Ατρόμητο για Κύπελλο και Σούπερλιγκ αντίστοιχα. Βελτιωμένες οι εμφανίσεις των πρασίνων, λόγω και της επιστροφής του ηγέτη Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει βασικός μετά από περίπου 2,5 μήνες. Ακολουθεί το εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Αναστασίου επεσήμανε ότι η ομάδα του δεν το σκέφτεται και θα τα δώσει όλα σήμερα για τη νίκη.

Από την άλλη πλευρά, για δύο αποτελέσματα ήρθε στην Αθήνα η Αϊντχόφεν, που έχει το αβαντάζ των τριών πόντων απ’ τον Παναθηναϊκό στο «τσεπάκι» της. Η ομάδα του Φιλίπ Κοκού έρχεται με… φόρα απ’ τις εγχώριες επιτυχίες της, αφού έπειτα από 11 αγωνιστικές συνεχίζει να οδηγεί την «κούρσα» του ολλανδικού πρωταθλήματος. Έχει «χτίσει» διαφορά τεσσάρων πόντων απ’ τον δεύτερο Άγιαξ, επί του οποίου μάλιστα θριάμβευσε με 3-1 εκτός έδρας στην 3η αγωνιστική! Διαθέτει την κορυφαία επίθεση (31 γκολ) και δεύτερη καλύτερη άμυνα της Ολλανδίας (8 γκολ παθητικό), προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες όπου σκόραρε 12 γκολ και δέχτηκε μόλις 1.

Over στην Τρίπολη

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης – Τότεναμ, με την επιλογή μας να είναι το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.00. Κατάμεστο αναμένεται να είναι το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στο σημερινό ματς-γιορτή του Αστέρα Τρίπολης κόντρα στην Τότεναμ. Οι Αρκάδες, είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν τη νίκη, για να διατηρηθούν ζωντανοί στο «παιχνίδι» της πρόκρισης, αλλά και για να δείξουν ότι το ατυχές 5-1 του Λονδίνου πριν από δύο εβδομάδες ήταν πλασματικό. Η ομάδα της Τρίπολης έχει συλλέξει 4 βαθμούς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των ομίλων, καθώς της ήττας στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» είχαν προηγηθεί η εντός έδρας νίκη επί της Παρτιζάν (2-0) και η εκτός έδρας ισοπαλία με την Μπεσίκτας (1-1). Ο Αστέρας, μάλιστα, θα επιχειρήσει σήμερα να διευρύνει το αήττητο εντός έδρας σερί του στις διοργάνωση (4-3-0), μετρώντας φέτος 4/4 εντός έδρας νίκες (4-2 επί Ροβανιέμι, 3-1 επί Μάιντζ, 2-0 επί Μακάμπι Τελ Αβίβ και 2-0 επί Παρτιζάν). Παράλληλα, το G/G και Over 2,5 έχει επιβεβαιωθεί στα 3/4 τελευταία παιχνίδια του για όλες τις διοργανώσεις.

Η Τότεναμ, από την πλευρά της, αναμένεται να μπει από την αρχή με επιθετικές διαθέσεις, θέλοντας να φτάσει στη νίκη και να αυξήσει τις πιθανότητες για πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης. Το νικηφόρο 5-1 του Λονδίνου αύξησε την αυτοπεποίθηση των Λονδρέζων, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ισοπαλίες με Παρτιζάν (0-0 εκτός) και Μπεσίκτας (1-1 εντός) στις δύο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων. Από εκείνο το ματς και μετά ακολούθησε ένα σερί μίας ήττας (1-2 από Νιούκαστλ εντός) και μίας νίκης (1-2 επί Άστον Βίλα) σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ και το νικηφόρο 2-0 επί της Μπράιτον στο πλαίσιο του Λιγκ Καπ. Στο αγγλικό πρωτάθλημα τα «σπιρούνια» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση με συγκομιδή 14 βαθμών σε 10 ματς.

Over στο Φέγενορντ – Ριέκα

Στην Ολλανδία, η Φέγενορντ υποδέχεται τη Ριέκα και θα επιλέξουμε και εδώ το Over 2.5 γκολ, σε απόδοση 2.00. Για δέκατο συνεχόμενο ευρωπαϊκό της παιχνίδι η Φέγενορντ δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς, χάνοντας μάλιστα με 3-1 απ’ τη Ριέκα στην Κροατία πέφτοντας στην τελευταία θέση του ομίλου. Οι Ολλανδοί παίζουν απόψε το τελευταίο τους «χαρτί» για πρόκριση, καθώς αν έρθει η νίκη πιθανότατα θα βρεθούν στη δεύτερη θέση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνουν τελευταίοι και οι ελπίδες τους θα ελαχιστοποιηθούν. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι στα πέντε απ’ τα επτά τελευταία της ματς επιβεβαιώθηκε το Over 2.5.

Στον αντίποδα, για ενδέκατο συνεχόμενο παιχνίδι στην Ευρώπη παρέμεινε αήττητη στην έδρα της η Ριέκα που πήρε τη νίκη την περασμένη αγωνιστική με 3-1 επί της Φέγενορντ ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση όπου ισοβαθμεί με τη Σταντάρ Λιέγης, έναν βαθμό πίσω απ’ τη Σεβίλλη. Οι Κροάτες γνωρίζουν ότι για να έχουν αντικειμενικά ελπίδες να περάσουν από έναν τέτοιο όμιλο θα πρέπει να πάρουν και εκτός έδρας ένα θετικό αποτέλεσμα και το μομέντουμ γι’ αυτούς είναι αρκετά καλό, αφού παίζουν με μία ομάδα που της επέβαλλαν τον ρυθμό τους στο πρώτο παιχνίδι.

Κερδίζει απ’ το ημίχρονο η Βόλφσμπουργκ

Επόμενη επιλογή, το «1 ημίχρονο / 1 τελικό» στον αγώνα Βόλφσμπουργκ – Κράσνονταρ. Την εκπληκτική πορεία των τελευταίων βδομάδων συνεχίζει η Βόλφσμπουργκ, η οποία παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις εδώ και οχτώ αναμετρήσεις. Πιο συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα μετρά πέντε σερί νίκες και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, τέσσερις πίσω από τη Μπάγερν Μονάχου. Στο Κύπελλο Γερμανίας το συγκρότημα του Ντίτερ Χέκινγκ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στη φάση των «16» επικρατώντας της Χέιντενχαϊμ με 4-1 εντός έδρας. Τέλος, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ήρθε ισόπαλη (1-1 εντός έδρας) κόντρα στη Λιλ, ενώ πέρασε σαν …σίφουνας από την έδρα της Κράσνονταρ επικρατώντας με 4-2.

Μόλις μία νίκη, από την άλλη πλευρά, έχει σημειώσει στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις της σε όλες τις διοργανώσεις η Κράσνονταρ, αυτή κόντρα στην Τέρεκ Γκρόζνι με 2-0 εντός έδρας για το πρωτάθλημα της Ρωσίας. Στις υπόλοιπες το συγκρότημα του Όλεγκ Κονόνοβ μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (2-2 εντός έδρας) και ηττήθηκε από τη Μορντόβια Σάρανσκ (2-1 εκτός έδρας) για την ίδια διοργάνωση, ενώ γνώρισε τον αποκλεισμό από τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ρωσίας καθώς ηττήθηκε στην έδρα της από την Κρίλια με 3-1. Τέλος, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 4-2 από τη Βόλφσμπουργκ, αποτέλεσμα που διατήρησε την Κράσνονταρ στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα με μόλις δύο βαθμούς.

Καραμπάγκ με κάλυψη

Τελευταία πρόταση από το Europa League, το «1 DNB» σε απόδοση 2.05 στο παιχνίδι Καραμπάγκ – Ντνιεπρ. Η νίκη που πήρε την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ντνιεπρ, έβαλε την Καραμπάγκ για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης και αν καταφέρει να επαναλάβει σήμερα το ίδιο αποτέλεσμα, τότε βγάζει τους Ουκρανούς ουσιαστικά εκτός μάχης και συνεχίζει η ίδια με στόχο τη νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Την Κυριακή δε δυσκολεύτηκε απέναντι στην Αράζ για το πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν, παραμένοντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Γενικά στην έδρα της, στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, πουλάει πολύ ακριβά το τομάρι της, πόσω μάλλον σήμερα που έχει και πολύ μεγάλο κίνητρο, απέναντι στην Ντνιεπρ.

Με αυτό το ρόστερ που διαθέτει η Ντνιεπρ, από την άλλη, έχει… καταφέρει να βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου και έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, αν θέλει να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση, σήμερα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για αυτήν, πέρα από τη νίκη. Στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αλλά την Κυριακή ηττήθηκε στο ντέρμπι κορυφής από την Ντινάμο Κιέβου και ακολουθεί αγώνας στην έδρα της Σαχτάρ Ντόνετσκ, οπότε η συγκέντρωση των παικτών του Μίρον Μάρκεβιτς στο σημερινό παιχνίδι, είναι ένα ζητούμενο.

Δύο επιλογές από Euroleague

Ολοκληρώνουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με μπάσκετ και Euroleague, από την οποία έχουμε ξεχωρίσει τον αγώνα Τούροφ – Μπάγερν Μονάχου, στον οποίο θα πάμε με το Over 159.5 πόντους, σε απόδοση 1.90. Η Μπάγερν πρέπει να εμφανιστεί πολύ σοβαρή σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν. Τα πράγματα είναι απλά. Αν και μόλις τέταρτη αγωνιστική, αν ηττηθεί απόψε τότε κατά 99% έχει αποκλειστεί. Ο όμιλος είναι πολύ μπερδεμένος και ο Παναθηναϊκός πολύ καλύτερος του αναμενομένου. Η ήττα από την Αρμάνι, αν δεν καλυφθεί με κάποια καλή εκτός έδρας νίκη, ίσως αποδειχθεί η ταφόπλακα της Μπάγερν. Απόψε έχει απέναντί της μια αδύναμη άμυνα που παίζει θελκτικό μπάσκετ. Γνωρίζοντας πως θα την χτυπήσει ο κόουτς Πέσιτς θα επιλέξει από νωρίς γρήγορο ρυθμό, ότι δηλαδή κάνει και στην Μπουντεσλίγκα με ασθενέστερους αντιπάλους. Η Τούροφ θα ακολουθήσει και θα σκοράρει αρκετά. Άλλωστε μέχρι σήμερα έχει το 77-84 από Παναθηναϊκό, το 76-91 από Ούλκερ και το 67-86 από Μπαρτσελόνα που κατέληξε στους 153 πόντους μόνο λόγω του «χαλαρού» τετάρτου δεκαλέπτου. Επιλογή λοιπόν το Over 159.5.

Μία ακόμη πρόταση που προκύπτει από την Euroleague, είναι το Under 151.5 πόντοι στον αγώνα Ζαλγκίρις Κάουνας – Ούνιξ Καζάν. Λόγω της φόρμας της Ζαλγκίρις ο αγώνας προσφέρεται με ελαφρύ φαβορί την γηπεδούχο ομάδα. Το στοίχημα που αξίζει απόψε είναι το Under 151.5. Η Ζαλγκίρις έχει καταφέρει να κρατήσει τη Ρεάλ στο 80-71. Στη συνέχεια δέχτηκε 63 πόντους από τη Νίζνι και 62 από την Εφές. Τις ίδιες εβδομάδες στη Λιθουανία κράτησε τη Σιαουλιάι (άκρως επιθετική ομάδα) στους 59 πόντους και τη Νεπτούνας στους 48. Η βελτίωση της Ούνιξ βασίζεται στην άμυνα. Στο 76-77 από τη Ρεάλ ο αγώνας πήγαινε σε αργό ρυθμό μέχρι που έγινε «ροντέο» και έπειτα κράτησε τη Σάσσαρι στους 62 πόντους. Αντίστοιχα τα δύο τελευταία της αποτελέσματα στην VTB ήταν το 81-62 επί της Νύμπουρκ και το 73-66 επί της Ζενίτ. Η άμυνα θα είναι ο βασικός σκοπός και των δύο ομάδων απόψε οπότε τοUnder 151.5 φαντάζει καλή επιλογή. Ήδη έχει αρχίσει να πέφτει και έχει φτάσει κάτω από τους 150 πόντους.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.